Air beralkali – rawatan terbaik untuk pesakit kencing manis

Air beralkali – rawatan terbaik untuk pesakit kencing manis

Jika anda adalah pesakit kencing manis, terdapat keraguan bahawa terdapat dua kategori utama diabetes.

Jenis kencing manis yang pertama dikenali sebagai kencing manis bergantung Insulin. Jenis pertama diabetes biasanya muncul di usia muda dan ia adalah penyakit kronik yang kedua Tempahan biasa yang dilihat dalam biasanya kanak-kanak daripada asma. Pankreas akan menghasilkan kurang kadar insulin dalam orang yang terjejas oleh jenis 1 kencing manis dan untuk meningkatkan peratusan mereka perlu pengambilan suntikan setiap hari untuk memenuhi kekurangan ini.

Kencing manis jenis 2 yang dikenali sebagai kencing manis permulaan dewasa. Sebelum ini kencing manis jenis ini adalah terutamanya dalam dewasa dan ia biasanya diaktifkan oleh tabiat pemakanan dan ini akan sentiasa naik mendadak paras gula dalam darah dan juga akhirnya ekzos pankreas.

Terdapat beberapa realiti yang mengejutkan mengenai tabiat pemakanan dan gaya hidup anak-anak kerana anak-anak yang berada dalam lingkungan 15 hingga 19 tahun dianggap sebagai kumpulan umur yang semakin meningkat quickest kontrak yang kencing manis.

Kencing manis jenis akaun kira-kira 90% tiap-tiap kes kencing manis dan di tempat-tempat seperti Amerika Utara, kencing manis jenis ini adalah salah satu daripada penyakit-penyakit yang sedang berkembang pesat tetapi bagaimanapun ia tidak memerlukan untuk jenis tersebut.

Dalam kenyataan mengejutkan yang lain adalah jenis kencing manis yang kedua tidak dapat dielakkan kerana kencing manis jenis ini dihantar untuk menjadi benar-benar boleh diterbalikkan dalam beberapa kes dengan menggunakan kaedah semulajadi seluruh tanpa memakan sebarang jenis ubat-ubatan. Nah ini diet yang betul, sihat, air alkali; gaya hidup sihat yang seimbang dan senaman akan membantu orang-orang yang kencing manis untuk membangunkan keterbalikan cemerlang dalam keadaan di mana terdapat masa yang singkat.

Pada masa ini, terdapat pendapat-pendapat dari para saintis bahawa diabetes jenis 2 tidak dikawal tetapi boleh dirawat tanpa penggunaan ubat-ubatan. Daripada pertumbuhan penyakit kencing manis, tidak mencukupi penghidratan dan pH asid – kira-kira dalam badan bersama-sama dengan kerosakan radikal yang percuma adalah penyebab utama.

Hospital Korea telah menjalankan ujian klinikal bagi pesakit kencing manis dan ia telah dilaporkan dalam salah satu program yang dipanggil kebenaran tentang air hidup oleh MBC TV. Dalam ujian ini, Kumpulan pertama mengambil insulin dan Kumpulan kedua mengambil air beralkali hanya tanpa mengambil insulin

Air hidup ditulis oleh ini ditulis oleh Dr. Won H. Kim yang mempunyai Kedoktoran dalam bidang biokimia di Universiti Oxford dan sekarang dia bekerja sebagai seorang Profesor di Universiti Yonsei di Seoul. Beliau berkata orang-orang yang kencing manis yang meminum air beralkali untuk satu bulan pergi tahap gula dalam darah turun dan tempat telah menurun berbanding dengan Kumpulan yang mengambil insulin. Orang-orang yang dimakan air beralkali mengekalkan tahap gula mereka di negeri yang stabil.

Keputusan ini dianggap sebagai luar biasa.

Jangka panjang dan jangka pendek bantuan kepada pesakit-pesakit kencing manis boleh dijana dengan air paip biasa melalui pengionisasi dalam air beralkali. Ionizer air beralkali mempertimbangkan dipercayai kaya dengan ion-ion negatif yang bertindak sebagai kuat anti oxidant untuk meneutralkan gerombolan percuma radikal dalam badan-badan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *