Anda perlu bimbang tentang kesan-kesan sampingan Gymnema Sylvestre?

Anda perlu bimbang tentang kesan-kesan sampingan Gymnema Sylvestre?

Ianya amat membimbangkan untuk melihat pendakian dalam kes-kes diabetes dan obesiti. Punca utama adalah pengambilan gula yang berlebihan. Bersenam secara kerap dan makan hak masih adalah kombinasi terbaik untuk menangani obesiti dan kencing manis. Bagaimanapun, perjuangan kebanyakan orang adalah untuk mengikuti pelan diet. Ia juga memerlukan banyak disiplin untuk bersenam setiap hari. Ada herba yang telah dikatakan sangat berkesan dalam mengawal keinginan gula dan juga paras gula darah.

Pokok renek yang dijumpai di India dan Afrika, Gymnema sylvestre dikatakan herba ajaib. Penurunan berat badan dan memerangi penyakit kencing manis adalah dua daripada penggunaan herba ini. Ubat herba juga digunakan untuk ubat batuk serta malaria. Ia boleh juga digunakan sebagai julap dan juga penahan selera makan. Laporan menunjukkan bahawa Gymnema mempunyai bahan kimia yang menghalang penyerapan gula dalam usus. Jumlah insulin dalam badan akan dipertingkatkan dengan menggunakan Gymnema. Di samping itu, ia boleh menggalakkan pertumbuhan sel-sel pankreas pada masa yang sama. Penciptaan insulin adalah fungsi pankreas.

Satu sumber yang boleh dipercayai, sebuah laman web yang menyediakan berita semulajadi, mengesahkan ini. Laman web mengesahkan bahawa asid gymnemic boleh ditemui di Gymnema sylvestre. Bahan ini adalah sangat sama seperti glukosa. Reseptor glukosa dalam usus boleh ditutup oleh asid gymnemic. Oleh kerana itu, penyerapan gula dalam usus yang menghalang.

Dalam citarasa, Gymnema sylvestre mempunyai kesan yang sama. Hal itu sudah menunjukkan di atas bahawa terdapat resemblances antara asid gymnemic dan glukosa. Reseptor glukosa dalam citarasa anda mungkin disekat oleh asid gymnemic. Setiap kali citarasa tersumbat, makan makanan yang kaya dengan gula pasti tidak akan sama memuaskan. Yearning anda bagi gula, hasilnya, akan dikurangkan.

Tetapi seperti dengan semua perkara yang baik, Terdapat juga beberapa perkara-perkara yang anda perlu berhati-hati tentang terlalu bila menggunakan Gymnema. Ada kesan sampingan Gymnema sylvestre yang anda harus berhati-hati tentang. Untuk sentiasa selamat, pakar mengatakan bahawa wanita hamil harus menahan diri daripada menggunakan Gymnema walaupun terdapat tiada kesan sampingan yang didokumenkan. Jika anda mempunyai kencing manis, guna hati-hati bila menggabungkan penggunaan Gymnema dengan ubat preskripsi lain kencing manis.

Mengurangkan gula dalam darah adalah salah satu perkara yang Gymnema boleh lakukan dengan baik. Dengan mengambil Gymnema bersama-sama dengan insulin, anda pada risiko mengurangkan gula dalam darah anda ke tahap yang tidak selamat. Perkara yang penting perlu diingat adalah untuk sentiasa memerhatikan pada paras gula darah anda jika anda sedang mengambil Gymnema berserta dengan ubat-ubatan kencing manis yang lain.

Memakan jumlah besar gula masih tidak dinasihatkan walaupun anda mengambil Gymnema untuk mengurangkan gula dalam darah anda. Makan yang betul dan bersenam secara tetap masih merupakan pilihan terbaik anda terhadap obesiti dan kencing manis. Jadi makan makanan yang sihat dan kehidupan yang baik.

Jangan lupa bahawa penawar semulajadi ini adalah semata-mata untuk membantu anda sedikit berat. Menumpahkan pound akan melibatkan banyak lebih daripada sekadar mengambil Gymnema. Anda perlu melatih dan makan dengan baik. Realitinya adalah bahawa tidak benar-benar tiada pembetulan cepat mencapai dan mengekalkan tubuh yang sihat. Terdapat hanya beberapa perkara-perkara yang anda perlu ingat dan bahawa makan yang betul dan sentiasa mengingati untuk senaman.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *