–Aid Cymbalta (duloxetine) terhadap kemurungan

–Aid Cymbalta (duloxetine) terhadap kemurungan

Major Depressive gangguan
Keadaan ini dicirikan oleh perasaan putus asa, kekecewaan gelita, kesengsaraan dan kekurangan minat dalam aktiviti-aktiviti yang ditemui sekali menarik dan riang – keadaan kemurungan yang hampir keseluruhan fikiran.

Kecelaruan keresahan umum
Ini adalah keadaan di mana pihak yang terlibat mengalami anxiousness yang tidak logik, ketakutan yang berterusan bahawa sesuatu yang buruk akan berlaku, kegelisahan dan ketiadaan proses pemikiran yang rasional antara lain.
Sebab gangguan ini adalah dianggap sebagai gangguan beberapa baki beberapa bahan kimia yang penting di dalam otak. Penggunaan Cymbalta membantu dalam memulihkan keseimbangan terganggu dan seterusnya memberi kelegaan.

Bagaimana untuk menggunakan Cymbalta
Kapsul Duloxetine boleh diambil sebelum atau selepas makan. Dos bergantung kepada keterukan keadaan dan semuanya akan ditentukan oleh pakar kesihatan anda. Dos yang jadi memutuskan perlu disusuli dengan tegas dan tiada perubahan hendaklah dibuat tanpa kebenaran doktor anda. Biasanya, ia mengambil masa kira-kira 4 minggu untuk mula memperbaiki keadaan. Walau bagaimanapun, ubat-ubatan perlu masih diteruskan seperti yang diarahkan. Kapsul Cymbalta adalah ubat yang siaran tertangguh. Ini bermakna bahawa kapsul telah dibuat dalam apa-apa cara, bahawa ia mengumumkan hanya sejumlah pre-decided ubat-ubatan dan secara berfasa. Oleh itu, tidak musnah, chew atau menggigit ke dalam kapsul kerana ini boleh menyebabkan jumlah keseluruhan ubat akan dikeluarkan pada satu masa. Ini boleh mengalahkan tujuan ia bertujuan untuk.
Janji temu anda dengan pakar kesihatan anda adalah cukup penting, terutama dalam tempoh permulaan rawatan. Semasa lawatan tersebut, doktor anda menilai kesan ubat-ubatan pada gejala-gejala dan bahkan boleh mengubah dos anda mengikut situasi. Beliau juga boleh menetapkan beberapa ujian perubatan untuk mendapatkan terperinci kesan ubat-ubatan. Oleh itu, Jangan lepaskan Lawatan ini dengan doktor anda. Oleh itu, apabila anda membeli Cymbalta, Manfaatkan ia dengan mematuhi arahan dan saranan profesional penjagaan kesihatan anda.

Cymbalta langkah berjaga-jaga
Berikut adalah beberapa garis panduan penting yang disimpan dalam minda sebelum anda mula menggunakan Cymbalta, supaya risiko dikurangkan:
• Ia adalah dinasihatkan untuk mengelakkan ubat-ubatan berikut apabila menggunakan Cymbalta:
Lyrica (pregabalin), Xanax (alprazolam), lisinopril, gabapentin, Kesihatan, levothyroxine, Lipitor (atorvastatin), Nexium (esomeprazole), Neurontin (gabapentin), Seroquel (quetiapine), simvastatin, Singulair (montelukast), metformin, Synthroid (levothyroxine), Topamax (topiramate), omeprazole, Ambien (Sdn), aspirin, clonazepam dan trazodone antara lain.
Oleh itu, jika anda sekarang menggunakan mana-mana ubat-ubatan di atas, memaklumkan profesional penjagaan kesihatan anda sebelum memulakan penggunaan Cymbalta.
• Ubat-ubatan semua, yang mana anda mungkin sensitif, perlu diketahui untuk profesional penjagaan kesihatan anda.
• Elakkan pengambilan alkohol, kerana ia boleh memperhebatkan di antara kesan-kesan sampingan ubat-ubatan ini.
• Ubat-ubatan ini mungkin memperlahankan refleks anda; oleh itu sebarang aktiviti yang memerlukan refleks yang pantas perlu di bawah diambil dengan berhati-hati.
Jika anda hamil manakala pada ubat-ubatan ini, maklumkan doktor anda dengan segera.
• Jika anda hamil, kemudian memaklumkan profesional penjagaan kesihatan anda sebelum menggunakan Cymbalta.
• Jika anda seorang ibu kejururawatan, kemudian sebelum mengambil ubat ini, memberitahu penyedia jagaan kesihatan anda.
• Masalah kesihatan seperti sejarah lalu fikiran untuk membunuh diri, gangguan bipolar, penyakit hati, Sawan, penyakit buah pinggang, penyakit mata dan mana-mana rekod lepas penyalahgunaan dadah, antaranya perlu dimaklumkan kepada pakar sebelum mengambil Cymbalta kesihatan anda.
• Jika anda perlu menjalani sebarang pembedahan, kemudian memaklumkan profesional penjagaan kesihatan anda terlebih dahulu.
• Duloxetine sekiranya tidak dikongsi dengan orang lain walaupun mereka mungkin mempunyai masalah yang sama.

Cymbalta kontra dan penggunaan
Apabila menggunakan Cymbalta terdapat mungkin beberapa tindak balas sederhana yang dijangka seperti keletihan, kelemahan, upset perut, penyakit, mengurangkan pengambilan makanan, dan lain-lain. Ini reda dalam tempoh masa yang munasabah, tetapi jika ia berterusan, kemudian memberitahu profesional penjagaan kesihatan anda.
Anda perlu hubungi doktor anda dengan serta-merta dalam kes mana-mana reaksi yang serius ini berlaku:
• Yellowing kulit atau Mata
• Hallucinations
• Bibir, muka, lidah atau tekak muncul kembung
Degupan jantung berdebar-debar •
• Kehilangan penyelarasan dan
• Sawan

Duloxetine boleh didapati sebagai 20mg, 30mg dan 60mg kapsul.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *