Amalan pergigian yang tanpa kertas rekod menjelang 2014

Amalan pergigian yang tanpa kertas rekod menjelang 2014

Pernahkah anda mendengar bahawa ada peraturan kerajaan baru yang memerlukan doktor mempunyai rekod elektronik menjelang tahun 2014? Saya telah mendengar atau membaca beberapa variasi pada tema ini bulan lepas bersama-sama dengan pelbagai rants dan Pengarah amaran mengenai kaedah-kaedah baru yang dikatakan.

Mari Dapatkan maklumat benar-benar penting di luar sana sekarang; pada masa ini terdapat tiada keperluan Persekutuan bagi doktor gigi untuk menggunakan rekod tanpa kertas atau elektronik oleh 2014 atau mana-mana tarikh lain. Apa ada banyak kekeliruan, spekulasi dan menakut-nakutkan taktik sama seperti yang kita lihat Bilakah OSHA dan kemudian Leader pertama dilanda profesion pergigian.

Walau bagaimanapun, sebagai seorang perunding amalan pergigian, menyediakan rekod pergigian elektronik (EDR) atau apa yang biasanya dipanggil “tanpa kertas” rekod pergigian akal sebab banyak walaupun undang-undang tidak lagi memerlukan. Rekod tanpa kertas: lebih cepat, lebih tepat dan lebih murah berbanding tradisional kertas rekod.

Pada dasarnya, EDR adalah sebahagian daripada rekod perubatan elektronik yang lengkap atau bahagian. Ini adalah baik kerana kesihatan gigi sememangnya sebahagian daripada kesihatan keseluruhan dan keadaan perubatan am yang banyak adalah penting untuk pergigian dan penyakit pergigian menjejaskan kesihatan umum. Sebaliknya, ia adalah buruk kerana pergigian menjadi hilang dalam pertempuran besar banyak melalui penubuhan satu bahagian yang mempunyai ramai pemain yang lebih banyak dan lebih banyak wang terlibat daripada apa yang kami ada dalam bidang pergigian.

Pada tahun 2004, Presiden Bush Tetapkan Matlamat sepuluh tahun bagi kebanyakan rakyat Amerika untuk menggunakan bahagian untuk menjelang 2014. Pentadbiran semasa melalui di Jabatan Kesihatan dan perkhidmatan manusia (HHS) telah disediakan wang rangsangan kepada penyedia penjagaan kesihatan untuk membantu mereka mendapatkan tanpa kertas menjelang 2014. Saya menganggap doktor gigi boleh mendapatkan di atas ini rangsangan Persekutuan give-away walaupun ia jelas bertujuan untuk hospital-hospital dan doktor.

Semua ini dibuat lebih rumit oleh sarkas politik yang telah menjadi “reformasi” penjagaan kesihatan. Berhujahlah mesyuarat untuk datang dengan kaedah yang sebenar dan spekulasi ini adalah bahawa beberapa tarikh tutup akan dikenakan. Apabila yang akan dan peraturan akan meneka sesiapa pun. Pada masa yang sama tidak menunggu birokrat beberapa untuk memberitahu anda apa yang perlu, membangunkan EDR pejabat anda hanya kerana ia adalah perkara yang betul untuk melakukan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *