Adalah ungu Salvia melekit Salvia terbaik?

Adalah ungu Salvia melekit Salvia terbaik?

Terdapat banyak khabar angin yang ungu salvia melekit yang bentuk paling kuat dan aktif divinorum salvia yang tersedia untuk pembelian. Tetapi ia begitu? Ramai orang mendakwa bahawa purple salvia melekit akan mendapat satu pengalaman yang sangat tinggi. Ia biasanya dijual di kedai-kedai di kepala dan di sebuah laman web yang sangat sedikit dalam talian. Mereka telah ditemui untuk katil-katil tambahan dan lagi kadang-kadang, mereka kelihatan mempunyai kesan yang lebih rendah jika dibandingkan dengan salvia yang dijual dalam talian.

Salah satu boleh juga tertipu dengan label yang menyatakan “purple melekit salvia 40 x Atomix” yang tersilap dikenali sebagai kuat sebagai standard 40 x cabutan yang dijual dalam talian tetapi sebenarnya, yang hanya bersamaan 10 standard x cabutan salvia. Itulah hakikat mengapa ia dijual pada harga yang sangat tinggi. Orang akan berfikir yang “Atmomix 40 x” adalah sama seperti 60 x ekstrak standard. Jika pernah, anda ingin membeli salvia divinorum, membeli label “ungu salvia melekit” tersebut. Saya akan memberitahu anda kebenaran tentang mereka.

Apa yang membuatkan salvia melekit yang ungu, Melekit? Baik, kerana proses pengekstrakan dan kaedah yang digunakan tidak ia menjadi Melekit? Sebenarnya, ia tidak melekit kerana ia hanya mengandungi tulen salvinorin-A, dan ia adalah tidak Melekit! Cabutan hanya perlu mengandungi komponen perlu alkaloid loji. Adakah anda pernah mendengar melekit vitamin c? Terdapat tiada perkara tersebut. Untuk makluman anda, vitamin dan ubat-ubatan lain akan diambil dari loji melalui pengekstrakan. Pengekstrakan adalah kaedah mengasingkan bahan-bahan yang tidak diperlukan dari mengandungi alkaloid bermanfaat loji, orang-orang “sisa” bahan-bahan seperti tar, lilin, selulosa dan sebagainya akan dibuang. Perkara-perkara yang akan membuat cabutan yang melekit. Adakah ini bermakna bahawa cabutan yang mengandungi banyak bahan-bahan sisa akan menjadi kurang berkesan? mestilah! Sebagai contoh, jika anda membeli 10g dalam cabutan ini dipanggil “purple salvia melekit”, mungkin kira-kira 30% daripadanya adalah tars, resin dan sebagainya. Anda hanya akan berakhir sehingga mendapat 70% daripada apa yang anda bercadang untuk membayar. Dan Selain itu isu-isu ekonomi, ia juga akan menjejaskan kesihatan anda sangat. Orang-orang tars, lilin, damar, dan sebagainya akan menyumbat ke dalam paru-paru anda, yang pasti akan meletakkan anda ke hospital! Jadi saya katakan bahawa anda harus mengelak daripada membeli salvia ungu? Ya, itu betul. Tetapi jika anda ingin membeli salvia, anda masih boleh beli, tetapi tidak yang dipanggil “ungu melekit salvia”. Mereka adalah buruk. Sebaliknya membeli divinorum salvia yang ekstrak dalam talian tetapi hanya dari vendor yang dihormati.

Salvia divinorum adalah sejenis ubat yang dikenali untuk menghasilkan kesan yang psychedelic kepada manusia. Ia digunakan oleh makhluk Mazatec untuk proses divinization dan amalan-amalan penyembuhan. Ianya juga dikenali sebagai salah satu ubat yang mujarab untuk mengubati beberapa penyakit kronik seperti Alzheimer, skizofrenia dan bahkan HIV aids yang. Tumbuhan ini tidak dimaksudkan untuk digunakan sebagai ubat parti. Malah, penjagaan dan bantuan diperlukan apabila seseorang cuba untuk menggunakan herba ajaib ini.

Ekstrak Standard salvia yang dijual dalam talian mempunyai kesan yang sama, kadang-kadang jauh lebih baik dan lebih selamat jika berbanding dengan orang-orang “ungu melekit salvia”.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *