Alahan zakar: Bilakah seks membawa kepada merah, gatal Welts

Alahan zakar: Bilakah seks membawa kepada merah, gatal Welts

Kerana pasangan berkongsi pengalaman fizikal yang luar biasa bersama-sama, mereka mungkin mahu melompat balik betul ke tindakan sebaik episod ke atas. Tetapi apabila seks membawa kepada zakar yang gatal, merah, seorang lelaki boleh merasa jauh dari gembira, dan dia tidak mungkin akan sanggup kembali untuk pusingan yang lain sehingga beliau menyembuhkan sehingga. Dia juga mungkin akan terdorong untuk menyalahkan rakan kongsi, dan ini boleh membawa kepada adegan-adegan yang hodoh dan masalah hubungan.

Mencari punca alahan zakar mungkin memerlukan bantuan doktor, tetapi penjagaan zakar yang betul dapat membantu orang untuk sembuh dengan cepat dan berasa lebih baik supaya mereka boleh kembali hak dalam tindakan.

Pencetus yang biasa
Lelaki dengan ruam after-sex yang akan cepat menganggap bahawa mereka sedang alah kepada rembesan faraj. Manakala untuk Alergi seperti ini pasti mungkin, ianya agak jarang berlaku. Malah, dalam kebanyakan kes, punca ketidakselesaan tidak dihasilkan oleh badan wanita pada semua. Sebaliknya, perkara-perkara yang seorang wanita meletakkan badannya mungkin untuk menyalahkan.

Wanita mungkin menggunakan mana-mana produk-produk ini untuk menjadikan badan mereka lembut dan menarik:

• Losyen
• Krim
• Minyak wangi
Pelincir peribadi •
• Serbuk
• Perfumed sabun

Semasa seks, seorang lelaki mungkin datang dalam hubungan dengan ini perengsa dan halus kulit zakar mungkin bertindak balas dengan ruam. Doktor boleh menjalankan ujian khusus untuk memakukan tepat apa yang menyebabkan kesusahan jenis ini, tetapi dalam interim, pasangan boleh menggubal satu pakatan bebas-allergen dan memastikan bahawa parti tidak menggunakan produk yang boleh menyebabkan ruam muncul. Produk-produk bertanda dengan perkataan “hypoallergenic,” “allergen percuma” atau “perfume percuma” adalah pilihan yang baik.

Kaedah-kaedah kawalan kelahiran
Walaupun kondom lateks dalam bentuk yang paling biasa kawalan kelahiran dan perlu mengelakkan STD, ramai orang alah kepada susu getah dan boleh membangunkan gatal, merah, pembakaran ruam apabila mereka sudah terdedah. Alahan ini adalah yang paling biasa orang yang bekerja dalam industri penjagaan kesihatan, kerana mereka telah didedahkan kepada bahan tersebut apabila mereka berada di tempat kerja, menggunakan sarung tangan latex sepanjang hari; tetapi sesiapa yang dapat membangunkan satu Alergi kepada merengsa tertentu ini.

Spermicides yang juga boleh baris kondom, serta produk-produk yang akan disembur secara langsung kepada tisu-tisu reproduktif, mengandungi bahan-bahan kimia yang boleh menyebabkan reaksi alahan. Walaupun pewarna yang digunakan untuk warna produk-produk ini boleh menimbulkan masalah bagi sesetengah orang, menyebabkan jerawat yang sukar untuk mengabaikan.

Kerana alahan seperti ini agak biasa, pengilang telah bertindak balas dengan mencipta produk-produk yang mengandungi lateks tiada dan tiada bahan lain yang merengsa. Produk-produk ini mungkin sedikit lebih mahal, dan sesetengah bahan gantian kondom mungkin agak rapuh dan cenderung untuk memecahkan di bawah penggunaan yang bersungguh-sungguh, tetapi mereka mungkin menjadi pilihan yang baik untuk mencuba program menghilangkan ruam.

Bagaimana untuk menyembuhkan
Seperti yang disebutkan, doktor ialah orang yang terbaik baik untuk mendiagnosis dan merawat ruam zakar. Melalui siri ujian, doktor boleh menentukan jenis-jenis bahan yang cenderung untuk mencetuskan wabak, dan mereka boleh bekerja dengan pelanggan untuk Reka bentuk pilihan rawatan yang boleh menyembuhkan kerosakan kini dan menghalang masalah bakal dibina di masa hadapan.

Sementara menunggu masa janji temu untuk tiba, lelaki boleh melegakan kulit yang jengkel dengan Berendam sejuk. Air boleh mencuci sebarang alergen yang lain dan membantu tisu-tisu yang radang mengecut kembali ke saiz normal mereka. Memakai fabrik bernafas seperti kapas juga mungkin berguna, radang kulit mungkin perlu bernafas untuk sembuh. Memohon sebarang salap atau losyen tidak digalakkan semasa wabak, seperti radang kulit boleh reaktif dan menambah produk baru yang boleh mencari punca ruam yang lebih sukar.

Apabila kulit tenang, Walau bagaimanapun, lelaki mungkin mempertimbangkan menambah crème Kesihatan zakar yang (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki 1 lelaki) ke program rawatan mereka. Produk-produk seperti ini mengandungi vitamin yang dapat membantu kulit kekal sihat dan kuat dan sembuh dengan lebih cepat selepas kerengsaan atau kecederaan; manakala emollients semulajadi dan pelembab boleh menjaga kulit zakar licin, lembut dan responsif kepada sentuhan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *