Adakah Wheatgrass mempunyai kesan-kesan sampingan yang buruk?

Adakah Wheatgrass mempunyai kesan-kesan sampingan yang buruk?

Adakah kesan sampingan wheatgrass over-shadow wheatgrass ganjaran? Ia bergantung, pertama-tamanya, biologi anda sendiri. Apabila, jika pernah, hendaklah anda minum jus wheatgrass?

Jangan sekali-kali–Bilakah anda pasti harus minum jus Wheatgrass

Walaupun nombor anda mungkin kecil, kesan sakit potensi yang besar. Wheatgrass, baik, gandum. Ia bukanlah benar-benar jelas bagaimana wheatgrass besar sebelum ia menggunakan semua tenaga dari inti, yang adalah benih. Biji–apa kami biasanya berfikir sebagai gandum–mempunyai protein yang mana-mana penginapan celiac penstoran. Para juri yang berada di luar pada jawapan yang tepat, tetapi “undergrown” daun gandum yang paling berkemungkinan mempunyai protein yang menjengkelkan, dan beberapa penyakit celiac telah datang untuk menjadi sangat sakit apabila minum wheatgrass. Panduan terbaik–penginapan dari. (Mengkaji vitamin anda–mereka juga mungkin mempunyai jus daun gandum, barli atau oat sebagai komponen.)

“Hanya” gluten sensitif, tidak celiac? Masih jelas–mengelakkan adalah mungkin yang terbaik, tetapi anda boleh mencubanya. Pasti menghadkan pengambilan anda permulaan kepada di bawah auns (dan bawa perut yang kosong untuk mencegah loya.)

Acuan aversive? Mungkin menjauhkan diri daripada jus wheatgrass melainkan anda telah berkembang dan potong sendiri. Gandum yang ditanam dalam keadaan yang penuh sesak, terlalu lembap dan terlalu lembap yang terdedah kepada pelbagai acuan. Manakala peminat mengatakan acuan boleh dilihat dan mudah dijual, Sains acuan menunjukkan ada spora microscopic yang baik undetectably boleh kot stok “sihat”. Cuba ia, jika anda perlu, tetapi perlu diingat apa-apa akibat yang anda mengalami pendedahan mold.

MUNGKIN–apabila anda perlu berhati-hati

Kesan sampingan wheatgrass yang biasa ialah rasa loya. Sebahagian daripadanya adalah hanya rasa–sederhana ini dengan mengadunkan ia dengan kandungan lain seperti lobak merah, epal, gamat, atau citrus. Anda mungkin memilih untuk termasuk herba seperti basil, rempah ratus seperti akar halia, atau bahkan sedikit madu. Perut yang kosong, terlalu, seolah-olah membantu, jadi jangan minum jus wheatgrass kurang daripada dua jam berikutan yang membersihkan.

Sakit kepala, juga, adalah perkara biasa, terutamanya bagi pendatang baru. Ini boleh menjadi sebahagian daripada loya ke, atau mungkin hasil daripada proses detoksifikasi. Penyelesaian adalah untuk menghadkan kuantiti yang anda minum. Auns pada mulanya adalah maksimum. Membina secara beransur-ansur–tetapi maksimum anda mungkin tidak perlu melebihi 3-4 auns pada satu masa.

Cirit-birit adalah penjelasan bagi maksimum hanya disebut. Jika anda secara besar-besaran akan mengubah diet anda, terutamanya menambah banyak sayur-sayuran, anda harus menjangka najis longgar. Pergi secara perlahan-lahan–dan mungkin bercadang untuk tinggal di rumah untuk beberapa hari pertama apabila anda mula diet yang juicing. Wheatgrass boleh sedikit lebih berkuasa di alam ini, jadi, sekali lagi pergi perlahan-lahan.

OK–apabila anda perlu minum

Walaupun amaran ini, manfaat wheatgrass mengatasi kesan sampingan, bagi kebanyakan orang. Klorofil, 70% dari jus, telah menunjukkan untuk membantu dengan kekurangan darah, terutamanya beberapa anemias keturunan. Sebarang dakwaan tentang kesan baik di klorofil kanser begitu juga wujud. Beberapa mikronutrien dan enzim telah ditunjukkan untuk memperbaiki masalah penghadaman untuk jumlah yang berbeza-beza. Dan kita semua tahu bahawa peningkatan buah-buahan dan sayur-sayuran, terutamanya gelap yang hijau, yang digalakkan untuk lebih baik mata, otak, jantung, kesihatan peredaran darah, imun dan eliminative.

Ternyata bahawa wheatgrass membantu dengan fungsi yang berpenyakit. Secara logiknya, ia membantu fungsi lebih biasa, serta. Tetapi, kesangsian hujah “jika sedikit yang bagus, banyak adalah lebih baik”. Dengan wheatgrass, itu adalah tidak betul. Lebih banyak anda minum, lebih kuat kesan-kesan sampingan. Bagi minuman hijau ini Kesihatan, simpan dalam minda kesederhanaan dalam semua perkara.

Untuk memaksimumkan nilai nutrien semasa jus wheatgrass, berikut adalah idea-idea yang tiga:

1. Gunakan pemerah jus yang terbaik. Anda benar-benar memerlukan pemerah masticating rpm rendah seperti 8006 Omega yang menghancurkan bilah-bilah ini perlahan-lahan tanpa menambah apa-apa haba. Berkelajuan tinggi juicers potong, bruise, dan memanaskan makanan mereka jus–yang tidak baik untuk enzim yang halus dan mikronutrien.

2. Mengambil ia secepat mungkin selepas jus. Pengoksidaan bermula serta-merta. Yang mengubah rasa (untuk buruk), dan, lebih penting lagi, memusnahkan banyak nutrien. Jika anda boleh tidak minum dengan serta-merta, letakkan ia di dalam bekas tertutup yang hanya cukup besar untuk memuatkan. (Anda tidak mahu sebarang udara yang lebih banyak daripada yang diperlukan dalam balang.) Sejukkan dan minum dalam tempoh 12 jam. Jika ia kelihatan atau rasa “off”, membuang.

3. Pergi perlahan-lahan dengan bahagian. Anda perlu membangunkan kedua-dua fizikal dan rasa had terima bagi jus wheatgrass.

Anda akan dapat mengalami faedah-faedah wheatgrass dengan kurang kesan sampingan wheatgrass, apabila anda mengikuti saranan-saranan yang diberikan di dalam artikel ini.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *