Anak perempuan saya mengalami ««menyakitkan, berat setiap tempoh dua minggu

Anak perempuan saya mengalami ««menyakitkan, berat setiap tempoh dua minggu

Soalan:

Dalam tempoh empat bulan yang lalu, anak remaja saya telah mengalami tempoh sakit yang berat, yang seolah-olah berlaku setiap 15 hari atau lebih. Kami berunding GP beliau, yang telah mencadangkan bahawa kita meletakkan dia pil selama enam bulan untuk menstabilkan keadaan. Kita tidak gembira mengenai kursus ini tindakan. Apakah nasihat anda?

Jawapan:

Saya percaya bahawa meningkatkan kesihatan umum dan mengawal selia hormon secara semulajadi adalah penyelesaian terbaik bagi mana-mana perempuan, mana-mana umur – dan hormon adalah kunci kepada proses ini. Pengeluaran oestrogen merangsang endometrium (lapisan dalam rahim) berkembang pesat pada separuh pertama kitaran, sebagai persediaan menerima telur yang fertilised. Jika telur tidak fertilised, lain utama pembiakan hormon, progesteron, berhenti pertumbuhan dalam lapisan yang tebal, yang kemudian penuh saluran darah kecil, dan menggesa ia memecahkan dan meninggalkan jasad. Jadi ia adalah penting untuk memastikan bahawa hormon akan bekerja baik.

Walau bagaimanapun, Terdapat masalah lain. Biasanya, apabila lapisan batin dibersihkan, berhenti berdarah dan kitaran haid selesai. Ini sebahagian daripada proses ini adalah bergantung kepada pengecutan lapisan otot yang dipanggil myometrium itu. Saluran darah yang berjalan melalui lapisan otot ini, dan pada akhir tempoh, otot constricts mereka supaya beku akan terbentuk. Jika, atas sebab tertentu, kerja-kerja yang sepatutnya tidak berlaku, pendarahan akan terus. Begitu juga, pendarahan tidak akan berhenti jika endometrium yang adalah atau dibuang sepenuhnya atau sistem pembekuan darah miskin disebabkan oleh kekurangan dalam badan.

Kadang-kadang wanita berdarah akibat kecederaan kepada endometrium (berkata, melalui alat kontraseptif seperti gegelung yang) atau jangkitan. Jangkitan biasanya menyebabkan busuk, yellowish\brownish Hospital – sesiapa sahaja yang mengidap penyakit ini perlu untuk melihat mereka GP atau sakit Puan.

Ia adalah penting untuk mendapat badan yang terbaik untuk kesihatan. Berikut adalah cadangan saya

* Membuat pasti bahawa diet anak anda mengandungi protein yang mencukupi (telur, ikan dan daging, sebaik-baiknya organik) dan tiga hingga empat keping buah-buahan setiap hari (termasuk 2 biji epal dan pisang yang satu, tetapi tiada buah-buahan citrus). Ramai remaja menjadi vegetarian, dan ini tidak membantu keadaan, terutama kerana tempoh berat melibatkan kehilangan protein (dalam darah).

* Tiga kali seminggu selama tiga bulan sekurang-kurangnya, membuat Resipi ini dua berkhasiat untuk meningkatkan tenaga. Dalam pemerah, memproses kira-kira empat lobak merah organik dan epal (tidak Kupas, tetapi atas ekor dalam lobak merah dan teras epal), dan tambah jus Delima yang squeezed (menambah benih salad yang). Membuat sup ayam dengan mendidih yang jointed poussin (sebaik-baiknya organik) dalam 2.25 liter-3.4 liter/4pt-6pt air tawar dengan I clove bawang putih yang dicincang dan ½ sudu kecil lobak halia segar, sedikit daun bay dan kayu kayu manis, untuk kira-kira sejam.

Berikan anak anda ubat-ubatan

* Lachesis 30: menghisap dua tiga kali sehari selama tiga hari, bermula pada hari kelima pendarahan. Saya juga sarankan anda berunding homoeopath yang berkelayakan, seperti Dr David Curtin, seorang rakan sekerja di pusat perubatan yang bersepadu, yang telah membantu beberapa wanita dengan masalah ini.

* Shatavari, tambahan Ayurveda tradisional yang digunakan untuk mengawal fungsi hormon, satu tablet dua kali sehari selama tiga bulan.

* Satu suku sudu teh minyak kolonji (Habatus Sauda) dengan satu sudu teh madu manuka, sekali sehari selama tiga bulan. Ini, juga, membantu untuk mengawal tempoh dan meningkatkan tenaga.

* Urut leher dan bahu untuk sepuluh minit tiga kali seminggu dengan gaya hidup minyak urut atau minyak pati 30 titis lavender di l00ml Dr Ali 3½ fl oz manis badam atau lain-lain minyak asas. Ini akan mengurangkan ketegangan dan membantu darah aliran ke pituitari di otak, iaitu pengawal utama hormon reproduktif.

* Anda anak perempuan juga perlu menyokong pituitari dengan mengelakkan penggunaan komputer (dua hingga tiga jam sehari pada kebanyakan) yang berlebihan dan menggunakan hanya satu bantal untuk tidur di atas.

* Beliau harus mengelak daripada lewat malam, yang mengurangkan tenaga.

* Yoga boleh mengawal kedatangan haid. Postur yang membantu terutamanya adalah cobra, swing, kunci semi-bridge, perut dan Penyu. Ini dihuraikan dalam terapi Yoga, saya ditulis bersama Jiwan Brar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *