Adakah teh hijau menyembuhkan jerawat?

Adakah teh hijau menyembuhkan jerawat?

Secara tradisional di China, dipercayai bahawa teh hijau penawar jerawat, serta rangsangan kepada kesejahteraan umum. Terdapat perbezaan yang penting antara teh hijau dan teh hitam yang biasanya diminum di Barat. Teh hijau adalah pilihan yang lebih sihat. Daun itu telah tidak telah menapai supaya mereka mengekalkan sifat-sifat memberi-Kesihatan penting. Sifat-sifat ini boleh bermanfaat terutamanya untuk kulit anda.

Teh hijau mempunyai sifat anti-bakteria semulajadi dan mengandungi banyak antioksidan. Salah satu antioksidan terbaik dalam teh hijau untuk jerawat adalah epigallocatechin gallate. Catechin antioksidan ini adalah 200 kali lebih berkuasa daripada vitamin E apabila ia datang untuk melawan radikal bebas.

Bukan sahaja tidak teh hijau detox kulit anda, ia juga mengurangkan keradangan dan mengawal aktiviti hormon yang menyebabkan kulit berminyak. Ini adalah kombinasi dalam memerangi jerawat.

Teh hijau sering didakwa mengurangkan tekanan, yang boleh menjadi penyumbang utama kepada masalah jerawat dan kulit.

Juga, teh hijau adalah terkenal untuk merangsang sistem imun. Sistem imun yang sihat, melengkapi tubuh dengan alat untuk menangani masalah-masalah seperti jerawat atau kulit kerengsaan.

Terdapat satu jenis teh hijau yang bercampur dengan honeysuckle. Teh ini dikenali sebagai ‘jerawat teh’ dalam masyarakat Cina, ia adalah pertempuran jerawat hartanah.

Ia berdiri dengan alasan bahawa jenis-jenis yang lebih kuat daripada teh hijau, seperti teh Yung Cho, mengandungi kepekatan yang lebih tinggi antioksidan yang memerangi jerawat. Jadi jika anda mempunyai masalah kulit, kerap minum kuat gabungan teh hijau boleh menyembuhkan jerawat. Selain daripada ini, manfaat kesihatan tambahan daripada teh hijau, seperti kehilangan berat badan, adalah banyak.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *