Anemia – kolostrum adalah sangat berguna

Anemia – kolostrum adalah sangat berguna

Anemia adalah suasana perubatan yang menimpa apabila darah menjadi tidak mencukupi dalam sel-sel darah merah yang sihat. Oleh kerana sel-sel darah merah adalah proses yang utama ke arah pengangkutan oksigen ke otot-otot dan organ-organ, kolostrum menjadi penyumbang utama ke arah mempunyai sel-sel darah merah yang sihat.

Terdapat banyak model anemia, semua itu sangat berbeza dalam menyebabkan dan rawatan perubatan. Beberapa bentuk yang sangat boleh dirawat dengan pembetulan diet dan pemakanan mengiringi manakala lain-lain yang boleh menggambarkan masalah kesihatan sepanjang hayat.

Kekurangan asid folik dan vitamin B-12 boleh memerintah ke arah anemia kerana badan kekurangan vitamin ini ke arah menghasilkan sel-sel darah merah. Kolostrum telah tidak sahaja asid folik dan B-12, tetapi semua orang hubungan B vitamin yang menyediakan blok perlu membina ke arah meningkatkan pengeluaran pengangkut; sel-sel darah merah.

Anemia autoimun kebaikan apabila sistem imun tidak sepatutnya perceives dalam sel darah merah ke arah menjadi asing dan menyerang mereka. Ini model anemia terletak kerap individu dengan luas ranging penyakit autoimun, mahu systemic lupus erythematosus (SLE). Dengan pengenalan Polypeptides kaya Proline terapung berlaku dalam tindakbalas imun yang membenarkan untuk impak yang positif ke dalam sistem dengan pengenalan kolostrum yang benar.

Gejala-gejala yang paling biasa yang terletak di dalam kenalan dengan banyak model anemia adalah:
• Mudah keletihan dan kehilangan tenaga
• Denyutan jantung yang pesat, terutamanya dengan exert
• Sesak nafas dan sakit kepala, terutamanya dengan exert
• Kesukaran Dengan mengkhusus
• Pening
• Kulit pale
• Kekejangan kaki
• Insomnia

Kolostrum adalah sumber bahan-bahan yang perlu ke arah memudahkan industri dan memulihkan sel-sel dan tisu-tisu, memotivasikan dan kerjasama sistem imun yang mengagumkan dan memastikan metabolisme nutrien yang cekap dan berkesan. Terdapat kekurangan kuantiti peningkatan hormon dalam mengesahkan bekas kolostrum yang me…, tetapi peningkatan hormon hormon yang sangat mujarab dan, oleh itu, tidak banyak diperlukan. Ia secara langsung memberi kesan kepada hampir setiap sel dalam badan dan ketara pengaruh industri sel-sel baru, mengenakan mereka ke arah menghasilkan pada kadar yang cepat yang banyak apabila dalam kuantiti yang mencukupi daripada hormon yang hadir. Saintifik belajar memiliki berpandu salah satu kegunaan mengambil saiz yang lebih rendah daripada kenaikan hormon yang memulihkan sel-sel wrecked dan had kemerosotan sel-sel yang dikaitkan dengan proses penuaan.

Pelbagai ada IGF-1 disertakan protein dan protein berkaitan yang terdapat di dalam sel adalah menunjukkan yang banyak prospect pengaruh yang disertakan IGF-1 ke arah permukaan sel penerima yang tertentu boleh memiliki ke sel-sel. Untuk memastikan ini menguasai banyak pengaruh di bawah, sejumlah protein disertakan bertindak sebagai check and, membenarkan hina suis kimia dalam sel ke arah akan mengayunkan ke dan baik di sebaliknya selekoh mereka mati apabila ianya sesuai. Oleh itu, IGF-1 adalah mahu Kapten kapal. Apabila ia wraps kepada penerima yang tertentu, kapal boleh terlebih dahulu, tetapi terdapat semua orang baka sistem dalam tapak ke arah mengekalkannya mengangkut gesa betul dan dalam arah yang betul.

Ia adalah amat penting ke arah memiliki gred mudah IGF-1 dalam edaran merentasi tambahan Pemakanan ke arah had kadar kematian sel yang semakin meningkat.

Bekas me… kolostrum yang berkualiti tinggi juga terdiri lactoferrin, protein besi-pengangkutan untuk. Apabila lactoferrin Papar dalam saluran gastrousus, ia menangkap besi dari nutrien yang terhadam dan memudahkan pengangkutan dengan ke dalam badan. Mempunyai cukup lactoferrin disediakan adalah bantuan berharga terhadap mereka yang menghidap anemia kekurangan besi. Sumbangan, kolostrum berkualiti tinggi terdiri pengangkut protein bagi vitamin B-kompleks yang tegas meningkatkan penyerapan mereka ke dalam aliran darah.

Di atas, kita boleh menyimpulkan bahawa membuat pasti bahawa terdapat kuantiti yang mencukupi dan peningkatan hormon, IGF-1, lactoferrin pengangkut protein dalam aliran darah, sebagai akan menimpa melalui pemakanan tambahan dengan memerah susu kolostrum berkualiti tinggi bekas, mahu yang diperuntukkan melalui imun-pokok, proses-proses yang mengekalkan menguasai semula ambil semula sel dan penggantian; metabolisma karbohidrat dan protein serta penyerapan besi dan vitamin B-kompleks. Keputusan akhir adalah satu proses ke arah bantuan Janakan semula sel-sel badan anda dan menyediakan bahan-bahan yang perlu ke arah menakluk anemia dan mengalahkan kelesuan berkaitan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *