Agama Hindu, Karma dan hukum tarikan

Agama Hindu, Karma dan hukum tarikan

Hukum tarikan telah sekitar selama berabad-abad, Walau bagaimanapun, hanya baru-baru ia akan menjadi oif mata dunia menerusi buku dan DVD ‘Rahsia’. Sebaik sahaja diketahui hanya ny perniagaan berjaya lelaki dan wanita kami masa, dan masa hadapan kita, undang-undang tarikan telah menjadi satu fenomena tersebar luas, yang membolehkan sesiapa sahaja untuk mendapat manfaat daripada kuasa alam semesta yang luas.

Kerja-kerja rahsia hukum tarikan dengan anda percaya kepada sesuatu yang begitu kuat bahawa hal ini memanifestasikan dirinya menjadi realiti. Jika ini Bunyi seperti sesuatu dari X-file, hanya mendengar saya.

Ajaran-ajaran undang-undang memberitahu kita bahawa tidak kira apa, alam semesta adalah dengan kita dan bagi kita, menunggu untuk digunakan untuk keuntungan kami. Untuk benar-benar memanfaatkan kuasa menggunakan undang-undang, kami tidak dapat fokus pada apa yang kita tidak mempunyai atau apa yang kita perlukan, sebaliknya, kita perlu percaya bahawa kita akan mempunyai lebih banyak pada masa hadapan. Kita akan mempunyai lebih banyak kebahagiaan, lebih banyak wang, cinta yang lebih banyak dan lebih banyak kanak-kanak. Apa sahaja keinginan anda benar berada di dalam kehidupan, anda perlu fokus pada percaya ia akan menjadi kenyataan.

Jika anda memberi tumpuan yang cukup keras dan beriman menurut undang-undang, anda akan melihat perubahan, dan anda akan mengalami kegembiraan sebenar undang-undang tarikan yang bekerja dalam hidup anda.

Karma yang sesuai ke dalam persamaan ini kerana kami meraih apa yang kita sow. apa yang kita hantar ke dunia, pemikiran kebahagiaan, atau pemikiran kebencian boleh kembali kepada kami. Karma merupakan manifestasi kemarahan, tamak, rasa tidak puas hati atau kesengsaraan kami. Jika kita membuat perkara-perkara ini, mereka kembali kepada kami.

Undang-undang tarikan berhutang banyak Hindu dan konsep karma dan Roma. Karma menunjukkan sebab dan kesan. Setiap daripada kita adalah berbeza dan oleh itu, menyumbang berbeza kepada kehidupan kita. Tetapi kita kita meraih hasil perlakuan kami. Kelakuan baik baka hasil yang baik. Dharma adalah berkaitan dengan undang-undang tarikan seperti dharma bermaksud tujuan dalam hidup. Setiap daripada kita mempunyai tujuan dalam hidup. Undang-undang tarikan bercakap mengenal pasti matlamat hidup yang melalui penemuan diri. Hindu supposes akhir ini supaya kebajikan sejagat, lanjutan undang-undang tarikan.

Doktrin-doktrin Hindu purba mengajar idea bahawa tempat orang-orang yang di dunia adalah bergantung kepada amalan dan pemikiran beliau. Falsafah Hindu kuno katakan bahawa kursus orang hidup ditentukan oleh perlakuan beliau kelahiran terdahulu. Ini menunjukkan bahawa jika seseorang telah menyumbang dengan ketara kepada kebaikan sejagat dalam hidupnya yang lepas, mereka berkemungkinan akan mengikut laluan yang sama dalam hidupnya seterusnya.

Pemikiran yang positif, yang merupakan satu ungkapan yang sering disebut dalam undang-undang tarikan, juga mencari tempat dalam agama Hindu. Seorang yang optimist dalam sikap beliau terhadap kehidupan, berusaha untuk akhir yang positif, di mana beliau akan menemui kebahagiaan. Kebahagiaan ini, menurut agama Hindu, tidak bermakna kekayaan atau kuasa, tetapi rasa kepuasan dan rasa kesempurnaan.

Kedua-dua agama Hindu dan undang-undang tarikan posit konsep perpaduan rohani. Perpaduan rohani menghala ke integriti mental. Minda harus benar-benar jelas daripada misinya dan ini harus sesuai dalam tindakan. Minda, mengikut agama Hindu dan undang-undang tarikan, harus mampu menahan semua gangguan luar dan kekal fokus pada apa yang ia ingin mencapai. Kaedah atau cara untuk mencapai akhir mungkin berubah dalam tindakan, tetapi tidak di akhir.

Hindu mentakrifkan akhir sebagai sesuatu yang ABSTRAK. Ia adalah kejayaan yang akan, ketabahan dan ketekunan. Ia tidak merujuk kepada kejayaan kewangan, atau mendapat kuasa. Kejayaan adalah keadaan minda, rasa pencapaian, rasa kepuasan. Ini adalah apa yang disebut sebagai kaya, dalam undang-undang tarikan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *