Anda mampu kos Kesihatan Diet Fad?

Anda mampu kos Kesihatan Diet Fad?

Salah satu daripada isu-isu yang kita hadapi berdiet adalah belajar bagaimana untuk mengurus kelaparan. Sama ada yang yang pertengahan petang slump, atau pertengahan keinginan pagi, lapar untuk terlalu lama adalah cara yang cepat untuk menggugat semua niat kami baik untuk Pusingkan daun salad yang baru.

Strategi yang berbeza pada masa lalu telah dicadangkan untuk menangani rasa lapar. Sesetengah orang mendapati minum segelas air setiap kali mereka akan membantu lapar. Model Gisele Bundchen adalah peguam yang sebenar dari pendekatan ini. Dan penghakiman oleh Rajah menakjubkan beliau, beliau adalah seorang gadis baik poster untuk meningkatkan pengambilan cecair. Air mempunyai banyak manfaat bagi tubuh, dan orang sering semata-mata tidak minum cukup. Terdapat juga sebuah buku tentang subjek yang membentangkan pandangan bahawa banyak penyakit dalam usia adalah berkaitan dengan jenis entrenched keadaan dehidrasi (“badan anda banyak menangis air” oleh F.Batmanghelid,MD).

Manakala diet yang terdiri terutamanya daripada sup agak biasa (fikir diet sup kubis dan kegemaran Liz Hurley, Watercress sup Diet), ini bukanlah satu cara yang sihat untuk pendekatan sup. Tidak berkemungkinan akan mendorong kepada kejayaan burung camar yang panjang. Diet yang fokus pada hanya satu sayuran atau jenis makanan yang tidak hanya sangat membosankan untuk pergi, mereka tidak menyediakan pelbagai nutrien yang diperlukan oleh badan untuk berfungsi dengan baik. Kelaparan sebenarnya boleh cara badan yang berkata, ‘saya keperluan nutrien beberapa’. Kehilangan berat badan yang mampan tidak dapat dicapai dengan menyediakan pelan makan tidak realistik yang menyakitkan untuk mengikuti selama lebih dari seminggu dan meninggalkan anda fantasizing tentang makanan sepanjang masa. Melainkan sudah tentu anda tidak keberatan pergi ke katil lapar selama dua tahun seperti Liz pula selepas anaknya dilahirkan.

Kebuluran dan sekatan nutrien menyebabkan kehilangan ketumpatan jisim dan tulang otot. Belum lagi keletihan dan lain-lain masalah kesihatan yang boleh didapati jika diikuti jangka panjang.

Tun Mahathir merupakan sup termasuk sup kubis dan sup watercress, yang benar-benar baik bagi anda. Mereka mudah dihadam, dan boleh menyediakan hadapan dan beku. Dengan cara ini anda mempunyai Snek kilojoule rendah yang sering tinggi serat yang sedia menerajui sebagai pick-me-up yang cepat apabila lapar menyerang antara menu.

Dan sup sesetengah mempunyai manfaat kesihatan yang menghairankan. Sebagai contoh, di Jepun Miso sup dikaitkan dengan menghalang kanser hati, kanser payudara dan kanser kulit, dengan teori-teori yang juga dicadangkan mengenai manfaat kepada kulit disebabkan oleh asid linoleik. Sama ada ini adalah didapati tidak benar, ia adalah tempat yang lazat untuk sayur-sayuran kegemaran anda, dan sangat mudah disediakan dari awal. Ia mengambil masa hanya kira-kira sepuluh minit untuk menyediakan, dan ketika dihiasi dengan teh halia parut sup bertenaga yang hebat apabila anda sudah letih.

Sup mahupun air sahaja akan membawa kepada penurunan berat badan, dan tidak perlu strategi ini digunakan untuk ekstrem dan menjadi pengganti untuk mengikuti yang sihat, diet yang seimbang. Tetapi mereka menyediakan satu cara untuk mengurangkan Lawatan ke tabiat lama yang kita cuba untuk berubah kerana kita alamat pilihan gaya hidup yang membawa kepada kenaikan berat badan yang berlebihan di tempat pertama. Dan menyediakan nutrien badan anda benar-benar memerlukan, anda akan membuat perubahan dalam kualiti hidup berpengalaman sehari-hari.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *