Akaun kebaikan dan keburukan penciptaan buku Digital

Akaun kebaikan dan keburukan penciptaan buku Digital

Kelebihan terbesar buku digital atau e-buku adalah bahawa ia dapat menjimatkan kertas. Selain itu, beribu-ribu kelebihan lain, buku-buku ini telahpun lega dengan cara yang digunakan orang untuk membaca dan belajar. Sebagai kemajuan dalam Tempahan maju, ia membawa banyak kelebihan kepada pembaca. Pendigitan buku meningkatkan di samping buku-buku berharga, kertas kajian, cerita pendek dan juga majalah. Meningkatkan mudah alih, kemudahan dan dengan menjatuhkan kos, cara ini untuk e-pembelajaran semakin meningkat hari ini. Ia, bagaimanapun, akan pergi virus seperti teknologi berkembang dari semasa ke semasa.

Kelebihan-

1. Kelebihan bagi persekitaran

Seperti yang disebutkan sebelum ini, buku-buku digital menyimpan kertas-kertas. Untuk mencetak tradisional bercetak buku-buku, kertas, tenaga dan sumber akan dibazirkan lebih. E-buku mencegah pembaziran itu sebagai satu bentuk digital buku yang muncul pada skrin sahaja. Seluruh dunia akan melalui pelbagai krisis. Moto utama dan keperluan di sebalik evolusi ini jenis buku fokus banyak isu-isu ini. Apa-apa yang kami boleh simpan untuk masa depan lebih baik untuk kita dan generasi seterusnya. Jenis buku ini menyumbang banyak menjimatkan sumber dan tenaga.

2. Kelebihan untuk kemudahan

Satu lagi kelebihan ketara membeli atau melanggan e-sudut lain yang dihias adalah bahawa anda mendapatkannya pada bila-bila masa dari mana-mana sahaja di muka bumi. Untuk membaca, anda tidak perlu menunggu sepanjang hari sepanjang malam. Sebaik sahaja anda membeli-belah untuk am e-book, anda boleh memuat turun hanya dengan membuat pembayaran anda dan seterusnya anda boleh mula membaca. Khas, orang-orang yang membawa dan mahu menyimpan boleh membaca sekarang mendapatkan semua buku-buku mereka pada hujung jari mereka. Membawa buku-buku kertas buatan tradisional akan datang kepada mustahil. Dengan e-buku, anda boleh membawa pada bacaan yang bila-bila masa apabila anda mahu atau perlu.

3. Kos rendah

Berbanding salinan buku-buku, buku-buku digital adalah jauh lebih rendah kos. Kerana fakta yang ada sangat rendah kos dalam mewujudkan buku-buku digital, mereka kos jauh lebih rendah berbanding buku-buku kertas tradisional.

4. Tiada kematian dan kerosakan

Berbeza dengan buku tradisional, e-buku adalah tidak tertakluk kepada kerosakan atau kemusnahan. Sebagai digital dan Pekeliling melalui web, buku-buku ini telah mendapat kehidupan yang lebih panjang dan pembaca boleh mengekalkan mana-mana buku berharga dalam format ini sahaja.

Keburukan

A. isu ketiadaan – salinan buku mayn’t ada sejawatannya digital online. Tahun 2012, didapati bahawa ramai penjual yang terbaik mempunyai format e-book mereka mudah dimuat naik. Tetapi, buku-buku sastera yang tegar atau mana-mana rujukan lain yang masih tidak ada. Ini adalah salah satu masalah dengan buku-buku ini; tetapi ia cukup jelas bahawa dengan kemajuan teknologi, buku-buku akan disediakan.

B. masalah dengan teknologi-E-buku akan kebahagiaan kemajuan teknikal. Walau bagaimanapun, ia masih mengalami kekurangan teknologi. Kerana sebab ini, mencari keluar buku-buku tertentu menjadi sakit kepala. Selain itu, membaca daripada skrin komputer kotor mata dan membawa kepada banyak kesan-kesan yang lebih buruk. Teknologi adalah baik tetapi akhirnya, ia mempunyai beberapa atau lain-lain kesan pada kesihatan dan e-buku adalah tidak terkecuali dengan cara ini.

Di ringkas-

E-buku akan meningkat. Meredakan orang cara yang digunakan untuk membaca dan belajar, buku-buku ini akan membawa balik semua keseronokan bersama-sama. Lebih-lebih lagi yang digital, ia mahal dan setiap satu kini boleh mampu ini dan menikmati membaca mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *