Akaun tangan yang pertama menggunakan minyak pati balsem Lemon untuk rawatan wabak Herpes Simplex

Akaun tangan yang pertama menggunakan minyak pati balsem Lemon untuk rawatan wabak Herpes Simplex

Herpes virus adalah bug sedikit sukar; kononnya ‘tidak boleh diubati’ jangkitan dengan luka-luka kulit yang menyakitkan. Kudis yang datang dan pergi, frequenly yang lebih banyak bagi sesetengah individu daripada yang lain, dan flollow keadaan tekanan hidup di mana sistem imun boleh lemah sering. Perubatan allopathic tidak lagi mempunyai penawar bagi penyakit ini, hanya pil dan creamse yang mesti digunakan dengan kerap untuk mengelakkan wabak berulang dan mengurangkan tempoh mereka. Tidak boleh diubati, sakit, susun-daripada hodoh, dan dengan nama-nama hebat seperti ‘lisan-bibir’ atau ‘genital’, ini boleh menjadi satu penyakit yang mencabar.
Baik, saya telah melalui ini. Saya telah di menyakitkan luka-luka, terpaksa berhadapan dengan wabak ini kerap menyakitkan-kudis sejuk dalam mulut saya dan di atas bibir saya (saya telah dirahmati dengan pelbagai ‘lisan’). Saya telah melalui perbahasan dalaman yang hebat mengenai cara-cara untuk memecahkan berita kepada rakan kongsi (Syukurlah sentiasa kembali lihat itu mengatakan sesuatu seperti ‘ Oh! Saya fikir anda akan memberitahu saya kucing saya hanya meninggal… yang tiada masalah besar ‘). Walaupun ia masih kelihatan seperti masalah besar. Sentiasa mempunyai beberapa hari merasa seperti selsema yang akan datang, mereka diikuti oleh beberapa hari wabak – pada apa selalu tampak seperti masa yang buruk. Di samping itu, sebagai atlet, latihan yang benar-benar keras cenderung menyebabkan wabak serta – angkat berat khususnya. Mungkin ia adalah benar-benar berat, atau mungkin saya tidak benar-benar sebuah ‘atlet’ – tetapi itu mengangkat berat akan hampir selalu membawa, sekali lagi, kepada wabak.
Saya mencuba ubat-ubatan preskripsi serta beberapa laluan semulajadi. Lysine, asid amino yang tunggal, membantu agak, tetapi tidak semua masa. Saya menggunakan jumlah lip balm, yang penting sebagai overexposure matahari juga cenderung menyebabkan wabak serta. Saya fikir “Saya telah mendapat banyak tahun kiri – saya sentiasa perlu berurusan dengan ini?”
Kemudian seseorang yang memperkenalkan saya kepada minyak pati, dan saya belajar sedikit tentang aktiviti antivirus mereka dikaji. Saya terjumpa ke penyelidikan dilakukan dengan minyak yang tertentu dikenali sebagai Melissa. Melissa pati minyak disuling dari Melissa herba, tumbuhan dengan sejarah panjang dalam perubatan semula jadi. Kilang menghasilkan jumlah yang agak kecil berbanding dengan Varieti lain aromatik minyak, jadi ia adalah kos nampaknya sedikit tinggi. Tetapi siasatan rasmi telah yang berlaku di Eropah selama bertahun-tahun menggunakan minyak untuk luka-luka herpes, dengan keputusan yang sangat memberangsangkan. Satu syarikat walaupun mempunyai komponen minyak yang diekstrak dan dijual dalam bentuk preskripsi (walaupun saya tidak membaca apa-apa keterangan yang menunjukkan ekstrak bekerja lebih baik daripada minyak itu sendiri).
Mungkin paling mengesankan penyata mengenai keberkesanan Melissa pada herpes wabak telah dibuat oleh Dr. Dietrich Wabner, seorang saintis Jerman di Universiti Teknikal Munich – beliau melaporkan bahawa ‘satu masa’ permohonan ‘benar’ Melissa minyak boleh membawa kepada PEREMITAN wabak yang lengkap. Penawar! Ia seolah-olah mahal bagi sebotol kecil cecair yang jelas, tetapi tidak jadi apabila berbanding dengan ubat-ubatan lain – dan kemungkinan satu ‘lengkap PEREMITAN wabak’! Telah aku aku punya apa-apa kehilangan.
Penerokaan memberi saya idea yang lebih baik daripada protokol; penggunaan minyak pati yang langsung tidak boleh membawa kepada remisi yang lengkap dalam satu permohonan – walaupun pengamal perubatan telah berjaya dengan penggunaan minyak yang berterusan melalui kursus beberapa wabak. Satu penurunan sebanyak Melissa terus digunakan beberapa kali sehari sepanjang wabak, dan untuk seterusnya beberapa kali wabak adalah permukaan, mungkin membawa kepada PEREMITAN penyakit. Regemine ini adalah bermula sebaik sahaja satu merasakan wabak yang datang – beberapa orang mendapatkan sensasi yang ganjil di lokasi di mana luka yang mungkin berlaku, dan ramai yang akan berasa Yusoh solat atau sembahyang umum. Saya wabak yang cenderung berlaku pada lidah saya ketika itu – saya akan mendapat selsema/penat perasaan, maka beberapa tunas tasted akan membengkak dan sengat, dengan sakit sejuk sekali-sekala yang menunjukkan dirinya (dan Ya, ini telah telah perubatan disahkan sebagai HSV awal apabila bumbung mulut saya hampir benar-benar dilindungi di sored). Jadi saya memulakan Melissa, meletakkan hanya setitik dalam mulut saya dan ‘swishing’ ia sekitar beberapa kali sehari. Ia adalah minyak yang kuat, tetapi aku benar-benar suka rasa…
Well, mungkin dos tunggal yang bekerja untuk beberapa orang, tetapi saya tidak begitu bernasib baik – walaupun saya adalah tidak digalakkan. Sejarah kuasa penyembuhan Melissa dan itu adalah renoun, dan saya disimpan dengan program ini. Walaupun terus mempunyai wabak, mereka lebih pendek, dan mereka seolah-olah kurang kerap berlaku. Dan selepas beberapa ketika, ia bersinar pada saya – wabak ini telah dihentikan sepenuhnya! Dan Percayalah, hidup saya telah tidak kurang tekanan – lebih-lebih lagi jika apa-apa. Juga, semasa wabak cenderung berlaku freqently kurang bagi sesetengah dari semasa ke semasa, saya tinggal dengan ini selama 15 tahun dan mereka masih agak kerap. Tetapi tidak kira bagaimana tekanan hari saya, berapa berat saya sesi latihan berat atau lain-lain usaha olahraga, wabak ini telah tidak dikembalikan!
Sekarang kepada orang-orang yang mungkin mempunyai kulit yang lebih sensitif berbanding saya, Melissa boleh cair dalam minyak pembawa (seperti Hazelnut atau Rosehip biji minyak) kepada 10% atau kurang daripada kepekatan jumlah dan masih berkesan – mengambil mana-mana minyak pati secara lisan, dan undiluted pasti, hendaklah dilakukan dengan berhati-hati – beri perhatian kepada reaksi anda sendiri dan meneruskan dengan sewajarnya. Saya belum ada pengalaman dengan pelbagai ‘kemaluan’ virus, tetapi ia harus bekerja sama dengan – walaupun di mana minyak pembawa mungkin berasa sedikit lebih bagus. Tetapi apa-apa cara yang ia digunakan, protokol yang perlu diikuti seperti yang rapat mungkin: memohon minyak beberapa kali sehari di kawasan yang terjejas sebaik sahaja anda rasa wabak yang datang, dan berpegang dengannya sehingga luka-luka yang telah sembuh. Lakukan ia lagi beberapa kali wabak permukaan seterusnya. Tiada kepastian yang tetap, tetapi saya berharap ubat semula jadi yang indah ini boleh memberi kelegaan yang sama bagi orang lain kerana ia mempunyai untuk saya.
Sebagai Nota sampingan, satu lagi virus Herpes Simplex yang dikenali sebagai ‘Kayap’. Ini juga menyebabkan sakit, kadang-kadang menangis luka-luka kulit. Orang ramai telah menemui pelepasan yang menggunakan Ravensara minyak yang penting (juga dianggap yang kuat ciri-ciri anti-virus) dalam campuran 50-50 dengan minyak Tamanu. Tamanu yang bertindak sebagai pembawa, dan sooths kulit semasa proses penyembuhan. Saya pernah mendengar apa-apa tentang ‘PEREMITAN lengkap’ dalam kes ini, tetapi saya telah mendengar daripada campuran ini benar-benar bekerja untuk mereka yang mempunyai keadaan yang menyakitkan ini.
Jika anda membuat keputusan untuk cuba kaedah semula jadi ini, apabila membeli minyak pati, beli dari sumber yang dipercayai – Melissa minyak terutamanya telah telah dicemari kerana ia adalah kos yang tinggi. Campuran ‘palsu’ – gabungan Serai dan minyak pati minyak yang lain – tidak mengandungi komponen-komponen antivirus yang sama. Melissa benar biasanya didapati dalam julat dari $10-$20 setiap mililiter, dengan jenis organik yang menelan kos yang lebih sedikit. Terdapat hampir dua puluh lima titis dalam satu mililiter, dan kerana hanya setitik biasanya digunakan bagi setiap permohonan, milliliters yang sedikit (1/4 kepada 1/8 auns) boleh pergi jauh. Jika anda cuba minyak penyembuhan semulajadi ini, atau untuk disyorkan kepada mereka yang memerlukan, saya harapkan yang terbaik daripada kejayaan!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *