Adakah teh putih yang lebih kuat daripada sayur-sayuran?

Adakah teh putih yang lebih kuat daripada sayur-sayuran?

Teh putih ialah-kurangnya dimasak dan anak bongsu daripada semua jenis teh. Ia adalah salah satu daripada empat klasifikasi utama teh tradisional. Yang lain adalah teh hijau, hitam dan oolong.

Selama bertahun-tahun, para penyelidik telah menemui pelbagai manfaat minum teh putih setiap hari, dan hari kajian mencadangkan bahawa ia lebih berkuasa daripada teh hijau.

Tumbuh-tumbuhan banyak mengandungi jumlah tertentu dan antioksidan, polyphenols, catechins, yang menawarkan banyak faedah kesihatan seperti mengurangkan risiko pembangunan kanser dan mengurangkan kolesterol dan tekanan darah. Semua teh mempunyai bahan-bahan ini yang hadir, tetapi ianya putih yang paling kerana daun-kurangnya diproses.

Teh putih vs sayuran

Satu cawan teh putih mengandungi lebih banyak antioksidan daripada satu hidangan penuh brokoli. Ia akan mengambil masa 10 cawan jus epal bersamaan dengan cawan putih, dan lebih berkuasa daripada mangkuk blueberry atau Strawberi!

Disarankan bahawa minum hanya tiga cawan sehari boleh mengurangkan risiko serangan jantung, menyebabkan kulit kelihatan lebih sihat dan lebih muda, dan walaupun berjuang rongga dengan memusnahkan bakteria yang boleh membawa kepada mereka. Teh putih juga boleh menangkis virus yang menyebabkan selesema dan selesema biasa dengan membantu dan merangsang sistem imun.

Kenapa ianya dipanggil teh putih?

Ia mendapat namanya tidak kerana daun putih yang sebenar, tetapi agak kerana bulunya kabur yang sedikit pada mereka yang memberi dari penampilan yang whitish. Sebenar minuman keras-dikisar minuman ini adalah sebenarnya kuning pucat, dan tidak putih seperti segelas susu.

Bagaimana tidak rasa?

Teh putih mempunyai aroma yang nyaman dan rasa manis yang halus yang mewah peminum teh gourmet ramai seluruh dunia. Ia mempunyai ciri-ciri yang sangat menyenangkan dan tidak seperti sesetengah teh hijau tidak seperti berumput atau vegetal. Tetapi jangan biarkan nuansa halus yang menipu anda, mereka akan dimuatkan dengan banyak goodies!

Teh putih boleh melepaskan semua antioksidan dan rasa besar kira-kira 2 hingga 3 minit. Ianya dikisar dalam 180 darjah air, dan tidak mendidih.

Varieti putih

Satu-satunya minuman ini jatuh pendek terakhir akan kelainan. Manakala masih banyak untuk mencari, mereka tidak berada dalam nombor sebagai jenis hijau atau hitam. Beberapa nama yang biasa adalah “Peony putih”, “Jarum Perak”, “Lagu Yang” dan “Snowbud”. Masing-masing varietas mempunyai banyak sub-varieties kerana terdapat banyak ladang teh yang memupuk mereka dalam pelbagai cara.

Menemui teh putih adalah salah satu perkara-perkara yang lebih baik yang seseorang boleh lakukan untuk kesihatan mereka. Ia juga amat disyorkan bahawa ia bersedia menggunakan daun-daun yang longgar dan bukannya uncang teh untuk mencapai rasa yang paling dan manfaat!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *