Adakah undang-undang tarikan yang mementingkan diri sendiri?

Adakah undang-undang tarikan yang mementingkan diri sendiri?

Lee dan saya telah di hadapan sekumpulan pekerja korporat yang akan mempunyai banyak agak telah menghabiskan masa ini duduk pada komputer mereka atau mempunyai rehat untuk minum petang. Kami telah diminta untuk datang dan bercakap.

Majikan mereka berkata mereka memerlukan pembetulan sikap. Pekerja telah pertikaian, tidak bekerjasama dan melangkah pada leher satu sama lain untuk mendapatkan apa yang mereka fikirkan adalah bahagian atas. Majikan adalah seorang keluarga yang datang dari wang yang kecil sahaja dan telah membina perniagaan yang berjaya kini mempunyai lebih 100 pekerja. “Mereka hebat di tempat kerja mereka tetapi mereka kekurangan apa-apa perasaan cinta atau kerja berpasukan. Saya akan menjelaskan ‘suka’ jika mereka boleh bekerja bersama-sama.”

Jadi dia mengupah Lee dan saya datang dan mengajar sedikit tentang undang-undang tarikan, dan bagaimana ia berfungsi. Itu orang ramai sukar pada mulanya; Tiada siapa bertanya soalan, memakai banyak penjelasan leher, tetapi sebagai waktu petang terakhir, satu atau dua menjadi berminat, enam, tujuh, diikuti oleh kebanyakan orang ramai. Mereka mula menembak soalan kami, kiri dan kanan.

“Bagaimana undang-undang tarikan menjejaskan hubungan saya dengan ibu saya?” “Bagaimana undang-undang tarikan membantu saya dengan kereta saya?”
“Boleh hukum tarikan membantu kesihatan saya?”
“Anda bermakna saya boleh bekerja di tempat kerja yang saya suka dan buat duit pada masa yang sama?”

Soalan dan jawapan tempoh pergi untuk beberapa waktu. Saya tidak tahu tentang Lee, tetapi saya merasakan soalan seterusnya yang akan datang. Itu daripada seorang lelaki kira-kira tiga puluh enam tahun. “Aw c’mon! Hukum tarikan adalah undang-undang yang mementingkan diri sendiri. Ia membuatkan anda hanya memikirkan diri sendiri. Mementingkan diri sendiri! Apa yang anda katakan itu?” Ini mati senyap. Semua orang ingin mendengar jawapannya.

Lee dan saya telah mendengar komen ini sebelum ini, biasanya dari jenis orang yang sama: jenis keras nosed wartawan yang seolah-olah bercanggah dengan apa-apa yang tidak sesuai ke dalam dunia beliau.

Lee mengambil soalan buat masa ini. Lee perlahan-lahan tersenyum dalam. “Tuan, apa yang anda mahu hidup?” Pelapor bellowed kembali pada Lee, “hanya menjawab soalan saya.”
“Saya menjawab soalan anda. Tetapi terlebih dahulu, apa yang anda mahu dalam hidup? Apa yang akan anda lakukan dengan hidup jika anda mempunyai semua? Di mana kau pergi esok jika anda tidak perlu bekerja?”

“Saya akan pergi memancing. Jadi?”beliau snarled, dalam usaha untuk memusuhi Lee.

“Mengapa akan anda pergi Memancing?” Lee baited.

“Membuat saya gembira. Anda menjawab soalan saya?””wartawan”menuntut impatiently.

“Membuat anda gembira… Tuan, itu adalah hukum tarikan. Sedang gembira dengan hidup anda yang tidak mementingkan diri sendiri. Hukum tarikan bekerja sama ada anda percaya atau tidak. Apabila anda mengetahui undang-undang tarikan, dan anda mula menumpukan perhatian kepada anda “mahu” dan tidak anda “tidak mahu”, apa yang anda sedang mencari adalah kebahagiaan. Jika anda berpuas hati, maka pasangan anda akan gembira, jika keluarga anda gembira, anda akan gembira, dan jika anda berpuas hati maka bos anda akan gembira dan sebagainya dan sebagainya. Jadi sedang gembira dengan hidup, yang merupakan matlamat utama dalam mengguna pakai undang-undang tarikan, tidak mementingkan diri sendiri. Orang ramai akan mendapat manfaat daripada kebahagiaan, dan apabila orang-orang yang bahagia itu hanya terus merebak. Jadi tuan, jika Memancing membuatkan kita gembira, tidak membuat anda mementingkan diri sendiri? Saya tidak percaya ia tidak. menggunakan hukum tarikan adalah-kurangnya mementingkan perkara yang sesiapa sahaja boleh lakukan.”

Penonton memberikan Lee suatu ovasi para berdiri dan “wartawan” duduk.

Apabila anda berfikir dan merasa apa yang anda mahu, dan kurang perhatian kepada apa yang anda tidak mahu, ini akan membawa anda situasi dan orang-orang dalam hidup anda yang akan membuat anda gembira. Menjadi gembira tidak mementingkan diri sendiri. Yang gembira akan membantu semua orang di sekeliling anda.

Matlamat utama adalah untuk hidup anda dan gembira ketika melakukannya. Ingin bangun di waktu Bilakah kerja anda terasa seperti bermain, dan menikmati kehidupan dengan tepat seperti yang anda mahu hidup anda harus melalui hukum tarikan. Yang tidak mengejar kebahagiaan; Ia adalah merealisasikan kebahagiaan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *