Alkali badan – 9 isu-isu kesihatan yang boleh dielakkan yang disebabkan oleh kerana terlalu berasid

Alkali badan – 9 isu-isu kesihatan yang boleh dielakkan yang disebabkan oleh kerana terlalu berasid

Alkali dalam badan? Mengapa kita harus berusaha untuk melakukan sesuatu?

Hari ini terdapat banyak perbahasan yang berlaku mengenai kesan ke atas badan jenis-jenis makanan yang kita semua makan dan minum. Beberapa cadangkan diet yang seimbang adalah cukup untuk menyokong kesihatan yang baik.

Terdapat banyak maklumat yang disediakan untuk menyokong ini, dan lagi, terdapat lebih banyak bukti yang menunjukkan sebaliknya. Malangnya, Semua orang yang terlalu banyak, kurang sihat, malah mengalami Kesihatan terjejas teruk kerana keasidan.

Keasidan?

Mari kita telah melihat ini. Ia adalah satu fakta bahawa hari ini, lebih daripada sebelum ini, ramai orang dalam budaya Barat semakin berkurangan dalam Kesihatan.

Ramai yang terlampau berlebihan.

Banyak mengalami penyakit-penyakit seperti artritis, kencing manis, kerosakan autoimun, dan keadaan jantung. Tekanan darah tinggi adalah juga diberikan.

Penyakit-penyakit ini semua dihubungkan dengan keasidan, keadaan yang melemahkan semua sistem badan dan buka berduyun ke penyakit, seperti badan yang berusaha keras tanpa mengenal penat untuk Keseimbangan pH.

Kesihatan – atau kekurangan itu – telah menjadi satu industri besar pertumbuhan.

Sekarang, jika kita lihat pada badan pH yang seimbang, salah satu yang percuma acidosis, anda akan melihat yang berbeza berbeza.

Ini adalah sebuah badan yang slim, bertenaga, tahan penyakit, dan mempunyai rizab alkali yang boleh memenuhi sebarang permintaan yang diletakkan di atas ia.

Jadi apa sebenarnya adalah pH?

PH jangka yang berdiri untuk potensi hidrogen, dan adalah ukuran, pada skala 0-14 alkalinity satu penyelesaian atau keasidan.

Badan kita berusaha setiap hari untuk mengimbangi pH cecair badan dan tisu-tisu. Organ-organ dalam fungsi badan kami mengikut perkadaran terus peringkat berasid atau beralkali dalam.

Mengambil kira hati anda, sebagai contoh – organ yang sangat bergantung pada bekerja dalam persekitaran yang beralkali.

Keasidan merompak darah oksigen dan, oleh yang demikian, membolehkan kemerosotan hati. Dalam sebuah badan yang beralkali, tengah-tengah tidak perlu pam sukar untuk mengedarkan darah ke seluruh badan, kerana lebih tinggi pH darah cenderung menjadi lebih nipis daripada darah berasid pH.

Ini adalah jelas sebab untuk berasa bimbang tentang mengelakkan yang berasid!

Dan kemudian ada hati – ia berfungsi untuk menyingkirkan darah toksin asid, dan kerja-kerja ke arah membuat enzim yang beralkali. Terlalu banyak keasidan dan perjuangan hati lemah untuk melaksanakan fungsinya.

Malah, kematian boleh menyebabkan apabila hati terlampau berasid.

Dalam buah pinggang anda, bekalan darah tetap diluluskan melalui mereka setiap minit hidup anda.

Kerja buah pinggang adalah untuk menjaga darah beralkali. Terlalu banyak keasidan dalam Jabatan itu dan anda mengalami batu buah pinggang (agak menyakitkan keadaan terbaik dielakkan!). Batu buah pinggang terdiri daripada sisa asid dan garam mineral, congealed, jadi untuk bercakap.

Anda lihat, organ-organ dalam badan anda berfungsi secara optimum apabila pH badan yang seimbang.

Mengikuti diet yang menyokong ini tidak memerlukan anda untuk mengurangkan makanan asid membentuk pemastautin keluar sepenuhnya. Sebaliknya, ia bertujuan untuk menghadkan penggunaan asid membentuk pemastautin makanan, seperti memakan mereka jangka panjang akan pasti membawa kepada struktur tulang yang terjejas dan kurang jisim otot.

Dalam bukunya, ‘Mengalkalikan atau mati’, mata Dr. Theodore A. Baroody bahawa nama-nama yang tidak terkira banyaknya penyakit tidak benar-benar penting. Apa masalah, adalah bahawa mereka semua datang dari sama punca – terlalu banyak sisa asid dalam badan!

Mengekalkan baki untuk kesihatan optimum

Apabila badan anda berada dalam keseimbangan, ianya mampu menggunakan mineral dan nutrien dengan betul. Tetapi, walaupun pada program-program kesihatan yang terbaik, jika pH anda tidak seimbang, anda tidak boleh mengharapkan untuk menikmati faedah-faedah tambahan.

Apabila sistem anda tidak, iaitu asid, terdapat kekurangan kalsium dan oksigen diperlukan untuk penyelenggaraan alkalinity.

Seperti kalsium yang sering disebut sebagai gam yang mengikat badan, anda boleh melihat berapa penting ia adalah untuk kesihatan kita. Terlalu banyak asid dalam sistem kami, sebab kekurangan kalsium untuk menetapkan, membuka pintu untuk kehilangan tulang dan osteoporosis, termasuk gigi, yang, selepas semua, tulang!

Berikut adalah 9 isu-isu kesihatan yang boleh dielakkan yang disebabkan oleh kerana terlalu berasid:

Masalah kardiovaskular;
Penuaan pramatang dan osteoporosis;
Kerosakan radikal;
Obesiti;
Kencing manis;
Penyakit autoimun;
Masalah buah pinggang;
Keletihan yang kronik; dan
Artritis.

Terdapat banyak bukti yang menunjuk kepada fakta bahawa keretakan yang pertengahan umur akan sering berpunca daripada keasidan yang tinggi. Pautan ini adalah diet yang terlalu bergantung kepada lemak haiwan, produk tenusu dan makanan diproses, dan rendah buah-buahan dan sayur-sayuran.

Alkali badan! Mungkin ada sebab yang lebih meyakinkan untuk Tukar?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *