Alzheimer adalah sejenis penyakit yang serius

Alzheimer adalah sejenis penyakit yang serius

Alzheimer

Kebanyakan buku perubatan bersama-sama longgokan kehilangan ingatan, dementia dan Alzheimer. Apa penulis dan pakar-pakar perubatan nampaknya gagal untuk memahami adalah bahawa penuaan tidak semestinya bermakna cerdik, dan Alzheimer bahawa penyakit serius, tidak produk ells penuaan. Hakikatnya, kehilangan ingatan boleh berlaku kepada sesiapa sahaja, di mana-mana umur, atas sebab-sebab yang banyak. Don ketidakseimbangan dan tindak balas kimia tidak berlaku hanya pada golongan tua, ia hanya mengambil masa yang bertahun-tahun untuk mempengaruhi otak. Membandingkan kehilangan ingatan kepada Alzheimer adalah seperti membandingkan jari kaki stubbed untuk gangrene. Saya akan membenarkan pakar-pakar yang menerangkan kesan-kesan buruk.

Perubatan 17 September 1994 jurnal Nobel yang didokumenkan perbezaan ketara dalam kerugian sel otak yang dialami oleh warga tua yang berjaga-jaga mental berbanding dengan Alzheimer. Kajian yang diketuai oleh duke Waren J. Strittmatter O Pusat Perubatan Universiti mendapati pesakit Alzheimer yang autopsied selepas kematian hilang sel-sel otak dalam sebilangan banyak lebih besar dan lebih banyak kawasan otak daripada mata pelajaran mereka tua. Jumlah tertentu kerugian sel otak diterima oleh perubatan konvensional sebagai proses biasa penuaan (tidak pada pendapat saya, tetapi juga di kalangan pesakit-pesakit Alzheimer, kerugian adalah lebih besar. Dalam Alzheimer dua mangsa, mereka benar-benar mendapati tiada sel otak. Di awal tahun 70-an, Kumpulan penyelidik diketuai oleh Dr. Crapper di University of Toronto autopsied mangsa Alzheimer dan setiap masa yang mendapati terpencil aluminium yang terkumpul di kawasan setempat otak dan luar biasa tangle gentian saraf (neurofibrils; konduktor saraf di dalam sel-sel otak). Jika tidak dilakukan, Alzheimer adalah benar-benar mampu mengubah dan berfikir, hidup manusia ke brain-dead zombie quite3.

Tom Warren adalah bukti hidup bahawa Alzheimer boleh diterbalikkan. Tom mengalami yang kembali semula ke kehidupan normal selepas doktor memberitahunya beliau tidak boleh diubati Penyakit Alzheimer dan akan mati dalam tempoh tujuh tahun. Nasib baik untuknya, beliau tidak mengambil perkataan mereka itu.

Tom menerangkan bagaimana beliau telah pergi ke pakar selepas pakar; scouring Perpustakaan, buku-buku dan makanan kesihatan Kedai-kedai untuk membaca segala-galanya yang dia dapat mencari tentang subjek. Isterinya, lousise, seorang ahli farmasi oleh perdagangan, membantu apabila ingatan beliau gagal beliau. Kenyataan beliau bahawa akan melekat dengan banyak adalah beliau menyesal bahawa jika dia tidak berjaya, beliau tidak lagi akan dapat memberi sumbangan positif kepada dunia. Beliau juga berkata, dalam banyak karya beliau telah menulis tentang penemuan beliau, daripada “penghidap Alzheimer yang terletak di sebuah perjuangan hidupnya dan kewarasan – dan terus terang, kewarasan adalah lebih penting daripada nyawa.” Saya gembira untuk melaporkan bahawa Tom Warren memenangi pertempuran beliau.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *