Anjing dubur kelenjar – apa yang anda perlu tahu

Anjing dubur kelenjar – apa yang anda perlu tahu

Pemeriksaan kelenjar dubur anjing anda dalam Jadual melahirkan normal adalah amat penting bagi memastikan mereka berada dalam Kesihatan yang ideal. Ianya semua kebarangkalian salah satu kerja-kerja yang menyeronokkan-kurangnya bagi pemilik taring, walaupun tahun banyak orang-orang yang mempunyai anjing tidak tahu bahawa kelenjar dubur anjing wujud.

Bagaimana kelenjar dubur anjing yang disalirkan

Gigi taring akan mengalirkan kelenjar ini semasa menghapuskan. Seperti najis bergerak keluar dari dubur, tekanan biasanya akan kosong kelenjar dalam dubur; Walau bagaimanapun, kerana domestication anjing, kawan-kawan kami taring ada masalah penjelasan kelenjar mereka. Memberi kesan kepada kelenjar dubur yang paling umum dalam anjing kecil dan ditandakan dengan anjing yang scooting tanah atau menjilat dan menggigit belakang beliau dan anda mungkin akan perasan satu bau.

Mengapa menyatakan kelenjar dubur anjing adalah penting

Apabila mengosongkan kelenjar ini tidak berlaku, mereka boleh menjadi kesan dan ianya amat tidak selesa dan menyakitkan untuk anjing anda. Mereka mesti dinyatakan atau jangkitan dan nanah boleh ikut jika kesan tidak lega. Saiz biasa kantung merupakan sebiji kacang buah pinggang tetapi apabila sudah penuh kelenjar ini akan meningkatkan saiz dan rasa keras. Kebiasaannya, kelenjar yang terjejas akan menjadi sangat sensitif dan haiwan kesayangan anda boleh bertindak seolah-olah dalam kesakitan apabila berhampiran kawasan itu.

Di mana untuk mencari satu kelenjar dubur anjing

Kantung dubur boleh didapati di mana-mana pihak yang separuh lebih rendah dan hanya di dalam dubur haiwan kesayangan anda. Bilik-bilik ini dipenuhi dengan sel-sel yang selalu merembes merupakan pelepasan sangat pedas. Jika anda melihat dengan teliti, anda mungkin akan melihat saluran-saluran kecil yang mana merupakan cecair berbau busuk seeps. Di alam liar rembesan yang digunakan untuk menandakan Wilayah, tetapi di taring domestik mereka mempunyai sedikit penggunaan selain daripada faedah yang mereka dapatkan dari gigi taring lain, yang (atas sebab-sebab manusia mendapati sukar untuk memahami) mendapati ia menarik. Terdapat tiada bau yang jelas kepada manusia apabila haiwan kesayangan anda bermandikan dengan kerap dan kelenjar dubur anjing anda jika tidak sihat. Anjing-anjing lain sebaliknya mempunyai kesukaran mengenali bau.

Membuang kantung

Untuk mendapatkan sekitar harga mempunyai kelenjar yang dibuang, anda boleh lakukan ini sendiri; Walau bagaimanapun, sesetengah pemilik anjing fikir ia adalah berbaloi setelah doktor haiwan menjalankan prosedur ini, sekurang-kurangnya masa yang pertama. Untuk Daftar kantung, memakai sarung tangan pakai buang lateks. Memegang tisu, letakkan ibu jari dan jari telunjuk anda pada samaada kedua bahagian dubur dan Picit gingerly. Dubur guni bahan perlu dilengkapkan dari saluran-saluran tersebut tanpa banyak tekanan dan anda mungkin akan berasa kelenjar yang menjadi kecil kerana anda Picit perlahan-lahan. Jika anda tidak pasti tentang melakukan ini atau mematuhi apa-apa jua yang tertanya-tanya, berunding dengan doktor haiwan anda. Ia adalah yang terbaik untuk mempunyai seseorang yang pegang anjing anda, sambil anda melakukannya.

Perubahan Diet

Doktor haiwan anda mungkin mengesyorkan diet tinggi serat jika anda mendapati haiwan kesayangan anda yang menghadapi masalah yang berterusan dengan kelenjar dubur yang tersumbat. Gentian tambahan akan membantu untuk Daftar kantung dubur apabila menghapuskan anjing anda.

Jika jangkitan berlaku

Jika kelenjar dubur menjadi dijangkiti mereka akan meningkat dalam saiz dan mungkin erupt melalui kulit dubur. Ini akan menghasilkan nanah penyaliran yang menyakitkan dan memerlukan penjagaan doktor haiwan yang sesuai dan di semua kebarangkalian manual menyatakan daripada kantung sehingga nanah yang telah pergi.

Re-occurring disekat kelenjar

Jika kelenjar dubur yang memberi kesan kepada menjadi satu isu yang berulang untuk rakan anda, mereka boleh pembedahan dikeluarkan. Ini selalunya boleh mengakibatkan hubungan yang lebih menyeronokkan bagi anda dan kawan anda berbulu.

Ini dianggap pembedahan rutin tetapi terdapat masalah kerana banyak saraf di kawasan tersebut dan inkontinen tahi mungkin timbul jika berlaku kerosakan yang terlalu banyak. Selain itu, jika tisu kelenjar dubur anjing anda tidak benar-benar dihapuskan, mereka mempunyai kemungkinan untuk terus secreting cecair. Apabila ini membina, kesan boleh menjadi nanah yang dan mungkin berterusan penyaliran saluran dari MPS untuk kulit. Jika ini berlaku doktor haiwan mesti kembali dan keluarkan tisu MPS untuk mendapatkan keputusan yang diingini.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *