Aerobik langkah berkesan tetapi boleh membawa kepada kecederaan

Aerobik langkah berkesan tetapi boleh membawa kepada kecederaan

Anda telah memburu untuk program senamrobik untuk membawa anda berat badan dan memastikan anda sihat dan cergas?? Anda perlu cuba langkah aerobik yang jumlah perkara baru yang tidak seperti lain-lain bentuk aerbics. Di sini juga pelbagai melengkapkan dan pergerakan kaki, dengan muzik, dipatuhi, tetapi ia juga meliputi satu platform yang kecil, yang dikenali sebagai langkah. Rutin adalah hampir selalu dilakukan menggunakan langkah dan ia menyediakan otot dan kekuatan badan lebih rendah daripada apa-apa lagi yang akan.

Kelas-kelas aerobik langkah ditawarkan oleh banyak gimnasium di seluruh negara. Kebanyakan masa, platform langkah biasanya disediakan oleh golongan ini, Walau bagaimanapun jika ia isn t dengan syarat anda perlu mendapatkan satu untuk diri anda sendiri, dan ia tidak kos anda lebih itu $100. Ketinggian minimum untuk langkah akan 4 inci tetapi boleh disesuaikan mengikut keperluan individu, seperti pengalaman, ketinggian dan keselesaan.

Tetapi berhati-hati, langkah-langkah yang berkesan tetapi mereka juga sahabat kecederaan. Di Amerika Syarikat Akademi Podiatric sukan perubatan memberikan beberapa petua tentang bagaimana untuk mencegah kecederaan sedemikian daripada berlaku.

Anda tidak perlu menggunakan platform yang terlalu tinggi untuk anda.

Jika anda meletakkan kaki anda sebahagiannya atas platform, maka peluang yang anda akan jatuh.

Tidak naik dan turun platform seperti ini boleh membawa kepada keretakan.

Pastikan kasut yang anda pakai sewaktu senaman yang baik empuk

Faedah daripada langkah aerobik adalah banyak. Bahagian yang terbaik mengenai langkah senaman aerobik adalah bahawa ia membakar kalori dan lemak manakala toning otot dan menguatkan mereka. Aerobik IStep juga akan meningkatkan peredaran darah anda dan akan mengurangkan tekanan darah. Ia adalah sangat baik untuk sistem kardiovaskular.

Jika anda mengalami lutut atau kecederaan belakang, berunding dengan doktor anda sebelum mengambil langkah aerobik. Untuk mengelakkan tekanan tambahan ke bahagian belakang dan tulang belakang, memastikan tubuh anda terus semasa rutin. Jika anda mendapatkan langkah aerobik di rumah, sentiasa ingat untuk sebelum apa-apa rutin. Ini adalah penting untuk menyediakan badan bagi latihan bersungguh-sungguh yang akan mengikuti. Melakukan rutin aerobik langkah kerap dengan frekuensi yang sama untuk mendapatkan keputusan yang betul. Diet yang baik dan sihat penghidratan yang juga merupakan dua aspek penting yang anda perlu pertimbangkan semasa terlibat dengan langkah aerobik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *