Alasan doktor palsu: Dosa atau Penyelamat?

Alasan doktor palsu: Dosa atau Penyelamat?

Etika yang membeli seorang doktor palsu yang alasan adalah suatu topik yang hangat di Debat hari ini. Walaupun berbeza pendapat, hakikatnya bahawa beribu-ribu orang setiap hari membeli Nota-Nota doktor palsu kepada Cik kerja atau kelewatan ujian di sekolah. Ini tidak menghairankan apabila anda berfikir bahawa kita telah memberitahu “Bohong putih sedikit” pada satu masa dalam hidup kita. Ramai akan berkata pembohongan kecil yang begitu biasa dari ahli-ahli politik untuk salesmen kereta terpakai yang kita sering mengambil mereka untuk diberikan. Jelas sekali, kita semua mempunyai set kita sendiri kita mengikuti etika dan membeli alasan doktor merupakan pilihan yang individu yang tidak bagi saya untuk menilai.

Bagaimana pula etika orang-orang yang menjual Nota-Nota doktor palsu? Memandangkan beratus-ratus syarikat-syarikat yang menjual doktor alasan di internet permintaan mereka mestilah tinggi. Walau bagaimanapun, ini tidak menghairankan. Selama beratus-ratus tahun fokus utama perniagaan adalah untuk menyediakan produk dan perkhidmatan yang orang lain mahu. Pada kebanyakan laman-Laman ini ianya jelas alasan yang diberikan doktor adalah tidak benar; mereka sering memberikan Penafian yang menunjukkan kewibawaan yang. Syarikat-syarikat ini tidak berminat dalam menilai pengguna, hanya memberikan apa yang mereka mahu. Apakah nasihat saya kepada pengguna? -Jika anda akan memastikan oleh Nota seorang doktor, adalah satu yang baik.

Salah satu kawasan yang mungkin menguatkuasakan pembelian Nota-Nota doktor palsu mungkin penjagaan kesihatan. Anda perlu hanya membaca Surat khabar atau menonton TV untuk melihat bahawa masalah insurans kesihatan di Amerika Syarikat adalah krisis. Mungkin itu adalah sebahagian daripada sebab beribu-ribu pekerja dan pelajar-pelajar membeli satu doktor alasan online setiap hari. Dengan berjuta-juta tidak diinsuranskan dan kos penjagaan kesihatan yang meningkat akses kepada doktor untuk melawat berkembang lebih sukar. Yang lebih banyak dan lebih banyak produk dan perkhidmatan bergerak dalam talian tidak mungkin panjang sebelum banyak perkara yang dilakukan di sebuah pejabat doktor tradisional dilakukan secara on-line. Sekurang-kurangnya sekarang, nampaknya ini termasuk Nota-Nota doktor palsu.

Sesetengah telah ditanya tentang keesahan alasan doktor palsu. Setakat yang saya tahu mereka akan sempurna undang-undang dalam kebanyakan kes untuk oleh dan menjual. Ramai yang melihat mereka sebagai satu isu etika daripada satu undang-undang. Jika anda berfikir anda boleh “meletakkan satu” bos atau Profesor dengan alasan doktor palsu anda anda membeli, kuasa yang lebih kepada anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *