Anjing saya mengabaikan saya – Tips tentang bagaimana untuk mendapatkan perhatian anjing anda

Anjing saya mengabaikan saya – Tips tentang bagaimana untuk mendapatkan perhatian anjing anda

Ia adalah amat mengecewakan apabila anjing anda mengabaikan anda, tetapi yang dia benar-benar mengabaikan anda, atau beliau tidak menyedari anda walaupun bercakap kepadanya.
Anjing adalah binatang yang menarik. Mereka perlukan perhatian dan persahabatan anda. Kenapa anda andaikan ada kalanya Bilakah anjing anda hanya benar-benar mengabaikan anda?

Salah satu perkara-perkara yang anda perlu Ketahui adalah bahawa anda perlu memberi sebab untuk mengikuti arahan anda anjing anda. Jika haiwan kesayangan anda telah menjadi biasa untuk mendapatkan dalam kesusahan apabila namanya dipanggil, dia adalah kurang berkemungkinan untuk bertindak balas kepada anda. Perkara paling buruk yang boleh anda lakukan adalah untuk memanggil anjing anda, hanya untuk menghukum beliau. Anda menghidupkan mengakui seseorang memanggil nama anda jika anda tahu ia tidak akan menjadi satu pertemuan yang menyenangkan? Saya tidak.

Anjing, bagi sebahagian besar, akan menghargai setiap detik dalam. Mereka akan sentiasa bersedia untuk bermain dan perasaan mereka terluka sangat mudah apabila terdapat konfrontasi negatif. Anda mempunyai keupayaan untuk menghina atau memalukan anjing anda hanya dengan tindakan anda. Anda tidak mahu berbuat demikian. Percaya saya apabila saya memberitahu anda, anjing anda adalah sangat sensitif kepada bagaimana anda mengendalikan Nya. Dia mahu kelulusan anda lebih daripada apa-apa lagi.
Jika beliau digunakan untuk anda reprimanding atau menghukum beliau apabila anda memanggil beliau, mengapa tidak patut dia mengabaikan anda. Beliau mungkin terfikir anda akan hanya pergi jika beliau berpura-tidak mendengar anda.

Anda mahu anjing anda untuk menghormati anda untuk menjadi adil dan baik. Perasaan mereka tidak jauh berbeza daripada kita sendiri. Terdapat perbezaan antara perintah dan ancaman. “Bayang-bayang, budak yang baik yang datang”, ini adalah baik. “Bayang-bayang, jika anda tidak mendapat di sini, anda akan mendapat”, tidak baik. Anjing bertindak balas kepada nada suara anda. Jangan mengelirukan dia dengan memberi arahan dengan suara marah. Anda boleh pastikan dia akan akan mengabaikan anda dalam masa yang singkat.

Anjing anda tidak sengaja menderhaka anda. Ada peluang yang lebih baik bahawa dia hanya tidak faham apa yang anda mahu dia lakukan. Anda perlu memberi arahan yang jelas supaya dia faham.

Terdapat beberapa perkara yang anda boleh lakukan untuk mendapatkan anjing anda kepada anda…

1. Apakah anjing anda tahu namanya? Pastikan anda menggunakan nama beliau banyak semasa sesi latihan sambil menunjukkan kasih-sayang pada masa yang sama. Jika dia tidak tahu namanya, itu adalah masalah pertama anda. Ideanya adalah bahawa anda mahu dia beri perhatian kepada anda apabila anda bercakap kepadanya atau memberi arahan. Beliau akan mula mengenali namanya dan mengaitkannya dengan sesuatu yang menyenangkan.

2. Apakah anjing anda tahu anda bercakap kepadanya? Saya tahu yang berbunyi bodoh, tetapi bergantung kepada anda nada suara, dia mungkin tidak boleh sengaja mengabaikan anda semua. Beliau mungkin fikir anda bercakap kepada orang lain.

3. Adakah anjing anda ingin bersiar-siar sekitar dan menyiasat premis? Apabila haiwan kesayangan anda melakukan ini, dia adalah hanya di dunia kecil sendiri. Ianya seolah-olah kita, sebagai rakyat, ada sesuatu pada minda kita. Kami hanya akan lagu daripada persekitaran kita. Jadi jika kita melakukannya, kenapa tidak mereka? Mendapat perhatian beliau oleh hastakarya dia dan mengatakan namanya. Sebaik sahaja anda telah mendapat perhatian-Nya, kemudian dia memberi arahan.

4. Jangan takut untuk membuat hubungan mata dengan anjing anda. Sukar baginya untuk mengabaikan anda jika anda sedang mencari dia betul-betul di mata. Ini juga membantu untuk menjadikan anda sebagai alpha Pack Nya.

5. Sebaik sahaja anjing anda menyedari bahawa apa yang anda mahu dia lakukan tidak akan menjadi tidak menyenangkan, dia akan mula mengakui anda. Sentiasa diingat bahawa nada suara anda boleh meletakkan rasa yang berbeza untuk setiap arahan. Sentiasa pastikan suara anda menyenangkan, tetapi tidak pasif.

6. Jangan cuba untuk mendapatkan perhatian-Nya jika anda akan melakukan sesuatu yang tidak menyenangkan. Jika anda ingin mandi dia atau klip kuku beliau, sebagai contoh, anda perlu pergi mendapatkan dia. Ini akan membantu memastikan arahan sebenar positif supaya beliau akan mendengar anda.

7. Bahasa badan adalah sangat penting apabila melatih anjing anda untuk mendengar anda. Sama seperti orang-orang, anjing akan mengaitkan Bahasa badan anda dengan mood anda. Jika, misalnya, akan terlintas di tangan anda dan anda berdiri tinggi, anjing anda boleh mengaitkan ini dengan anda yang sedang marah. Tetap santai dan anjing anda akan tenang dan bertindak balas dengan lebih baik.

8. Jika anda akan melatih anjing anda untuk datang kepada anda dengan melayan, biarlah dia datang sepanjang jalan kepada anda. Mendekati dan menawarkan kepadanya dalam merawat. Tahan melayan di sebelah kaki anda dan membuat dia datang sepanjang jalan kepada anda.

9. Anda perlu menubuhkan diri sebagai anjing alpha, tetapi tidak dengan ia kelihatan mengancam untuk anjing anda. Sentiasa bercakap dengan anjing anda dengan suara yang menyenangkan. Apabila anjing anda memahami apa yang anda mahu, beliau adalah kurang cenderung untuk mengabaikan anda.
Untuk lebih banyak latihan hebat teknik menyemak

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *