Anjing boleh meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan

Anjing boleh meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan

Memiliki anjing merupakan cara yang baik untuk meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan anda. Anjing adalah terkenal untuk menyediakan fizikal persahabatan tetapi persahabatan antara anjing dan pemilik juga boleh membantu untuk memberikan ketenangan fikiran dan meningkatkan kesihatan umum orang. Fikiran negatif dan emosi menyebabkan membina sehingga tekanan dan dari semasa ke semasa ini boleh mengakibatkan umur berkaitan penyakit. Perasaan baik dan positif adalah penting kerana memilih makanan yang betul dan mendapat senaman yang betul dan ini adalah di mana pemilik anjing adalah satu langkah ke hadapan.
Apakah anjing yang boleh menjejaskan kesihatan anda?

Pemilik anjing mempunyai banyak peluang untuk bersenam dengan anjing-anjing mereka. Bersiar-siar sekitar kawasan kejiranan boleh membantu anda mengekalkan kesejahteraan fizikal anda sendiri serta anjing anda. Bermain bola dan lain-lain aktiviti fizikal dengan anjing anda juga akan membuat anda lebih sihat dan kuat. Berjalan anda juga boleh bertukar menjadi temasya sosial bagi kedua-dua anda dan anjing anda, memberi anda peluang untuk berjumpa pemilik anjing lain di kejiranan anda dan letak anjing tempatan anda. Mengambil laluan berjalan biasa, rutin bukan sahaja dapat membantu anjing anda dengan senaman yang penting, tetapi juga membantu meningkatkan tahap kesihatan anda sendiri dengan menyediakan anda dengan latihan sehari-hari dan udara segar.

Menghabiskan masa dengan anjing juga boleh ghaib faedah fizikal. Menghabiskan masa dengan anjing boleh mengubah kadar tekanan darah anda, dan biomarkers lain tekanan seperti kortisol dalam darah. Menghabiskan masa dengan anjing yang membantu membawa kita ke masa kini dan seterusnya untuk Ijazah, membebaskan kita dari tekanan minda kita. Sebentar kita boleh menghargai matahari terbenam, atau keselesaan duduk di sofa, atau bahkan satu program di TV, hanya lebih sedikit kerana masa dihabiskan dengan anjing. Minda mendorong tekanan oleh menangkap perhatian kami pada kitaran pemikiran berulang kali, biasanya dengan tema asas yang negatif. Dengan memberi tumpuan kepada apa yang berlaku di sini dan sekarang – sesuatu anjing mengkhusus pada – kita boleh secara mendadak mengurangkan tahap tekanan kami.

Ia adalah perkara biasa untuk merasa terasing daripada orang lain, dan semasa berada di bawah genggaman kemurungan atau tekanan, ia kemudian sukar untuk mengaitkan perasaan anda, atau mencari tenaga untuk mencorak mereka menjadi kata-kata kepada orang lain. Anjing yang memerlukan penjelasan tidak anda, dan boleh duduk dalam kehadiran dan pertimbangan yang bebas untuk jam di syarikat anda. Dalam kegembiraan kami haiwan fakta semata-mata menjadi, masalah kita selalunya akan membubarkan atau dimasukkan agak ke dalam perspektif. Anda boleh kongsikan cerita anda seluruh anjing, dan pada akhir kisah anjing akan tidak mengesahkan ia kembali kepada anda, dan mereka tidak akan memegang ia terhadap anda. Mereka akan berfikir apa-apa itu sekali, dan dalam berbuat demikian, mungkin meringankan beban kepentingan cerita telah menanggung anda.

Diiktiraf telah menunjukkan kepada kita bagaimana sosial sambungan dan interaksi boleh meningkatkan kami baik secara keseluruhan kesejahteraan. Mental, membantu rangkaian sosial terhadap kemurungan dan kebimbangan, manakala fizikal kita kurang terjejas oleh umur berkaitan penyakit, dan sistem imun kita akan terbukti kuat. Dalam vakum untuk kehidupan sosial yang ideal, anjing menyediakan rangsangan yang sama kepada otak kita dan membolehkan kita menikmati faedah mental dan fizikal yang sama interaksi manusia ke manusia. Dan dengan sebahagian kecil daripada drama yang sering boleh melibatkan.

Malah, diiktiraf telah menawarkan satu tetingkap ke dalam bagaimana kita boleh rasakan anjing impak keadaan minda kita. Gelombang Alpha dihasilkan apabila minda kita berada dalam keadaan tenang dan fokus. Orang-orang yang menghabiskan masa dengan anjing boleh ditunjukkan, melalui penggunaan EEG untuk, untuk menghasilkan gelombang alpha secara purata lebih daripada orang-orang yang tidak. Dengan Sains untuk menyokongnya, kita kini tahu kepentingan anjing kepada kami, dan kami kepada mereka.

Sains diketepikan, sesiapa yang telah hidup dengan anjing boleh membuktikan mereka sendiri pengalaman langsung. Anjing memberikan keseronokan, cinta dan gelak ketawa. Mereka tidak akan haiwan peliharaan, tetapi sebahagian daripada keluarga.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *