AED langkah-langkah yang anda perlu untuk mempertimbangkan

AED langkah-langkah yang anda perlu untuk mempertimbangkan

Langkah berjaga-jaga dengan betul menggunakan defibrillators adalah satu bab yang penting, dan ia termasuk dalam Standard kurikulum kursus latihan asas AED. Persatuan jantung Amerika, palang merah Amerika dan Majlis Keselamatan Negara diluluskan dan diterbitkan ini langkah berjaga-jaga untuk Keselamatan kedua-dua pesakit dan pengguna dalam AED. Selepas berlakunya kejadian tersebut, anda perlu mencari satu kit kecemasan AED segera.

Ia berkemungkinan bahawa anda akan mendapati satu di pintu masuk bangunan jika anda berada di tempat awam atau bangunan, kerana ini adalah tempat yang standard untuk kit ini. Pastikan anda akan melatih dengan kandungan kit. Anda mungkin akan dapati dua pad, topeng halangan CPR, sehelai kain atau tuala, Gunting, sepasang sarung tangan dan mungkin di cukur. Jadi pergi walaupun ini automatik yang diimplan luar langkah berjaga-jaga untuk mengelakkan kemalangan lain daripada berlaku.

1. Pertama sekali, periksa pesakit untuk nadi. Jika anda tidak dapat rasa denyut anda boleh meneruskan dan biarkan AED yang menentukan jika terdapat degupan jantung sekali. Dalam kebanyakan kes-kes AED itu akan menunjukkan ada nadi dan jika defibrillation diperlukan.

2. Anda mungkin mahu cuba melakukan bantuan pernafasan (CPR) sebelum mengambil tindakan selanjutnya. Tetapi pastikan bahawa peranti AED adalah menganalisis irama. Ini boleh menyebabkan beberapa kemalangan yang tidak menyenangkan. Banyak AED peranti mempunyai pergerakan dan pengesan CPR, tetapi anda tidak mempunyai masa untuk menentukan bahawa krisis.

3. Peranti AED harus digunakan dengan berhati-hati jika pesakit berada dalam satu cara pengangkutan yang bergerak. Pergerakan kenderaan yang boleh menjejaskan analisis AED yang menjadikan, yang tidak tepat dan akibatnya ia akan melaksanakan tugas-tugas yang tidak betul.

Walau bagaimanapun, jika bekerja sambil mengangkut pesakit ke hospital, berhenti mengambil denyut beberapa kali dan melakukan pemeriksaan pemantauan dengan bantuan AED ini. Sesetengah model AED adalah cukup bijak untuk membezakan antara pergerakan luar dan pergerakan jantung.

4. Waspada air!

Sebelum melaksanakan defibrillation ini, pastikan dada pesakit benar-benar kering. Dalam AED kit, anda akan menemui sekeping kain atau tuala yang ditetapkan tiada sebenarnya tujuan pengeringan dada pesakit. Tompok-tompok peluh atau air Pastikan bahagian dada menjadi kurang tahan dan defibrillation yang mungkin tidak akan berkesan. Selain itu, kehadiran air boleh menyebabkan terbakar tempatan. Juga memastikan bahawa pesakit mempunyai kenalan dengan air. Pesakit ianya di kolam atau di luar, dalam cuaca basah, mengambil pesakit di bawah tempat perlindungan yang selamat dan cucian dada sebelum mengambil sebarang tindakan lanjut.

Walau bagaimanapun, tidak menggunakan alkohol untuk Cucian dada pesakit. Seperti yang anda mungkin tahu, alkohol adalah sangat mudah terbakar.

5. Melihat lebih dekat pada dada pesakit. Ia hendaklah bebas daripada nitrogliserin tampalan atau mana-mana tompok-tompok atau bahan-bahan lain. Menghilangkan tompok-tompok apa-apa sebelum melaksanakan defibrillation itu. Tompok-tompok nitrogliserin boleh menyebabkan letupan apabila dengan AED tuala wanita.

6. Pastikan pesakit tidak berbohong pada permukaan pengalir seperti logam lembaran atau bleachers logam. Konduktor boleh menghantar kejutan untuk orang lain yang berada di dalam persekitaran pesakit.

7. Pastikan tangan anda dari pesakit semasa menjalankan di defibrillation.

Juga Pastikan tiada seorang pun lagi menyentuh pesakit. Jika peraturan ini tidak dihormati, anda atau orang lain mungkin mendapat kejutan elektrik. Menyentuh pesakit semasa AED dalam menjalankan analisis tidak akan memberikan keputusan yang tepat.

8. AED tidak boleh digunakan pada kanak-kanak di bawah umur 8, atau di bawah 55 pound.

AEDs beberapa yang tidak dapat menyesuaikan diri tenaga rendah seting yang diperlukan untuk kanak-kanak. Bagaimanapun, Terdapat beberapa alat AED di pasaran yang boleh pertumbuhan juga kanak-kanak di bawah 8. Check pembungkusan peranti sebelum menggunakannya.

9. Lihatlah keadaan di mana anda akan melakukan segala yang!

Anda tidak perlu melakukan defibrillation yang jika anda antara bekalan yang mudah terbakar seperti petrol atau oksigen mengalir bebas. Juga, AED ini harus digunakan dengan berhemat apabila terdapat gangguan elektromagnet kuat (EMI). AED yang mungkin mengesan rentak jantung yang palsu apabila terdapat gangguan elektromagnet.

10. Berhati-hati dengan telefon bimbit dan radio mudah alih – gelombang menyebabkan masalah!

Ia adalah sangat penting untuk memberitahu ambulans kejadian dan telefon bimbit adalah alat yang paling berkesan, tetapi pastikan anda menjaga telefon bimbit semua sekurang-kurangnya 6 kaki pesakit dan AED ini. Telefon bimbit boleh mempengaruhi analisis. Radio mempunyai kesan yang sama di dalam AED, jadi ingatlah semua radio jauhnya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *