Anda tertekan? Makan hak untuk mengurus tahap tekanan Mental anda

Anda tertekan? Makan hak untuk mengurus tahap tekanan Mental anda

Ada pepatah kuno yang mengatakan yang saya suka untuk merujuk kepada secara kerap, anda adalah apa yang anda makan. Ini tidak hanya boleh digunakan untuk anda pada tahap fizikal, dalam banyak kes, ia sebenarnya mungkin dikenakan kepada anda pada tahap tekanan mental juga.

Alasan mengapa ini berlaku adalah kerana makanan yang kita makan akan menyediakan tubuh dan minda kita dengan perkara-perkara yang perlu semasa ia sedang mencernakan makanan dan panjang selepas ia telah keluar badan. Itulah sebabnya mengapa anda perlu tanya diri anda, jika saya berasa tertekan, tidak mempunyai apa-apa kaitan dengan makanan yang saya Makan?

Badan adalah sebuah mesin yang menakjubkan seimbang dan apabila ia berjalan baik, Terdapat beberapa perkara-perkara yang salah dengan. Perkara yang malang ialah, ramai di antara kita tidak melayan badan kita dengan betul dengan makan jenis makanan yang betul.

Apabila ini berlaku, kita membuang kerja dalaman badan keseimbangan dan ia boleh menjejaskan kami dalam pelbagai cara. Dalam usaha anda untuk mendapatkan kembali baki anda, anda perlu makan dengan betul supaya anda dapat mengekalkan keseimbangan dalam badan yang akan dirasai dalam kemampuan fizikal dan keupayaan mental anda juga.

Salah satu penyebab utama stres kerana menyangkut makan kami adalah gula. Perkara yang malang ialah, gula terdapat dalam hampir segala-galanya yang kita makan dan ia boleh menjadi amat sukar untuk mengatasi ketagihan gula yang bila-bila masa yang kita ada.

Terdapat beberapa cara untuk anda mendapatkan gula semulajadi ke dalam sistem anda, Walau bagaimanapun, kerana badan perlu mampu untuk bertahan. Ini dilakukan melalui makan buah-buahan dan sayur-sayuran, karbohidrat sihat badan kita yang boleh memecah dan menggunakan kerap.

Kerana kita memahami bahawa buah-buahan lebih mentah dan sayur-sayuran yang kita makan, lebih baik keupayaan mental akan menjadi, Apakah cara terbaik untuk makan mereka? Hakikatnya ia adalah, sangat sedikit daripada kita yang dapat membuat suis untuk semua sayur-sayuran dan buah-buahan mentah dengan cepat dan walaupun kita cuba, kita akan lebih daripada mungkin gagal.

Adalah lebih baik jika anda untuk menambah perkara-perkara ini dalam diet anda secara konsisten dan perlahan-lahan supaya badan anda mempunyai masa untuk menyesuaikan diri mereka. Walaupun perubahan kecil akan membuat perbezaan dengan cara yang anda rasa dan sepanjang masa, anda mungkin mendapati bahawa tekanan anda adalah lebih mudah untuk berurusan dengan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *