Anjing Cavachon menjadikan sahabat cintakan

Anjing Cavachon menjadikan sahabat cintakan

Cavachon anjing adalah baka campuran yang menawarkan Cavalier Raja Charles Spaniel dan Bichon Frise. Mereka sedang diternak khusus bagi persahabatan manusia dan kerana saiznya tidak sesuai sebagai anjing pengawal, selain memberi amaran sangat kuat apabila pengunjung berada di pintu. Selain daripada stern amaran kulit mereka yang hadir diri kepada sesiapa sahaja dengan tenaga dan senyuman yang besar di muka mereka.

Badan

Kebanyakan Cavachon anjing perlu kot putih pepejal atau campuran bulu warna coklat, atau peach putih, cahaya. Tidak seperti sesetengah kecil anjing baka lain, Cavachon yang mempunyai rangka agak kuat dan otot rangka untuk saiz mereka. Kerana saiznya yang kecil, mereka tidak dikenali kerana masalah displasia pinggul atau bersama.

Demeanor

Mereka dikenali sebagai baka menggembirakan orang anjing dan tidak gembira terutamanya apabila mereka dengan sendirinya untuk tempoh masa yang panjang. Ini tidak biasanya menjadi masalah bagi kebanyakan pemilik, kerana anjing Cavachon cukup mudah untuk mengambil mana-mana sahaja anda pergi untuk sebahagian besar.

Penyelenggaraan

Cavachon anda akan memerlukan kerap sepanjang, mengurangkan dan mandi untuk memastikan mereka bebas daripada kerengsaan kulit dan knotting daripada bulu mereka. Sepanjang perlu dilakukan setiap hari untuk memastikan knot minimum. Manakala beberapa baka anjing akan membuat melahirkan rasa seperti mimpi ngeri bagi anda: Cavachon anjing suka primped, combed, dipotong, bermandikan–apa-apa yang mereka lihat dan bau yang cantik seolah-olah membuatkan mereka rasa indah.

Salah satu manfaat yang terbaik memiliki baka yang lebih kecil seperti ini adalah bahawa mereka akan jadi kecil, belum sepenuh tenaga mereka boleh mendapatkan banyak senaman semasa anda duduk dengan selesa di atas sofa anda. Dengan tidak bermakna ia bermakna bahawa mereka tidak suka mendapatkan di luar, tetapi mereka tidak memerlukan ruang yang anjing lebih besar tidak untuk mendapatkan kadar jantung mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *