Akta penjagaan mampu hasil ke hadapan

Akta penjagaan mampu hasil ke hadapan

Ini minggu lalu ditakrifkan seketika mercu tanda dalam sejarah Amerika Syarikat, apabila Mahkamah Agung memerintah untuk perlindungan pesakit dan Akta penjagaan mampu, atau Obamacare kerana ia diketahui orang-orang yang menentang. Pada dasarnya, Akta penjagaan mampu akan akhirnya dapat ditetapkan ke dalam usul rancangan yang telah ditetapkan oleh pentadbiran Obama untuk membantu penjagaan kesihatan pembaharuan dalam apa-apa cara bahawa ia akan menyediakan lebih banyak orang Amerika dengan keupayaan untuk membeli insurans kesihatan pada kadar yang lebih baik daripada apa yang telah disediakan sebelum ini, dan dalam keadaan di mana perlindungan ditolak kerana syarat-syarat yang sedia ada akan ada rancangan untuk menghalang individu yang tidak diambil kira. Pakej pembaharuan penjagaan kesihatan baru akan termasuk peruntukan ini:

Bursa-Bursa Kesihatan
Menjelang 2014 negeri masing-masing akan menyediakan sama ada Pertukaran kesihatan mereka sendiri, atau akan menyertai multi-Negeri Bursa-Bursa yang mana individu atau perniagaan kecil (di bawah 100 pekerja) akan dapat Bandingkan kos dan perlindungan pelan insurans kesihatan yang disediakan oleh Syarikat-syarikat insurans kesihatan, dan pembelian insurans pada kadar yang sangat kompetitif yang juga akan membolehkan untuk keadaan yang sedia ada. Bursa-Bursa akan menawarkan manfaat sehenti membeli-belah di mana orang boleh dihantar ke rancangan secara langsung melalui pertukaran.

Kerjasama insurans
Bil pembaharuan kesihatan juga akan memberikan pinjaman dan geran untuk membantu bebas untuk keuntungan ahli-dikendalikan oleh syarikat insurans yang akan direka untuk menawarkan rancangan dengan premium yang lebih rendah dan faedah-faedah yang lebih baik kepada ahli-ahlinya. Syarikat-syarikat insurans kesihatan semasa tidak dapat layak di bawah syarat-syarat untuk layak untuk menubuhkan CO-OP yang, dan semua kawalan CO-OP ini adalah tertakluk kepada undian majoriti dari ahlinya.

Kredit cukai
Pengguna yang jatuh ke dalam sebuah kurungan ekonomi (antara 133% hingga 400% di atas paras kemiskinan di Persekutuan, atau kira-kira $43K max bagi individu) akan layak untuk kredit cukai bagi membantu mereka kerana dapat mampu premium insurans kesihatan dan belanja.

Persekutuan subsidi untuk perniagaan kecil
Syarikat-syarikat kecil dengan kurang daripada 50 pekerja akan dapat mendapat manfaat daripada kredit cukai bagi membantu mereka dalam menyediakan insurans untuk pekerja-pekerja mereka, dengan kredit cukai 35% Caruman majikan sehingga 2014, dan selepas itu kredit cukai sehingga 50% daripada caruman majikan apabila perlindungan yang dibeli melalui suatu Bursa kesihatan.

Terdapat pelbagai faedah-faedah tambahan yang dimasukkan di dalam perlindungan pesakit dan Akta penjagaan mampu yang juga menangani penghapusan perlindungan kepada individu kerana topi perbelanjaan oleh Syarikat-syarikat insurans dan ketelusan yang lebih tinggi dengan pengawasan Kerajaan kepada industri yang telah menjadi leka dalam melaksanakan tanggungjawab terhadap pelanggan, tetapi semua dalam semua perubahan dalam pembaharuan Kesihatan pasti akan mencerminkan peluang untuk lebih ramai orang untuk mempunyai akses kepada penjagaan kesihatan yang diperlukan yang sehingga kini boleh dicapai dengan kepada mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *