Air botol dan ekosistem. Adakah anda tahu berapa banyak Bottled air mengganggu alam sekitar kita? Di sini adalah dekat kepada

Air botol dan ekosistem. Adakah anda tahu berapa banyak Bottled air mengganggu alam sekitar kita? Di sini adalah dekat kepada masalah ini.

Dengan kemusnahan ekologi kami, akan kami baik dari air paip yang memakan?

Adakah anda berfikir anda lakukan sendiri nikmat dengan minum air botol? Kitar sementara anda mungkin boleh berfikir anda akan membuat badan anda baik, adalah anda semula bekas itu? Jika tidak, kesan alam sekitar boleh menjadi bencana. Terdapat penyelesaian Walau bagaimanapun, dengan beralih kepada kita boleh menyumbang banyak kepada membersihkan ekosistem air paip. (Ketahui bagaimana untuk membuat air paip tidak hanya selamat untuk diambil tetapi banyak baik untuk anda juga, melalui laman web ini: www.healthywateroflife.com).

Alam sekitar semulajadi kita bukanlah satu-satunya yang menderita apabila anda mengambil air botol hadiah ikhlas. Lebih kerap daripada yang tidak anda boleh menderita juga. Biasanya air botol hadiah ikhlas datang dalam botol terephthalate polietilena, ditandakan dengan nombor 1, Peliharaan atau PETE di bawah botol. Beberapa saintis kini menyatakan bahawa larut yang lesap bahan kimia ke dalam air boleh berlaku jika botol terdedah kepada haba bagi suatu tempoh masa (contoh meninggalkan botol air dalam kenderaan anda). Ini boleh menyebabkan komposisi kimia yang berbeza daripada air dan boleh menyebabkan perbezaan dalam bau serta rasa. Lebih buruk lagi, apabila anda mengambil air ini anda akan mengambil bahan-bahan kimia yang telah leached ke dalam air, sekali gus mendedahkan tubuh kepada pencemaran kimia. Manakala kesan apa-apa pendedahan jangka panjang kepada bahan kimia ini tidak lagi diiktiraf, saintis akan bekerja dengan bersungguh-sungguh ujian kesan pencemaran kimia ini. Air paip tidak berbunyi begitu dahsyat lagi Adakah ia?

Berhati-dengan perkembangan semasa yang lebih menakutkan, pakar-pakar hati tentang beberapa bahan kimia tertentu secara umum. Antimoni satu dan bahan beracun yang berpotensi digunakan dalam membuat PET. Ahli-ahli sains di Jerman telah menemui bahawa antimoni berkembang dalam kuantiti yang lebih besar lebih botol air adalah sekitar. Inilah merisaukan kerana ada sebenarnya tidak memberitahu berapa lama air botol yang anda beli telah duduk atas rak di kedai atau pun di dalam stor sebelum ia mencecah rak untuk perkara itu. Loya, muntah-muntah dan cirit-birit adalah beberapa penyebab kepekatan tinggi antimoni.

Dalam satu kejadian yang mengejutkan lagi, Jawatankuasa Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH) yang bersetuju bahawa bisphenol A (BPA), bahan kimia yang ditemui di polikarbonat (digunakan untuk membina jag air sejuk, sukan air botol dan lain-lain plastik keras, tetapi tidak PET), boleh menyebabkan masalah saraf dan tingkah laku dalam fetuses, bayi dan kanak-kanak. Inilah yang merisaukan mencari, Walau bagaimanapun ia tidak berakhir dengan kanak-kanak. Dalam satu kajian yang berasingan satu panel yang ditaja oleh NIH ditubuhkan bahawa risiko adalah lebih teruk daripada unjuran. Keputusan mereka berkata bahawa dewasa pendedahan kepada BPA mungkin menjejaskan otak, sistem reproduktif wanita dan sistem imun. Siapa kata air botol adalah greatfor anda?

Manakala kesan kepada kami satu teori yang mengejutkan, marilah kita tidak menghadap apa kesan alam sekitar bumi ibu kita boleh juga. Pencemaran yang dihasilkan oleh individu-individu yang menjalankan rutin kitar semula yang sihat boleh menjadi amat sangat tinggi.

Menghasilkan air botol hadiah ikhlas sebenarnya meningkatkan pergantungan negara kepada bahan api fosil. Ini akan ke belakang dalam usaha besar untuk mengurangkan kebergantungan kami. Botol sendiri dijadikan perkara yang dihubungkan dengan tepat kepada bahan api fosil. Dalam banyak kes air botol yang kita makan dan minum akan disediakan dalam negara-negara lain yang boleh beribu-ribu batu jauhnya. Petunjuk pengangkutan sahaja bahkan lebih banyak bahan api fosil yang dibakar oleh itu untuk mencipta lebih banyak pencemaran. Kesan ekologi ini mencipta teruk dan perlu ditangani dengan serta-merta jika kita akan mengurangkan di dunia pergantungan pada bahan api fosil.

Jika kita mengambil tenaga yang diperlukan untuk mencipta semua air botol di Amerika Syarikat untuk satu tahun untuk bersaing dengan permintaan, kami akan menyelamatkan diri kita setaraf 17 juta tong minyak. Itulah yang mencukupi untuk menjana satu juta kereta untuk satu tahun.

Di samping itu terdapat pasti sisa air yang menyala juga dan yang tidak merujuk kepada air yang pergi ke dalam longkang semasa anda sedang menggunakan air paip anda. Menurut Institut untuk air dan Watersheds di Oregon State University, ia mengambil masa kira-kira 72 bilion gelen air setiap tahun hanya untuk mengeluarkan botol setakat yang air yang berakhir di. Satu pembaziran dilihat seperti yang dijangka bahawa ia mengambil masa dua liter air untuk mencipta setiap satu liter air botol yang dipenuhi atas rak-rak kedai.

Walau bagaimanapun, jumlah botol yang benar-benar dikitar semula adalah fakta yang paling membimbangkan sekali. Ia dianggarkan bahawa hanya kira-kira 20 peratus daripada botol air setakat membuat ke loji kitar semula di sini di Amerika Syarikat; Walaupun kitar semula merupakan satu perkara yang mudah untuk dilakukan. Ini bermakna bahawa 80 peratus daripada botol setakat dibiarkan untuk membuat pencemaran di tapak pelupusan sampah kita untuk banyak tahun akan datang. Ia akan mengambil masa kira-kira sepuluh ribu tahun bagi botol air yang kosong untuk biodegrade, sama sebotol air yang hanya mengambil anda tiga minit untuk minum. Bolehkah anda bayangkan kesan ekologi yang negatif?

Memang ada cara Sains roket. Mengambil air botol adalah tidak selamat taruhan anda mungkin menyangka ia dan apabila ia datang kepada kesejahteraan bumi ianya lebih buruk daripada air paip. Dengan begitu ramai orang yang tidak terlibat dalam kitar semula hari ini, pencemaran dunia berkembang pada kadar yang tidak dapat dikekalkan untuk banyak lagi. Kecuali perkara-perkara yang mengubah kami akan menjadi penyerahan kepada kami anak-anak dan cucu dunia yang penuh pencemaran sickening dan kesan alam sekitar yang hodoh untuk berurusan dengan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *