Air beras untuk rambut dan kulit yang cantik

Air beras untuk rambut dan kulit yang cantik

Nasi air merupakan salah satu Tempahan talked mengenai resipi Kecantikan.Ianya sangat berkesan untuk rambut dan kulit. Nasi mengandungi ‘Pitera’ yang dianggap bermanfaat untuk kulit dan faedahnya terlebih dahulu diperhatikan oleh Japenese wanita. Air beras mengetat kulit liang-liang yang terlalu tanpa bahan kimia. Anda basuh muka dengan air beras meningkatkan kulit anda. Walaupun anda tidak akan nampak segera berterusan tetapi hasil penggunaan it akan menjadikan kulit anda lebih ringan dalam tempoh satu bulan.

Ia adalah ubat yang agak mudah. Apa yang anda perlu lakukan adalah untuk memastikan air yang digunakan untuk basuh beras sebelum masak ia diketepikan.Untuk keputusan yang berkesan mengambil ‘Pertama’ basuh beras. Jika anda merasakan bahawa nasi tidak sangat bersih, kemudian anda boleh menggunakan beras basuh kedua. Ingat kami tidak menggunakan air nasi. Kami menggunakan air beras mentah yang kita peroleh semasa kering nasi sebelum ia masak.

Anda boleh menggunakan beras belum masak, nasi putih atau nasi merah. Hanya jalankan jari sedikit apabila anda akan kering nasi. Cloudy air lebih berkesan ia akan. Hanya percikan air ini diulangi hanya pada muka anda.Biarkan ia mendapatkan kering sendiri dan basuh dengan air kemudian.

Dalam Peti air ini boleh menjadi sejuk untuk 1or 2 hari. Anda boleh menggunakan ia sebagai toner yang terlalu. Untuk hasil terbaik ikut dua kali sehari pada pagi dan petang.

Sesetengah Salun Kecantikan Panti mengenakan terlalu tinggi bagi memberi wap air nasi seperti nasi air wap membantu dalam mengurangkan jerawat. Anda boleh dengan mudah mengambil nasi air wap di rumah. Selepas mengambil wap tidak mencuci muka anda dengan serta-merta. Tunggu selama lima minit dan Bersihkan muka anda dengan tuala kering. Basuh anda hadapi selepas kering dari tuala.

Basuh rambut dengan air beras dianggap dingin yang baik. Selepas shampooing rambut, basuh rambut dengan air beras selama 30 saat. Basuh dengan air lagi. Kerana air beras adalah kaya dengan vitamin B, ia menjadikan rambut lembut, Sutera dan berkilat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *