Alternatif yang sihat untuk hidangan makanan yang berdosa

Alternatif yang sihat untuk hidangan makanan yang berdosa

Kebanyakan orang lebih suka akan mengorbankan sayur-sayuran berdaun mereka daripada memberi makanan ringan kerepek kentang kegemaran mereka. Ini boleh menimbulkan risiko yang serius kepada kesihatan mereka.

Walaupun klinik Mayo mendapati makanan ringan berharga penyumbang kepada berat badan yang berkesan, adalah penting bagi orang-orang hendaklah berhati-hati atas apa yang mereka makan di antara waktu makan.

Ini harus menjadi sukar untuk makanan-pencinta, yang mendapat digunakan untuk rasa makanan ringan dengan kalori yang sihat. Mujurlah, Terdapat satu nafas pelbagai alternatif yang sihat yang hanya rasa. Apa yang perlu hanyalah sedikit keberanian untuk mencuba makanan kaya dengan nutrien yang eklektik.

Popcorn vs kerepek ubi

Kebanyakan orang Kokok sehingga kerepek kentang apabila mereka merasakan keperluan untuk memenuhi keinginan mereka. Tetapi ini mengandungi bahan tambahan yang boleh menyebabkan beberapa masalah kesihatan.

Daripada Snek makanan ringan ini, pemakanan individu boleh memilih untuk makan popcorn yang ditabur dengan sedikit mentega garam atau rendah lemak.

Popcorn dibuat dengan bijirin gandum dan oozes dengan serat yang mengekalkan perasaan yang penuh. Untuk menambah rasa dan nutrien, pakar-pakar mencadangkan menambah popcorn dengan satu sudu teh Parmesan cheese.

Granola Bar vs kuasa Bar

Keinginan dari gigi manis hampir serta-merta boleh mengganggu diet seseorang. Hankering bagi gula-gula biasanya paling sukar untuk menahan.

Granola Bar dan Bar kuasa boleh membuat untuk hidangan manis yang sihat. Alternatif ini boleh memuaskan kelaparan lebih baik daripada gula-gula lain di dengan kandungan protein. Para pecinta walaupun label makanan mereka asing bagi hankers kerana mereka meletakkan terhenti ke padang pasir ketagihan.

Froyos vs Aiskrim

Daripada terbabit dalam paras gula dan kalori kosong daripada cedok Aiskrim, mementingkan kesihatan boleh menikmati secawan yogurt beku yang sedap dan berkhasiat.

Hidup lactobacillus menaikkan iman dan mempercepatkan metabolisme. Yogurt, produk tenusu, yang juga mengandungi nutrien yang boleh memecahkan sel-sel lemak dengan berkesan.

Rasa dan tekstur yogurt beku tidak jatuh terlalu jauh daripada untuk ais krim. Pencuci mulut yang sihat ini juga dilengkapi dengan citarasa yang berbeza dan ketebalan, menjadikannya lebih mudah bagi penggemar Aiskrim memaafkannya Gurun kegemaran mereka.

Air berkarbonat dan 100% jus vs soda

Minum dalam tin soda tiap-tiap hari boleh berganda sehingga berat badan seseorang dalam tempoh satu bulan. Satu boleh minum ini mengandungi tahap gula yang terlalu tinggi. Kafein dari soda juga menyebabkan berdebar-debar.

Sebaliknya, air berkarbonat dan jus buah-buahan segar 100% boleh menghilangkan dahaga lebih baik semasa memberikan cukup nutrien untuk tubuh. Kebanyakan daripada botol minuman yang disajikan di pasar raya dilengkapi dengan vitamin seperti A, B12 dan C.

Panggang ayam atau ayam belanda vs merah daging

Daging terlalu banyak boleh diambil kira bagi kenaikan berat badan yang tidak sihat, tetapi mereka adalah sumber protein yang baik. Mengendalikan hidangan stik dan daging merah lain boleh mengurangkan lemak dalam badan. Tapi ianya masih lebih baik untuk mencari alternatif yang boleh memenuhi kedua-dua perut dan citarasa.

Dalam kes sedemikian, panggang ayam dan ayam dengan lemak yang lebih rendah boleh berkhidmat sebagai pengganti bagi daging babi dan daging lembu. Ini boleh mengelakkan kemungkinan mengambil dalam jumlah yang besar lemak, sambil memastikan mencukupi pengambilan protein dan kalori yang baik.

Salad buah-buahan vs kek

Pencuci mulut akan lebih seronok dengan buah-buahan. Kajian menunjukkan bahawa dalam mangkuk kecil dengan hirisan nenas, Strawberi, epal, tembikai dan pisang mengandungi nutrien yang mencukupi dalam diet yang seimbang termasuk kalium dan vitamin A, B dan C. Setelah beku buah-buahan sebagai snek juga mengekalkan badan segar terutamanya dalam suasana yang mesra.

Manakala lemak dan karbohidrat yang terkandung di dalam sepotong kek boleh bermanfaat dalam membekalkan tenaga yang cukup kepada badan, merawat manis boleh adiktif. Individu yang kekurangan disiplin diri adalah kerana itu cenderung makan lebih banyak kalori kosong ini.

Melekat dengan buah-buahan sebagai padang pasir biasa merupakan satu cara yang berkesan untuk memuaskan kelaparan dan menikmati perisa eklektik.

Selain daripada senarai alternatif, individu juga boleh bereksperimen dengan lain-lain makanan yang berkhasiat yang boleh dimakan untuk menggantikan snek yang tidak sihat. Walau bagaimanapun, beberapa amaran perlu diambil apabila mengubah diet.

Sesetengah orang mengalami ketidakselesaan perut, penyusutan dan loya sebagai kesan pengeluaran secara tiba-tiba dari garam dan lain-lain bahan kimia yang tidak sihat. Perubahan makan corak dan tabiat selepas itu beransur-ansur dan dibuat di bawah seliaan doktor.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *