Air jahat punca rambut gugur

Air jahat punca rambut gugur

Air adalah bahagian penting dalam kehidupan kita. Badan kita memerlukan 7 hingga 8 gelas air setiap hari. Selain minum kami perlukan untuk tujuan lain juga seperti mandi dan memasak. Seperti yang kita mandi rambut kami datang dalam hubungan secara langsung dengan air. Bahawa mengapa jika ada yang menghadapi masalah rambut jatuh, dia menyalahkan air untuknya? Ia adalah amat malang bahawa air tulen adalah tidak tersedia kepada setiap orang. Majoriti orang-orang yang mempunyai lebihan air yang jahat. Kekotoran air menyebabkan banyak masalah kulit serta masalah bulu.

Air hanya untuk menyalahkan untuk rambut yang jatuh adalah salah. Terdapat banyak sebab-sebab lain rambut jatuh termasuk ketidakseimbangan hormon. Tetapi seperti yang kita tahu bahawa air yang suci mengandungi banyak bahan kimia yang tidak baik untuk rambut kami supaya kita boleh mengatakan bahawa air yang jahat mungkin satu lagi sebab keguguran rambut anda. Kajian saintifik tidak menunjukkan apa-apa yang jelas bukti bahawa kekotoran menyebabkan keguguran rambut tetapi bahan-bahan kimia yang hadir dalam air boleh menyebabkan rambut kerugian dan menjejaskan rambut dengan cara lain juga.

Bahan-bahan kimia yang menyebabkan keguguran rambut?
Selenium merupakan elemen yang boleh menjejaskan rambut. Unsur ini mendapat ke dalam air melalui penapisan petroleum dan pelepasan lombong. Orang-orang yang tinggal berhampiran kawasan perindustrian boleh menjejaskan oleh mineral ini dengan mudah.

Unsur lain yang menyebabkan keguguran rambut adalah merkuri. Sumber utama merkuri adalah makanan laut. Jika anda tidak mengambil makanan laut, maka anda perlu menguji air bagi merkuri. Merkuri tidak hanya menjejaskan rambut anda tetapi ia memberi kesan kepada kesihatan anda juga. Jika anda merasa nauseas lemah Mantra Mantra pening, sensasi cucukan yang mana di tangan dan kaki, sakit kepala dan keletihan maka air paip anda terlibat dengan merkuri.

Jika air anda mengembara dari paip-paip lama kepada Ketua pancuran mandian, maka ada kemungkinan yang air terjejas dengan membawa keracunan yang menyebabkan keguguran rambut. Beberapa elemen lain juga menyebabkan keguguran rambut seperti zink, arsenik, thallium dan aluminium. Unsur-unsur ini boleh masuk ke dalam air oleh sumber-sumber yang berbeza dan kita tidak boleh menghalang mereka.

Air juga mengandungi tinggi kepekatan logam berat maka air bandar. Air yang baik biasanya mengandungi mercury dan kuprum, yang merupakan satu lagi punca rambut gugur. Elemen-elemen lain boleh masukkan air dari sumber-sumber yang berbeza yang tidak mudah untuk mengesan. Sama ada anda mencuci rambut anda atau minuman; Ia akan menjejaskan sistem badan anda dengan cara yang buruk.

Langkah berjaga-jaga:
Jika anda telah berpindah dari satu tempat yang lain dan akan sedar kehilangan rambut secara tiba-tiba maka akan ada peluang bahawa air menjejaskan rambut anda. Untuk mengelakkan kekotoran ini, anda boleh menggunakan sistem penapisan air di rumah untuk membersihkan air anda.

Jika anda menderita daripada rambut serius kerugian maka anda harus berunding dengan pakar dermatologi, dia akan menguji rambut anda dan mengetahui sebab di sebalik keguguran rambut kami. Terdapat sesetengah keguguran rambut pilihan rawatan yang ada yang boleh menghentikan rambut anda jatuh.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *