Anjing dandanan membantu menggalakkan kesihatan anjing yang baik

Anjing dandanan membantu menggalakkan kesihatan anjing yang baik

Sama seperti yang berkilat rambut kepala bermakna kesihatan yang baik untuk kita manusia, satu lapisan berkilat bulu pada anjing bermakna anjing anda dalam Kesihatan yang baik. Malah, kot bulu yang bagus, unsur adalah salah satu petunjuk kuat bahawa anjing anda menikmati Kesihatan anjing yang baik. Melatih anjing yang betul adalah penting dalam menggalakkan kesihatan anjing yang baik.

Kot yang berkilat dengan melatih anjing

Seperti yang dinyatakan di atas, ia semua bermula dengan melatih anjing yang baik. Jika anda mahu anjing anda untuk mempunyai satu lapisan bulu yang sihat, anda perlu melatih dia setiap hari. Anda tidak perlu mandi dia setiap hari. Akan lakukan hanya sekali seminggu, atau sekali setiap dua hari jika anjing anda adalah jenis yang mempunyai bulu yang tebal atau panjang.

Mandi anjing boleh melatih proses yang akan membantu anda berakhir basah bersama-sama dengan anjing anjing membosankan, tetapi ia boleh menjadi agak menyeronokkan apabila anda mendapatkan memahamkan. Jika anjing anda tergolong kepada jenis baka yang kecil, anda boleh selamat memberi dia mandi di sinki dapur anda. Walau bagaimanapun, jika anjing anda adalah jenis yang besar, anda perlu menggunakan mandi anda atau sediakan tempat keluar dari pintu di mana anda boleh mandi dia dengan betul.

Bagaimana untuk mandi anjing anda

Apabila anda mandi anjing anda, menggunakan hos atau kepala boleh mandi dan basah dia benar-benar. Selepas itu, gunakan syampu anjing dan bekerja sehingga yang merangsangkan, bermula dari dadanya ke atas kepalanya, beliau kembali dan ekor dan kemudiannya ke kakinya. Berhati-hati untuk tidak mendapat mana-mana syampu yang dalam mata atau telinga.

Juga, gunakan syampu anjing untuk anjing anda dan bukannya syampu anda sendiri. Syampu untuk rambut manusia hanya bekerja pada rambut manusia; ianya benar-benar susah dan merengsa kulit doggie. Syampu anjing, sebaliknya, adalah dirumus anjing dandanan, direka untuk disesuaikan dengan sensitiviti kulit dan bulu anjing. Untuk menambah kilauan dan kelembutan untuk bulu anjing anda, dingin anjing yang juga bekerja keajaiban.

Basuh anjing anda selepas shampooing dan udara bulu Nya. Memastikan bahawa terdapat tiada suds sisa sabun kulit anjing anda, atau kalau sabun boleh menyebabkan kerengsaan beberapa. Dia mungkin juga akhirnya menjilat pada sisa sabun pada kulit, dan ini adalah merupakan punca kebimbangan yang merits perhatian doktor haiwan yang jika ia berlaku kepada.

Selepas mandi

Setelah anda selesai mandi anjing anda, Cucian dia benar-benar oleh menepuk air lebihan daripada bulu yang beliau menggunakan tuala. Jika anjing anda mempunyai rambut pendek, anda boleh meninggalkan dia untuk air-dry bulu Nya keluar sepenuhnya. Tetapi jika anjing anda jenis yang mempunyai bulu yang tebal atau panjang, anda mungkin perlu kering bulu itu dengan menggunakan pengering rambut. Dia tidak mungkin mendapati rambut pengering yang selesa, tetapi ia adalah lebih baik daripada membiarkan anjing bau naik lagi kerana bulu Nya adalah tidak dikeringkan sepenuhnya.

Melatih anjing tidak berakhir dengan mandi, Walau bagaimanapun. Untuk memberikan anda anjing anjing itu penuh dandanan gaya rawatan, anda perlu membuat ritual daripada sepanjang atau memberus bulu Nya setelah ia benar-benar kering. Memberus bulu anjing anda akan keluarkan snags dan kusut di dalamnya jika anjing anda mempunyai rambut yang panjang. Tidak hanya itu, ia akan menghilangkan apa-apa BURS rak, kutu dan kutu membuat rumah mereka di bulu anjing anda. Lakukan ini setiap hari, malah pada hari-hari yang Bilakah anda akan tidak memberi anjing anda mandi.

Jika anda mampu dan jika anda tidak fikir anda mampu melakukan hal ini anjing yang melatih sendiri, pergi ke depan dan memberi anjing anda memanjakan beberapa lazat pada anjing dandanan Gunting.

Berkilat kot luar melatih anjing

Ingat kot berkilat itu tidak hanya untuk kepentingan estetika pada anjing. Berkilat kot bagi anjing adalah sebuah penunjuk yang kuat untuk kesihatan anjing yang baik. Seberapa banyak yang melatih anjing yang baik boleh melakukan kerja ini, ia adalah tidak mencukupi.

Pemakanan yang baik juga memainkan peranan yang besar ke arah menggalakkan kesihatan anjing yang baik. Jika anjing mendapat semua nutrien yang diperlukan oleh badannya, maka pasti dia akan berkilat kot. Jika anda suka anjing anda, anda tidak akan skimp pada kos makanan anjing. Cukup benar, Terdapat beberapa jenama makanan anjing yang murah sana, tetapi mereka adalah terdiri daripada bahan-bahan yang murah dan berkualiti rendah. Jadi anda boleh pastikan bahawa anjing anda makan makanan yang baik, tidak skimp pada kualiti makanan anjing. Atau, anda boleh memasak sendiri makanan anjing untuk anjing anda.

Jika selepas anjing tetap dandanan dan kerap makan makanan berkualiti tinggi dan anjing anda masih tidak memaparkan kot berkilat, ia bermakna bahawa terdapat sesuatu yang tidak kena dengan sistem Nya lain. Anjing anda mungkin tidak seperti tinggi tahap kesihatan yang baik daripada apa yang anda boleh meneka. Dalam kes ini, ia adalah masa untuk pergi ke doktor haiwan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *