Adalah Idea yang baik penjagaan kesihatan sejagat A?

Adalah Idea yang baik penjagaan kesihatan sejagat A?

Pertama, saya ingin menjadi jelas posting ini tidak menyatakan jika pembaharuan penjagaan kesihatan Amerika Syarikat semasa adalah idea yang baik atau tidak. Ia adalah jawatan saya pemikiran sejagat dalam penjagaan kesihatan secara umum. Dengan Amerika Syarikat pada masa ini, reformasi sistem penjagaan kesihatan termasuk pilihan awam bagi mereka yang tidak diinsuranskan, dan di banyak negara-negara yang lain setelah ini sudah di tempat, ia adalah perbincangan bernilai mempunyai.

Gagasan rakyat, terutamanya kanak-kanak, tidak mempunyai penjagaan kesihatan yang betul untuk memastikan kehidupan yang sihat dan bahagia adalah sangat saddening kepada saya. Terdapat banyak rawatan yang luar biasa dan ubat-ubatan kini boleh didapati, dan dicipta, bahawa mereka tidak harus terhad kepada orang-orang yang bernasib baik untuk mempunyai pekerjaan yang menyediakan penjagaan kesihatan. Saya rasa ini adalah terutamanya berkaitan dengan ekonomi Amerika Syarikat semasa di mana ramai orang tidak mempunyai pekerjaan apatah lagi penjagaan kesihatan. Dengan sebuah negara yang sendiri diterangkan isyarat untuk dunia, kita tidak seharusnya meninggalkan rakyat kita menderita dan mati apabila nasib miskin datang cara mereka. Kami adalah sebuah negara yang bahawa apabila times mendapat kasar kami membantu jiran-jiran kami mengetahui bahawa mana-mana kita boleh menghadapi situasi buruk juga. Dan ini adalah pendapat saya adalah satu contoh di mana kita boleh membantu orang-orang yang mahu menjadi diri yang mencukupi tetapi menghadapi kesukaran.

Kini terdapat beberapa isu dan kebimbangan dengan aspek penjagaan kesihatan sejagat ke alamat. Terbesar akan orang-orang yang mengambil kesempatan daripada program-program sosial seperti ini serta program-program lain. Penjagaan kesihatan Universal harus menjadi sesuatu yang diuntukkan bagi orang-orang yang dalam proses mencuba untuk mendapatkan pekerjaan atau mampu penjagaan kesihatan yang tidak melalui kerajaan. Ini akan menghapuskan atur cara sosial yang lain dari orang-orang yang tidak mempunyai keinginan untuk terlebih dahulu melalui kehidupan hanya susu lain freebie. Dan oleh itu meningkatkan perbelanjaan kerajaan dan defisit isu-isu. Juga saya sangat terhadap peruntukan penjagaan kesihatan sejagat yang memaksa orang ramai untuk membayar bagi penjagaan kesihatan jika mereka berhasrat untuk tidak memilikinya. Jika seseorang tidak ingin membayar untuk penjagaan kesihatan melalui majikan mereka atau untuk penjagaan kesihatan dengan harga yang berpatutan melalui satu pilihan kerajaan itu adalah pilihan mereka. Jika di masa hadapan isu perubatan yang berlaku, mereka akan menghadapi masalah kekurangan penjagaan kesihatan dan akibatnya.

Penjagaan kesihatan sejagat adalah sesuatu yang kita perlu ada di Amerika Syarikat. Tidak semestinya dengan cara Amerika Syarikat telah berubah ia kini tetapi beberapa bentuk yang akan mengambil kira pertimbangan saya telah dibincangkan lebih awal. Topik ini akan dipaparkan dalam forum isu-isu sosial untuk mewujudkan perbincangan yang mendalam dengan lain-lain.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *