Adalah sensitiviti zakar anda secara normal

Adalah sensitiviti zakar anda secara normal

Menurut kajian ambang sentuhan halus tekanan yang dijalankan pada sensitiviti zakar terdapat beberapa zon sembilan belas deria tisu pada zakar berukur Sembilan dan lapan di dalam circumcised. Walau bagaimanapun, dalam mengatakan ini, Terdapat dua Wilayah pada circumcised zakar yang sangat sensitif, yang mempunyai zakar berukur. Ini adalah hasil daripada berkhatan.

Sentuhan halus pengajian sensitiviti zakar

Kajian mengenai sensitiviti zakar sentuhan halus mendedahkan bahawa faktor-faktor seperti umur, jenis Seluar dalam yang dipakai, dan masa yang telah berlalu sejak tarikh ejaculating mempunyai kesan sensitiviti zakar dalam kedua-dua yang berkhatan dan berukur sembilan lelaki.

Ia turut menarik perhatian bahawa hujung saraf di zakar berbeza tahap sensitiviti bergantung kepada lokasi mereka. Kelenjar (kepala zakar) telah apa dirujuk sebagai ‘percuma hujung saraf’ yang dapat rasa tekanan ‘mendalam’, manakala kugiran atau rabung kepala zakar telah banyak lebih halus-reseptor sentuh yang sentuh menjadi lebih peka kepada yang lebih ringan.

Kajian ini menyimpulkan bahawa berkhatan parut paling sensitif pada zakar circumcised dan bahawa kulup yang ditinggalkan di atas zakar berukur adalah yang paling sensitif. Penemuan lain adalah seperti berikut:

1. Lelaki yang memakai peninju atau maklumat telah lebih sensitiviti zakar dan bukannya orang-orang yang memakai seluar dalam tiada;

2. Muda lelaki mempunyai sensitiviti zakar yang lebih besar daripada lelaki yang lebih tua; dan

3. Masa yang telah berlalu antara pancutan mani tidak mengubah sensitiviti zakar.

Ujian sensitiviti zakar

Ujian rasmi sensitiviti zakar dipanggil ‘bioesiometry test’. Ujian menggunakan getaran elektromagnetik untuk mengukur adalah zakar sensitif yang bagaimana, dan bagaimana serta fungsi saraf dalam zakar. Jika penurunan sensitiviti direkodkan kemudian, ini mungkin menandakan kerosakan saraf.

Bacaan normal pada lelaki muda harus agak rendah, dengan mereka yang responsif dan sensitif kepada gegaran yang minimum. Yang lebih tua individu yang diuji ini, maka semakin tinggi bacaan. Membaca, Walau bagaimanapun, tidak seharusnya mana-mana yang lebih tinggi daripada 30-40 volt; Jika tidak ini mungkin terdapat tanda-tanda kerosakan saraf yang luas.

Satu lagi ujian yang dilakukan untuk menyemak sensitiviti zakar adalah ujian microfilament. Ini melibatkan filaments saiz berbeza yang diletakkan pada kelenjar, manakala pesakit tidak dapat melihat, dan kemudian menguji reaksi kepada pelbagai peringkat rangsangan.

Sensitiviti zakar boleh diuji di rumah, dengan rakan kongsi, menggunakan satu kaedah yang mudah. Ini adalah seperti berikut:

1. Letakkan ice-cube dan bulu yang oleh sebelah katil.

2. Letakkan penutup di atas.

3. Mempunyai rakan kongsi yang menjalankan bulu di seluruh kepala zakar, kemudian sekitar rim, dan bersama-sama aci di bahagian atas dan bawah. Sensasi yang menyeronokkan dan tickling perlu diberi perhatian. Ini mungkin atau tidak mungkin seru ereksi.

4. Mencatat dan merekodkan sebarang perasaan sensasi. Adakah zakar bertindak balas kepada rangsangan ini dalam apa jua cara?

5. Seterusnya mengambil ice-cube, dan ulangi langkah 3 menggunakan ini sebagai rangsangan. Sensasi sejuk perlu dinyatakan dengan zakar mungkin mengecut atau recoiling daripada perubahan suhu.

6. Jika terdapat tiada sensitiviti mencatat rangsangan ini atau sensitiviti zakar adalah minimum kemudian dinasihatkan bahawa nasihat perubatan tambahan yang diperolehi. Jika, Walau bagaimanapun, zakar yang bertindak balas dan kepekaan dinyatakan maka ini dianggap biasa.

Meningkatkan sensitiviti zakar

Cara terbaik untuk meningkatkan sensitiviti zakar adalah untuk melibatkan diri dalam aktiviti-aktiviti yang menggalakkan sel yang sihat dan fungsi saraf. Ini bermakna wearing seluar dan pakaian yang menyokong, tetapi tidak menyekat, jimat penggunaan rokok dan alkohol, pengambilan diet seimbang yang sihat dan banyak minum air sepanjang hari. Ia juga telah dicadangkan bahawa crème Kesihatan zakar, (profesional kesihatan mengesyorkan Man1 orang minyak), boleh digunakan setiap hari untuk membantu dalam pembaharuan sel, yang, seterusnya, meningkatkan sensitiviti zakar. Ini adalah disebabkan oleh hakikat bahawa produk-produk ini mengandungi vitamin, mineral dan asid amino yang membuatkan zakar dalam keadaan optimum.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *