Adalah TMJ yang disembuh?

Adalah TMJ yang disembuh?

Berlaku enam tahun yang lalu, terdapat seorang wanita yang mendapati dirinya di dalam Bilik kecemasan hospital, anggota beliau telah kebas, dan dia mempunyai sakit di mata kiri dan kanan telinga beliau. Apa yang berlaku kepada beliau adalah bahawa beliau menghabiskan dua tahun akan datang dalam kesakitan kerana doktor tidak dapat mencari apa-apa yang salah. Ini, dia membuat temu janji dengan pakar neurologi, doktor gigi, ahli terapi fizikal, doktor keluarga dan pengamal osteopati yang.

Ini datang penemuan bahawa dia mempunyai sesuatu yang dipanggil Sindrom sendi temporomandibular. Sehingga dia harus mencuba Akupunktur, apa-apa lega sakit. Terdapat empat puluh juta orang, satu dalam setiap empat, yang menghidap sejenis penyakit TMJ. Pergi daripada doktor kepada doktor, orang-orang yang gagal untuk menyedari bahawa sakit dan sakit mereka pengalaman boleh dikesan masalah dengan rahang mereka.

Memandangkan gangguan TMJ yang, gejala-gejala biasanya termasuk sakit di belakang mata, sakit pening, klik atau kenalan rahang, belakang, sakit kepala dan leher, kebas di jari-jari dan tangan, sakit telinga dan deringan di telinga, dan gigi sensitif. Apabila ia datang kepada suatu gangguan TMJ, Terdapat beberapa punca termasuk masalah dengan bahagian sendi temporomandibular atau otot-otot yang menggerakkan rahang, kecederaan pada kawasan rahang dan leher, dan pengisaran dan Mengetap gigi. Di sini, wanita berumur 30 hingga 50 akan terjejas lebih daripada lelaki.

Masalah datang TMJ yang didiagnosis dan dirawat, lebih baik. Dengan campur tangan awal, anda boleh mengharapkan yang baik, hasil jangka panjang. Untuk ini, rawatan tidak bermakna hanya menghilangkan masalah sebagai orang-orang yang telah mengalami gangguan TMJ dan pakar-pakar berkata. Dalam merawat gangguan TMJ yang, apa yang dianggap adalah tahap masalah dan falsafah doktor gigi anda.

Menurut mereka, semua masalah fizikal akan dihapuskan jika anda menyelesaikan isu-isu psikologi, seperti tekanan berlebihan. Apabila ia datang kepada masalah fizikal dengan menggigit atau rahang, orang percaya bahawa isu-isu psikologi seperti kemurungan dan tekanan, menyebabkan mereka.

Menyebabkan TMJ akan isu-isu psikologi dan fizikal apabila ia datang kepada sekolah pemikiran yang lain. Ia sepatutnya tidak boleh dianggap bahawa mereka mempunyai gangguan apabila ia datang kepada seseorang dengan TMJ seperti gejala-gejala. Terdapat lain-lain masalah perubatan yang membawa simptom yang sama.

Anda tidak akan menemui penawar segera bagi TMJ. Ia boleh didapati untuk ahli terapi fizikal, pakarpakar neorologi, kiropraktor, profesional kesihatan yang lain, doktor gigi, dan orang-orang yang pakar dalam biofeedback dapat terlibat dalam kes ini. Dalam kes ini, wanita didapati kelegaan sementara ketika beliau melawat seorang pengamal osteopati yang bekerja pada rahang beliau.

Dia mula merasakan kesakitan yang sedang dikurangkan apabila dia bekerja dengan seorang pakar Akupuntur untuk kira-kira setahun. Dalam kes ini, beliau adalah masalah untuk enam bulan atau lebih pada satu masa. Kejayaan di pihak beliau menjadi mungkin setelah beliau mengajar dirinya beberapa helah untuk memastikan kesakitan di Teluk.

Rawatan Akupunktur beliau berlaku beberapa kali dalam setahun. Memandangkan bahawa penawar o untuk TMJ wujud, dia menemui satu cara untuk menguruskannya. Walaupun gejala-gejala itu tidak menjadi teruk sekali, dia bekerja keras untuk menguruskan tahap tekanan beliau. Dalam kes ini, dia melakukan yoga, latihan yang membantu dia relax dan melegakan rahang beliau.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *