Adalah tambahan Multi-Vitamin yang mencukupi untuk kesihatan keseluruhan?

Adalah tambahan Multi-Vitamin yang mencukupi untuk kesihatan keseluruhan?

Disebalik trend yang semakin meningkat untuk’ mendapatkan’, kebanyakan syarikat masih makan buruk dan tidak bersenam cukup. Juga, majoriti rakyat masih bergantung hanya pada diet sihat dan senaman. Diet yang seimbang dan regimen senaman harian yang baik adalah dua daripada langkah-langkah yang paling penting yang satu boleh diambil untuk memastikan badan yang sihat. Tetapi Adakah ia cukup?

Walaupun sesetengah orang merasakan bahawa mengekalkan diet yang seimbang dan kerap bersenam adalah cukup usaha untuk melihat dan merasa hebat, lagi yang boleh dilakukan untuk hidup kehidupan yang sihat. Memilih untuk melengkapkan diet anda dengan pemakanan yang lebih banyak adalah salah satu pilihan tambahan. Multi-VITAMINS boleh didapati di kedai-kedai yang banyak, dan akan sering dijual. Ia adalah amalan biasa bagi sesetengah orang untuk mengambil multi-vitamin yang semasa mingguan berbelanja. Kedai istimewa, Kedai tempatan vitamin atau kedai makanan kesihatan yang akan mempunyai item-item yang perlu serta banyak tapak dalam talian. Membeli-belah dalam talian adalah pilihan yang hebat kerana anda sering mencari maklumat tambahan di laman web ini mengenai makanan tambahan yang anda akan mempertimbangkan.

Tambahan multi-vitamin, mineral, asid amino, minyak dan herba disediakan pelbagai jenis kedai-kedai, dan terdapat beberapa jenama untuk dipilih. Memilih vitamin mana yang terbaik untuk anda datang kepada apa yang badan anda perlukan, apa yang ternyata menjadi kekurangan, atau walaupun di mana anda tinggal dan semasa jenis iklim dan musim.

Ia adalah sebuah frasa yang biasa berkata, “Semua orang adalah berbeza”, tetapi, secara harfiah, tiap-tiap badan tunggal adalah berbeza daripada yang lain. Ini adalah mengapa ia adalah penting untuk membuat pilihan tambahan anda mengikut keperluan khusus anda sendiri, bukan sahaja apa orang lain menggunakan. Multi-vitamin yang boleh menjadi permulaan yang baik, tetapi ia tidak semestinya cukup. Mengambil contoh apa yang anda rasa, dan apa yang anda rasa badan anda mungkin perlu untuk merasa yang terbaik.

Jika anda mengalami kelesuan atau mempunyai pekerjaan terutamanya tekanan, anda mungkin mahu menambah vitamin B anda, sebagai contoh. Multi-vitamin yang akan tidak semestinya memberi anda dos vitamin ini, yang terbaik untuk melawan tekanan dan keletihan yang cukup tinggi. Sebaliknya, anda mungkin mahu B-12 atau B-kompleks selain multi-vitamin anda.

Adakah rambut anda kering dan rapuh? Adakah kuku anda cenderung untuk memecahkan atau berpecah dengan mudah? Jika ya, anda boleh mendapat manfaat daripada minyak tambahan dalam diet anda. Anda boleh mengambil asid lemak yang terdapat dalam ikan, serta minyak flaxseed dan pelbagai minyak lain bermanfaat untuk sistem untuk membantu dengan kekurangan dalam rambut dan kuku anda.

Satu lagi tambahan yang sangat baik untuk rambut, kulit dan kuku adalah horsetail, iaitu herba. Lagi lagi biotin terbitan B vitamin, dan satu lagi cecair silikon gel. Sudah tentu, anda akan sukar ditekan untuk mencari apa-apa ini dalam tablet anda tetap multi-vitamin, kecuali mungkin beberapa biotin, namun jika anda mengalami masalah kulit atau rambut yang rapuh dan kuku ini mungkin hanya tambahan yang anda perlukan.

Bagaimana pula dengan suasana hati anda, Adakah ia stabil, atau turun tidak ia naik sering? Tahukah anda, anda sebenarnya boleh membantu mengawal perasaan anda dengan makanan tambahan yang tidak boleh didapati di dalam multivitamin harian anda? Memang benar! Anda tidak perlu mengambil herba yang mujarab seperti St. John’s Wort untuk berbuat demikian, sama ada. Walaupun ini adalah satu tambahan yang indah bagi mereka yang mempunyai kebimbangan atau kemurungan, Terdapat banyak besar suplemen yang lain luar sana yang boleh membantu menjaga perasaan anda pada terjungkir satu walaupun tanpa kekuatan herba ini.

Sebagai contoh, dalam amino L-theanine adalah dikenali untuk mengurangkan kebimbangan dan adalah penstabil mood yang sangat berkesan yang terdapat di kedai vitamin anda. Ia secara amnya efektif dalam 100 mg atau 200 mg dos, dan boleh diambil dengan atau tanpa makanan. Satu lagi tambahan yang baik untuk ini adalah magnesium. Ia mungkin kelihatan seperti hanya anda purata mineral setiap hari, tetapi dalam bentuk dan ia boleh mempunyai kesan yang sangat menenangkan saraf dos tertentu. Selain itu, Semua orang seolah-olah tambahan dengan kalsium, dan banyak kalsium dalam diet – walaupun sangat baik untuk anda-boleh benar-benar mengurangkan tahap anda daripada magnesium. Anda boleh menemui ia dalam bentuk pil atau walaupun dalam versi minuman panas.

Sudah tentu, anda tidak boleh memperibadikan Kabinet ubat anda untuk memegang setiap bentuk tunggal tambahan bagi apa-apa penyakit yang anda hadapi pada bila-bila masa yang diberikan. Multi-vitamin yang merupakan asas yang besar untuk memulakan dengan, dan anda mungkin memerlukan satu atau dua tambahan tambahan untuk mengisi di mana tambahan vitamin itu adalah kekurangan kebanyakan untuk keperluan tertentu anda. Sila beri perhatian apa yang badan anda memberitahu anda selepas mengikuti diet yang ketat untuk beberapa minggu. Juga, pastikan anda mengambil banyak air bersama-sama dengan multivitamin anda. Jika anda masih merasa seperti badan anda habis atau kurang di sesetengah kawasan, memikirkan apa bahawa kawasan dan anda boleh mengambil kawalan dan mengambil langkah-langkah untuk mengubahnya. Ada yang seluruh dunia daripada tambahan besar keluar sana menunggu anda!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *