Alat-alat multimedia, jurulatih maya dan potensi impak utama Kecergasan

Alat-alat multimedia, jurulatih maya dan potensi impak utama Kecergasan

Selama bertahun-tahun, kecergasan peribadi adalah terhad kepada gimnasium yang kecil di seluruh Amerika. Hanya di lokasi ini dapat satu mencari bantuan dalam mewujudkan pelan senaman, jurulatih peribadi, dan peralatan yang mengatakan dengan tepat Apakah kumpulan otot akan mendapat manfaat daripada penggunaannya.

Kecergasan yang rumah telah juga telah agak mengurungnya, orang-orang yang memilih untuk senaman dari rumah dihadkan oleh peralatan yang mereka mampu dan mereka sendiri pengetahuan kecergasan peribadi. Walau bagaimanapun, teknologi adalah merapatkan jurang antara pakar berpandu kecergasan dan kecergasan rumah.

Internet telah merevolusikan banyak aspek kehidupan moden, dan kesihatan diri sememangnya salah seorang daripada mereka. Pendapat pakar, latihan pre-designed, dan pelbagai sumber-sumber lain yang boleh dicapai dari komputer peribadi.
Dalam tempoh beberapa tahun yang lalu, telah pertumbuhan teknologi baru selain internet untuk merevolusi senaman di rumah. Perkakasan dan perisian baru telah dikeluarkan untuk membantu orang-orang bekerja.

Permainan video, musuh menggunakan kesihatan dan Kecergasan, telah mengalami lonjakan yang aksesori sukan dan permainan. Nintendo mendapat banyak liputan akhbar dengan wajar Wii atas jualan; Syarikat-syarikat lain seperti emas di gimnasium dan seni elektronik telah dikeluarkan sepenuhnya menjalankan permainan.

Banyak “permainan” ini disertai dengan jenis skala atau teknologi gerakan yang boleh mengukur berat, keseimbangan, dan kedudukan badan yang baru. Ini memberikan pengguna langsung terhadap latihan mereka, membiarkan mereka tahu jika mereka mempunyai bentuk yang tidak wajar atau jika mereka akan terlalu cepat atau terlalu lambat.

Program ini merupakan sebuah kawasan yang baru di Kecergasan, “pelatih maya.” Program-program seperti ini mempunyai potensi memberikan semua orang bersenam peribadi dan menerima maklum balas langsung untuk senaman mereka tanpa pernah perlu pergi meninggalkan keselesaan rumah.

Potensi terbesar dalam program-program maya ini adalah bahawa ia membolehkan orang-orang yang bersenam dari rumah keupayaan untuk membuat latihan berdasarkan penyelidikan profesional dan nasihat pakar. Manakala kajian ini sentiasa tersedia, teknologi semasa membenarkan penyatuan penyelidikan ini ke dalam satu atur cara mudah untuk digunakan bagi pengguna.

Program jenis ini adalah tidak terhad kepada komputer dan konsol permainan video. Alat-alat multimedia mudah alih yang terus berkembang di populariti, jurang antara kecergasan peribadi dan profesional berpandukan kecergasan menjadi lebih kecil.

Telefon, pintar seperti iPhone dan Google android, menyediakan pelbagai aplikasi untuk kesihatan dan kecergasan. Menggunakan sistem GPS untuk mengesan berapa jauh dan laju beroperasi yang gemar berjoging ke kaunter kalori dan Perancang senaman.
Alat-alat ini juga membuka latihan kecergasan untuk pelbagai jenis senaman daripada telah biasa dahulu.

Sebelum ini, latihan peribadi dan Kejurulatihan ditengahkan sekitar gimnasium dan kecergasan Pusat, latihan secara amnya terdiri daripada angkat berat dan aerobik yang berasaskan pada mesin yang ditawarkan oleh pusat kecergasan yang tertentu.

Kemajuan moden membolehkan orang untuk menjana berdasarkan apa yang mereka suka lakukan dan apa jenis peralatan mereka mempunyai akses kepada latihan. Senaman seperti berenang, sebagai contoh, sekarang boleh mempunyai latihan berstruktur yang dihasilkan dari telefon yang akan membantu orang-orang dalam pengesanan jarak berenang, kemajuan keseluruhan, dan menyediakan akses kepada sumber-sumber seperti video mengenai teknik betul strok.

Ini adalah hanya salah satu daripada banyak contoh sukan yang boleh mendapat manfaat daripada alat-alat multimedia yang baru. Carian mudah untuk “aplikasi” untuk mana-mana sukan akan menyediakan pelbagai muat turun yang mungkin untuk aktiviti-aktiviti yang tertentu.

Program Golf boleh membantu pemain Golf Dapatkan skor mereka; dan bertindak sebagai sejenis caddy maya, memberikan maklumat tentang kursus, arah tiupan angin dan sebagainya. Pelari boleh muat turun laluan untuk persekitaran mereka atau pelan mereka sendiri berasaskan pada masa atau bilangan kalori yang mereka ingin Bakar.

Untuk mendapatkan profesional kejurulatihan dalam kebanyakan sukan ini memerlukan sejumlah wang yang agak besar. Jurulatih profesional mungkin perkara biasa di gimnasium di seluruh negara, tetapi mencari seorang jurulatih berjalan yang profesional bersedia untuk marathon yang akan mengambil masa yang banyak lebih besar jumlah masa dan wang untuk memperoleh.

“Jurulatih maya” ini tidak pernah dengan pakar-pakar kesihatan yang benar memberikan maklumat peribadi, tetapi ia membolehkan lebih ramai orang untuk memperbaiki latihan berasaskan rumah mereka dan meraih faedah daripada kepakaran. Daripada teknologi moden luring kami dari senaman dan memperbaiki kesihatan peribadi seseorang, ia boleh digunakan untuk meningkatkan kecergasan rumah tidak pernah sebelum.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *