Adalah sukar untuk mendapatkan penjagaan kesihatan tanpa insurans.

Adalah sukar untuk mendapatkan penjagaan kesihatan tanpa insurans.

Salah satu soalan-soalan pertama yang anda akan terkena dengan apabila anda hubungi pejabat doktor atau menuju ke bilik kecemasan hospital ialah “Apakah jenis insurans kesihatan Adakah anda ada?” Jika anda memberitahu pembekal bahawa anda tidak ada sesiapa pun yang anda mungkin akan berada di tanah yang berlari.

Sesetengah pekerja kesihatan tidak mahu berurusan dengan pesakit yang membayar kerana mereka mungkin tidak mampu untuk membayar bil di hujung. Sesetengah pesakit tanpa penjagaan kesihatan Insurans mungkin dapat mampu Rang undang-undang ketika mereka menerima rawatan, tapi Realitinya adalah bahawa kebanyakannya tidak. Selain itu, hal-hal seperti prosedur tambahan atau ujian boleh meningkatkan kos. Ini adalah mengapa ia adalah mudah untuk melawat pejabat doktor tujuh puluh lima dolar untuk menjadikan Lawatan empat ratus dolar. Ia adalah tambahan bil perubatan yang menyebabkan ia, dan pasukan bil berakhir cuba untuk mendapatkan pesakit untuk membayar. Ini bukan mudah, dan sebab mengapa ramai doktor dan Hospital tidak mahu berurusan dengan pesakit tanpa insurans.

Sebab-sebab lain wujud yang bertanggungjawab ke atas lebih tinggi bil penjagaan kesihatan yang pergi bersama-sama dengan diri pesakit membayar. Untuk satu hal, mereka tidak boleh menjadi sebahagian daripada kaedah-kaedah kos biasa yang anda boleh lihat dengan orang-orang yang membawa insurans kesihatan. Sama ada atau tidak anda sedar, insurans kesihatan menjimatkan wang di seluruh negara dan akan meliputi perkara-perkara yang anda tidak jangkakan. Apabila anda menghantar bayaran kepada syarikat insurans anda, anda akan melihat berapa cepat mengurangkan jumlah bayaran.

Selain itu, pesakit self-paying mungkin tidak mempunyai apa-apa Rang undang-undang dengan membayar dan mungkin beralih kepada menulis cek yang buruk. Hospital dan doktor selalunya akan mengambil cek peribadi tetapi anda seharusnya dapat memerhatikan bahawa pesakit-pesakit yang uninsured mungkin menyerahkan yang sah Daftar yang akan muncul tidak mencukupi, yang menjadikan ia amat sukar untuk proses pembayaran. Seolah-olah itu adalah tidak cukup, pesakit uninsured boleh memilih untuk menjadi sebahagian daripada satu pelan insurans kesihatan terlalu lewat, dan selepas penjagaan telah pun diberikan mereka kebiasaannya tidak akan menanggung pembayaran yang sedia ada.

Walaupun kebanyakan orang berfikir bahawa bilik kecemasan adalah diperlukan untuk merawat sesiapa yang mendapatkan rawatan perubatan, tetapi ini tidak sepenuhnya benar. Hakikatnya, jika anda mempunyai kehidupan yang mengancam penyakit mereka perlu melayan anda, tetapi tidak jika anda hanya dalam kesakitan. Sebaliknya, mereka mungkin memindahkan pesakit di tempat lain yang mungkin berakhir dengan masa menunggu yang luas. Adalah sukar bagi orang-orang yang tidak mempunyai insurans kesihatan kerana potensi untuk doktor untuk menolak rawatan yang anda perlukan hanya berdasarkan sama ada atau tidak anda boleh membayar dan juga ketiadaan insurans kesihatan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *