Anal Fissure krim untuk rawatan yang berkesan

Anal Fissure krim untuk rawatan yang berkesan

Anal Fissure krim untuk rawatan yang berkesan
Doktor sering mengesyorkan jenis anal fissure krim dan salap bagi rawatan keadaan yang berbeza. Walaupun tidak dalam keadaan kulit yang akan reda dengan topik salap, anal fissures telah telah sangat lega dengan pelbagai jenis ubat-ubatan anal fissure, termasuklah salap krim dan anal fissure anal fissure. Selain itu, terdapat ubat-ubatan oral dan ubat-ubatan, prosedur pembedahan dan rawatan dilasi dubur untuk melegakan keadaan.

Tempatan penggunaan agen-agen terkemuka dan ubat-ubatan membantu melonggarkan otot-otot sphincter, sekali gus membolehkan keadaan untuk sembuh lebih cepat. Krim fissure dubur yang biasa digunakan hari ini adalah orang-orang yang dipanggil penghalang saluran kalsium, anal fissure ubat-ubatan dengan nitrogliserin salap, nifedipine salap dan topik dilitiazem.

Dalam sesetengah kes, pesakit juga diberi rawatan seperti Kortikosteroid rektum. Terdapat beberapa menukarkan salap dan krim untuk merawat anal fissures juga, seperti hydrocortisone yang membantu dalam mengurangkan keradangan sementara meredakan ketidakselesaan.

Anal fissure krim dan salap yang sangat mudah untuk menyaman, yang menjadikan mereka sebahagian daripada ubat-ubatan yang paling kerap digunakan untuk masalah ini. Menggunakan krim dan salap ini, ia adalah mungkin untuk mudah sakit dan bengkak, manakala menenangkan keadaan dan penyembuhan sepenuhnya. Kerana terdapat pelbagai jenis ubat-ubatan anal fissure, penyedia penjagaan kesihatan sering mencadangkan satu pendekatan yang komprehensif untuk rawatan. Ia adalah penting untuk melegakan keradangan dan swelling dan juga untuk menyembuhkan keadaan. Oleh itu, pendekatan rawatan dengan salap anal fissure perlu supaya ia boleh menguruskan semua aspek-aspek ini.

Selain daripada bahan-bahan kimia ini, krim anal fissure juga mengandungi beberapa bahan-bahan semulajadi untuk tindakan yang cepat dan kelegaan daripada kesakitan dan ketidakselesaan keadaan. Bahan-bahan seperti penyihir hazel, butcher penyapu, coklat tua Kuda, neem, aloe vera dan wheatgrass biasanya terkandung dalam krim semulajadi untuk rawatan anal fissure.

Kebelakangan ini, ubat-ubatan anal fissures telah lebih baik dengan kemasukan bahan-bahan semulajadi yang berbeza untuk meningkatkan kesan-kesan yang sama.

Walau bagaimanapun, walaupun semua ubat-ubatan dan rawatan yang disediakan untuk fissure dubur, ia adalah sangat penting untuk menangani punca keadaan yang terletak dalam tabiat makanan dan kebersihan amalan seseorang. Anal fissures adalah hasil daripada lusuh atau kulit cracking dubur. Mungkin ada sebab-sebab yang pelbagai bertanggungjawab terhadap keadaan, termasuk tabiat makan yang miskin, serat yang tidak mencukupi dan pengambilan cecair dan kebersihan dubur dan penjagaan. Ia adalah sangat penting untuk menangani kesemua punca utama-anal fissures untuk menampung kesakitan dan ketidakselesaan yang keadaan boleh membawa kepada pertumbuhan.

Selain salap anal fissure, Terdapat pilihan seperti Botox dan pembedahan yang bekerja dengan baik untuk rawatan anal fissures. Walau bagaimanapun, rawatan ini akan lebih agresif dalam alam semula jadi dan melibatkan banyak komplikasi lain, pilihan krim anal fissure menjadi jelas. Krim ini adalah cara terbaik untuk melegakan anal fissures apabila digabungkan dengan pelan diet yang berkhasiat, banyak latihan dan tabiat kebersihan yang betul.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *