Akaun simpanan kesihatan dan rancangan potongan tinggi Tambah penjagaan pencegahan

Akaun simpanan kesihatan dan rancangan potongan tinggi Tambah penjagaan pencegahan

Jika anda mempunyai satu Kesihatan akaun simpanan (HSA), pelan insurans kesihatan tinggi-potongan anda digunakan untuk bermakna bahawa anda perlu membayar untuk rawatan pencegahan, seperti untuk check-up Tahunan, daripada poket anda sendiri.

Dengan pembaharuan penjagaan kesihatan, yang sudah berubah pada 23 September 2010. Ia tidak lagi akan kira berapa tinggi adalah potongan insurans kesihatan anda. Penjagaan pencegahan, termasuk selesema tembakan, akan dilindungi pada tempoh 100 peratus. Yang akan berlaku untuk mana-mana pelan yang dikeluarkan pada September 23, tetapi rancangan yang lebih tua mungkin memasukkan undang-undang baru sehingga tarikh Pembaharuan Tahunan satu pelan yang lazimnya 1 Januari.

Malangnya, musim selsema akan kepada kami sebelum semua pelan insurans kesihatan tinggi-potongan melaksanakan penjagaan pencegahan yang percuma. Apa lagi yang boleh anda lakukan untuk melindungi diri anda daripada mendapat selsema?

Apa yang boleh anda lakukan untuk mengelakkan mendapat selsema?

Selain vaksin selesema, anda boleh melakukan banyak berhenti flu atau selsema untuk perkara itu, daripada membuat anda sakit. Kerap mencuci tangan anda apabila anda mengendalikan apa-apa sentuhan awam boleh membantu menjaga anda selamat. Jenis sabun yang anda menggunakan perkara-perkara kurang bagaimana anda mencuci. Sabun antibakteria tidak telah terbukti lebih berkesan berbanding sabun biasa. Semasa mencuci tangan anda mungkin tidak benar-benar membunuh kuman, ia melindungi anda dengan mengalih keluar kuman dari tangan anda.

Untuk mendapatkan tangan anda yang bersih, anda tidak perlu menggunakan air panas. Air suam akan melakukan saja. Telah disyorkan untuk bersungguh-sungguh sabun tangan anda yang penuh 20 saat. Tidak pernah mematikan air dengan tangan anda, sama ada. Gunakan tuala kertas untuk menyentuh mengendalikan kotor. Pengeringan tangan anda dengan teliti adalah sama pentingnya membasuh mereka kerana tangan yang basah akan lebih cenderung membawa kuman daripada tangan kering.

Bagaimana jika anda tidak mempunyai akses kepada air dan sabun? Membasuh tangan, mengikut Pusat-Pusat Penyelidikan kawalan penyakit, bekerja serta mencuci tangan jika kandungan alkohol adalah sekurang-kurangnya 60 peratus dan tangan anda tidak nyata kotor.

Dapat Vitamin mudah melindungi anda dari selesema?

Satu kajian Kebangsaan yang melibatkan kira-kira 19,000 Amerika mendedahkan bahawa orang-orang yang mengalami selsema dan demam mempunyai tahap rendah vitamin D dalam darah mereka. Boleh sesuatu yang sederhana seperti vitamin yang benar-benar melawan penyakit?

Peliknya, vitamin D mewujudkan lebih daripada 200 peptida anti-mikrob, yang bertindak sebagai antibiotik broad-spectrum. Sebab Itulah mengapa orang mempunyai tahap rendah vitamin d yang kurang mampu untuk melawan selsema, strain yang berbeza daripada selesema atau jangkitan pernafasan lain.

Kajian-kajian lain (pada tahun 2004, 2007 dan 2009) telah mengesahkan perkaitan antara kekurangan vitamin D dan penyakit. Berapa banyak vitamin D yang anda perlukan? Untuk perlindungan optimum sepanjang musim sejuk dan selsema, anda memerlukan tahap darah vitamin D dalam julat 50-65 ng/ml.

Ujian darah adalah satu-satunya cara untuk menilai dengan tepat jumlah vitamin D dalam darah anda, tetapi terdapat cadangan-cadangan am harian. Bagi kanak-kanak di bawah lima, 35 unit per paun yang disyorkan setiap hari. Bagi orang-orang umur lima hingga sepuluh, 2,500 unit yang disyorkan. Biasanya disarankan bahawa dewasa mengambil 5,000 unit setiap hari, tetapi sesetengah individu memerlukan banyak lagi untuk mendapatkan tahap darah mereka vitamin d dalam julat optimum.

Apa yang boleh anda lakukan selepas anda mempunyai selesema?

Sudah tentu, bidaan terbaik anda ialah memastikan mencukupi jumlah vitamin d yang beredar dalam darah untuk menghindari penyakit, tetapi akan dos tambahan vitamin D membantu selepas anda mendapat sakit?

Menurut Dr. Joseph Mercola, yang menerbitkan sebuah surat berita Kesihatan semula jadi, jika anda tidak telah mengambil vitamin D dan membangunkan gejala-gejala seperti selsema, anda boleh sehingga 50,000 unit vitamin d sehari selama tiga hari. Sebagai Pengarah Eksekutif Majlis Vitamin D yang bukan untung, Dr. John Cannell mengesyorkan satu dos setinggi 1,000 unit vitamin d per paun berat badan hanya tiga hari.

Ternyata bahawa vitamin D adalah tidak hanya jadi cara untuk melawan selsema, sama ada. Teh hijau, yang seharusnya organik, adalah satu lagi sumber yang terbukti untuk melawan jangkitan kerana ia menjadikan antibiotik berfungsi lebih baik. Penyelidik di Universiti Iskandariah Mesir didapati bahawa teh hijau ramped sehingga keberkesanan antibiotik setiap mereka diuji.

Menggabungkan teh hijau dengan pelbagai antibiotik meningkat keupayaan membunuh bakteria antibiotik dalam memerangi 28 mikroorganisma yang menyebabkan penyakit. Dalam contoh paling ekstrim, Chloramphenicol antibiotik adalah 99.99 peratus lebih berkesan apabila digabungkan dengan teh hijau daripada apabila digunakan secara bersendirian. Kepekatan yang lebih rendah daripada teh hijau mempertingkatkan keberkesanan antibiotik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *