Alopecia daya tarikan: Penggayaan rambut alternatif

Alopecia daya tarikan: Penggayaan rambut alternatif

Menghalang daya tarikan Alopecia: Ia adalah semua tentang gaya

ADAKAH ANDA TAHU? Bolehkah anda reverse alopecia daya tarikan hanya dengan memakai rambut anda berbeza? Ia semudah itu…

Kerana anda kini tahu bahawa gaya rambut anda mungkin boleh menyebabkan keguguran rambut anda, ia adalah masa untuk membuat gaya yang mengubah… tetapi untuk apa? “Itulah paling takut wanita mempunyai yang mengalami alopecia daya tarikan,” kata suami Diahna, pakar penggantian rambut dan pemilik Diahna Lynn Tukang Studio di Maryland. “Saya mempunyai klien yang memakai gaya ini rumit terjalin selama tahun dan tahun–ia adalah”gaya tandatangan”tetapi apabila beliau datang berjumpa saya untuk bertanya mengapa garis rambut dia surut seluruh muka dia, saya terpaksa beritahu dia itu”gaya tandatangan”yang menyebabkan keguguran rambut! Dia telah musnah!”

Bagaimana alopecia daya tarikan berlaku?

Keguguran rambut dan penipisan dari daya tarikan alopecia adalah hasil daripada memakai gaya rambut anda terlalu ketat. Manakala paling biasa dilihat di kalangan wanita Afrika-Amerika yang memakai kepala penuh daripada cornrows, alopecia daya tarikan hasil dari gaya apa-apa rambut (seperti ponytail harian yang mudah) yang dipakai jadi ketat bahawa ia benar-benar menarik keluar rambut dari akar dan menyebabkan trauma untuk folikel. Ini alas trauma yang menyatakan folikel ke berehat yang pramatang, supaya rambut tidak mendapati asalkan kawasan sedang ditarik terlalu ketat. Anda boleh melihat sedikit lebam merah di antara Kepang atau sekitar garis halus rambut anda, rambut rosak, dan penipisan yang am sekitar kawasan Penyambut garis halus rambut anda atau di tempat di mana anda mengumpul ponytail anda. “Kerana masalah rambut anda disebabkan oleh gaya rambut anda, anda hanya perlu Biarkan rambut anda lain… secara literal!” exclaims suami yang mengatakan itulah cara terpantas untuk pertumbuhan semula. Bintang POP kekunci Alicia, yang memulakan kerjayanya dengan seorang Ketua penuh Kepang, adalah sebenarnya satu contoh yang baik dalam banyak gaya lain anda boleh memakai bukan Kepang.

Adakah saya perlu memotong rambut saya?

“Ia bergantung kepada berapa banyak pecah atau penipisan telah berlaku. Kadang-kadang jika rambut terlalu panjang berlebihan berat sendiri meletakkan tekanan pada folikel jadi Tukang pasti akan dipotong lebih pendek dan lebih ringan, yang boleh dilakukan secara beransur-ansur. Tetapi jika rambut anda mempunyai tompok botak yang ketara, pecah ke arah bahagian atas separuh rambut aci, dan penipisan teruk sekitar hampir menewaskan kumpulan itu, memotong pendek, bergaya dan berhampiran dengan kepala adalah cara terbaik untuk memaksimumkan gaya rambut kerinting, secara semula jadi, manakala membiarkan folikel rambut berehat. “Kebanyakan pelanggan saya akan memilih untuk rambut palsu pada masa ini–jika mereka benar-benar tidak mahu berurusan dengan ia atau rasa sedar diri pendek rambut.” Jika memilih rambut palsu, suami steers pelanggan beliau ke arah gaya bebas-sintetik cap dibuat dari lace atau tangan terikat untuk membiarkan dalam oksigen dan mengelakkan build-up sebum dan peluh yang boleh membawa kepada jangkitan lagi.

Cara penggayaan berdagang

Walaupun rambut anda pulih daripada daya tarikan alopecia, yang boleh mengambil kira-kira enam bulan atau lebih, Terdapat banyak teknik penggayaan pendandan rambut anda boleh gunakan. Sekiranya terdapat rambut yang sedia ada cukup, suami akan gaya hadapan ke arah muka untuk menampung keguguran rambut di pinggir sebuah di dahi dan angled dalam lapisan muka-dibingkaikan. “Saya benar-benar menggalakkan pelanggan saya untuk tidak terus-besi pada masa ini, tetapi jika mereka kerosakan bukan disebabkan oleh haba atau pemprosesan mereka boleh seterika ke arah menghadapi gaya baru lembut, bergaya, tetapi pasti dikenakan haba yang melindungi serum sebelum anda rata-besi!” peringatan suami.

Beberapa alternatif lain untuk braiding ketat dan ketat ikat ekor Kuda akan lembut ranjau dikiri, dilampirkan di belakang dengan lembut sendat band atau klip di seluruh bahagian belakang kepala. Gaya yang terhasil akan menjadi lembut dan penuh di bahagian hadapan dan atas memberi garis rambut anda berehat. Menyiasat baru aksesori lembut seperti kain Destar, tudung, dan klip yang berkilau. “Perkara yang paling penting untuk diingati,” kata suami, “ada ketat!”

Apabila ia datang untuk pergi semula jadi, gunakan khas “rambut kerinting” yang udara penggayaan produk untuk membawa keluar dedah terurus dan Kasut. Cuba menukar sebahagian anda ke bahagian yang lain atau ke pusat dan sebaliknya. Anda boleh kembali sleek ponytail lembut yang rendah sekitar tengkuk dan perlahan-lahan mengusik hujung untuk menunjuk-nunjuk jumlah semulajadi serta tekstur rambut anda. Sekali lagi, menyiasat aksesori yang menambah baru “tandatangan gaya.”

Daya tarikan alopecia: garis bawah

Jika anda perasan rambut penipisan sekitar garis halus rambut anda dan anda kerap memakai gaya rambut ketat, rambut anda adalah memberi mesej yang kuat dan jelas: biarkan seluruh rambut anda (yang lambat baik) dan ia akan regrow!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *