Anak anjing Golden Retriever anda – 5 perkara untuk mencari apabila membeli anak anjing

Anak anjing Golden Retriever anda – 5 perkara untuk mencari apabila membeli anak anjing

Anak-anjing Golden Retriever anda adalah pilihan yang popular untuk serba boleh dari baka. Sama ada anda sedang mencari untuk teman anjing, anjing atau profesional memburu, terdapat penternak yang boleh membantu membawa anda untuk anjing betul. Siapa yang mahu melabur masa dan wang dengan anjing yang akhirnya tidak akan betul binatang kesayangan–hanya bagaimana anda tahu Bilakah anda telah menemui anjing itu betul?

Setiap baka anjing mempunyai ciri-ciri yang wajar dan kurang wajar. Mengetahui garis panduan AKC akan membantu anda bertanya soalan yang betul, sementara mencari seorang jurulatih profesional boleh membuat peralihan untuk memiliki anak anjing yang lebih mudah. Hanya apa yang anda perlu tahu apabila melihat anjing itu betul?

Apa yang perlu mencari apabila membeli anak-anak anjing Golden Retriever anda

Memilih anak-anak anjing Golden Retriever anda boleh menyediakan anda dengan seorang teman yang bijak, penyayang dan sepanjang hayat. Dengan berhati-hati memilih seorang penternak yang mempunyai reputasi yang baik dan memilih anjing anda dengan berhati-hati, anda boleh yakin bahawa anda telah bertahun-tahun baik untuk menghabiskan dengan anjing baru anda.

Mencari penternak yang betul

Apabila membeli mana-mana anjing, ia adalah penting untuk penyelidikan ternakan anda. Tanya apa yang ada dalam kontrak, jika anak-anak anjing dijamin terhadap kesihatan kecacatan, dan berapa liter ibu-ibu yang mempunyai birthed. Anda juga akan mahu anak-anak anjing yang telah socialized. Ia adalah yang terbaik untuk membeli terus dari penternak bukannya melalui sebuah kedai haiwan peliharaan, kerana anda akan dapat melihat ibu bapa dan rumah.

Jantina yang

Soalan yang meminta setiap ibu bapa baru–ianya lelaki atau perempuan? Ia adalah perkara yang sama dengan Golden Retriever anda yang baru. Perangai ini mungkin sedikit berbeza antara lelaki dan perempuan, tetapi akhirnya ia akan menjadi keutamaan peribadi.

Lelaki mungkin sedikit lebih besar daripada wanita Goldens. Jika ini adalah salah satu faktor ini, maka anda akan mahu memilih mengikut saiz yang ditanam.

Jika anda merancang untuk menternak emas anda, maka anda mungkin disetkan pada seorang perempuan. Jika begitu, maka, anda akan perlu untuk memastikan kontrak anda membolehkan anda menternak hak ke atas anjing anda supaya anda boleh mendaftar anak-anak anjing Golden Retriever anda. AKC ini adalah tegas terhadap pembiakan kriteria, jadi hendak pastikan anda tidak menghadapi kejutan apabila anda sudah bersedia untuk menjual anak-anak anjing.

Warna

Anak-anjing Golden Retriever anda sering dilahirkan ringan sedikit warna. Mereka terdiri daripada berkrim untuk emas. Cara terbaik untuk mengetahui warna anjing dewasa adalah untuk memeriksa telinga. Ini adalah petunjuk warna matang yang cukup baik.

Kesihatan

Puppy baru anda perlu sihat apabila anda membawa beliau rumah. Bagaimana anda boleh menyemak ini?

Penternak akan mempunyai persijilan pada pinggul, mata dan hati. Ini adalah kerja mereka kesihatan yang penting, tetapi anda juga akan mahu melihat ibu bapa tentang masalah alahan. Baka ini adalah terdedah kepada tompok-tompok panas dan masalah kulit. Tanya kembali dua generasi ketika memandangkan anjing.

Lain-lain masalah kesihatan akan kutu, membersihkan mata, dan pelepasan dari mata atau hidung. Anda juga mahu memastikan bahawa terdapat tiada scabbing di kot, dan bahawa anjing anda plump–tetapi tidak lemak. Terlalu bulat mungkin menandakan cacing.

Personaliti

Apabila anda melawat sampah daripada anak-anak anjing Golden Retriever anda, memilih satu yang membolehkan anda memegangnya tanpa sebarang tanda-tanda pencerobohan atau jarak. Liter emas perlu mendapatkan teruja pandang orang, dan mungkin juga dijalankan untuk menyambut anda. Tenaga puppy setiap akan berbeza-beza juga.

Golden adalah pemburu oleh baka, jadi jika anda mahu anak anjing yang akan teman memburu anda menguji mereka sebelum membeli. Mengambil sepanjang ekor itik dan cuba untuk mendapatkan anak-anak anjing untuk bertindak balas. Salah satu yang mendapat tempahan teruja walaupun mungkin mahu membawa mainan anda kembali kepada anda. Inilah yang anda mahu jika anda akan memilih anjing pemburuan.

Anak-anjing Golden Retriever anda adalah anjing yang menakjubkan, cantik dan pintar. Memilih anjing betul akan membantu anda menikmati anjing anda untuk tahun akan datang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *