Andropausal lelaki boleh ambil semula kasih sayang, nafsu dan kesihatan dengan terapi hormon

Andropausal lelaki boleh ambil semula kasih sayang, nafsu dan kesihatan dengan terapi hormon

Adakah anda tahu bahawa penggantian hormon bagi lelaki dalam hidup anda akan membantu untuk memulihkan kesihatan, cinta dan nafsu? Ia juga akan mendapatkan mereka untuk tidur lebih baik, membantu dalam memulihkan kesihatan tulang dan jisim otot, dan membantu mengurangkan kemurungan. Lelaki boleh menggunakan hormon testosteron dan dehydroepiandrosterone (DHEA) dalam yang berirama, muda fisiologi Watson untuk kesihatan dan antipenuaan.

Sering dipanggil menopaus lelaki, istilah klinikal adalah andropos–ditakrifkan sebagai kemerosotan makular yang di tahap testosteron serum dalam lelaki dewasa di bawah julat normal lelaki muda. Ianya dikaitkan dengan sindrom yang mungkin termasuk kekuatan otot berkurangan dan/atau ketahanan, berkurangan bulu Ari-Ari dan peningkatan ketiak rambut, mengurangkan fungsi fizikal, libido berkurang, keletihan, kemurungan, kesejahteraan umum menurun, hot flashes, osteoporosis, osteopenia dan anemia.

Kajian multi-year menunjukkan bahawa tahap min jumlah testosteron menurun sebanyak 30 peratus di kalangan lelaki berumur di antara 25 hingga 75, manakala min tahap testosteron percuma yang menurun sebanyak 50 peratus.

Menurut satu kajian baru dari Jerman, lelaki tidak boleh hidup lebih lama jika mereka mempunyai testosterone yang rendah, tidak kira usia mereka. Kajian ini melihat kematian sebarang sebab hampir 2,000 lelaki berusia 20-79 tahun dengan purata mengikut masa tujuh tahun. Pada awal kajian, 5 peratus lelaki-lelaki ini mempunyai tahap testosteron darah yang rendah, ditakrifkan sebagai akhir yang lebih rendah daripada julat normal bagi lelaki dewasa yang muda.

Lelaki dengan testosterone rendah yang lebih tua, lebih gemuk, dan mempunyai kekerapan kencing manis dan tekanan darah tinggi, berbanding dengan lelaki yang mempunyai tahap testosteron yang lebih tinggi yang lebih besar. Lelaki yang mencatatkan tahap testosterone rendah mempunyai lebih banyak daripada yang 2.5 kali lebih tinggi risiko mati sepanjang tempoh 10 tahun akan datang berbanding lelaki dengan testosteron yang lebih tinggi. Perbezaan ini tidak dijelaskan oleh umur, rokok, pengambilan alkohol, tahap aktiviti fizikal, atau meningkatkan lilitan pinggang (faktor risiko untuk kencing manis dan penyakit jantung).

Hari ini, lelaki lebih 40 tidak perlu menerima testosterone yang rendah, atau kehilangan libido, tenaga, tidur dan jisim otot. Mesti mereka melawan kemurungan dan tidak dapat dielakkan dalam membangunkan payudara lelaki atau berdengkur yang datang dengan perubahan keseimbangan hormon.

Apakah menakutkan lebih – lebih dan lebih banyak penyelidikan ini mendapati bahawa tahap testosterone rendah boleh dikaitkan dengan peningkatan risiko kanser prostat. Merupakan standard rawatan pilihan bagi kanser prostat adalah androgen melaparkan haiwan terapi (ADT), di mana ubat-ubatan atau castration digunakan untuk mengurangkan tahap testosteron dalam prostat (dan seluruh badan). Malangnya, hampir semua pesakit dirawat dengan kemajuan ADT penyakit melanoma.

Kajian-kajian lain yang mengatakan bahawa lelaki dengan kanser prostat yang dirawat dengan ADT meningkatkan risiko mereka membentuk tulang dan jantung yang berkaitan kesan sampingan berbanding pesakit yang tidak mengambil ubat-ubatan ini. Kesan sampingan ini termasuklah komplikasi kardiovaskular dan rangka, disfungsi seksual, penyakit periodontal, dan gangguan mood.

Kajian lelaki dengan sejarah penyakit prostat mencadangkan bahawa ia mungkin testosterone rendah yang menunjukkan peningkatan dalam aktiviti penyakit. Menambahkan dengan testosteron mungkin hanya tidak selamat, tetapi ia juga boleh menghalang pertumbuhan sel-sel tumor.

Yang baru hormon lelaki berirama yang Watson protokol berdasarkan irama cahaya dan bulan. Testosteron dan DHEA, yang merupakan pelopor testosteron dan lain-lain hormon seks, digunakan dengan kitaran matahari; DHEA hanya digunakan di waktu Bilakah androgen lelaki biasanya memuncak. Ketinggian dos berlaku setiap empat hari dan bukannya setiap tiga hari bagi membolehkan DHEA melahirkan lebih banyak penerima bagi testosteron.

Kita tahu bahawa penggantian hormon berirama, kitar biomimetic boleh mengembalikan kualiti kehidupan bagi lelaki dalam andropos, seperti bioidentical hormon boleh membantu memulihkan kualiti hidup wanita dalam menopaus. Peti Deposit Keselamatan, berirama hormon gantian untuk penuaan orang merupakan gelombang masa hadapan, dan seperti yang kita semua sedar opsyen ini, kita akan mempunyai pilihan tentang penuaan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *