Adakah susu otot mengandungi Neuro-toksin merbahaya?

Adakah susu otot mengandungi Neuro-toksin merbahaya?

Jika anda semua berminat untuk membina otot-otot yang lebih banyak dan lebih besar maka anda akan datang di seluruh industri pemakanan tambahan yang menjanjikan semua jenis keputusan dan peningkatan dengan membeli dan mengambil makanan tambahan mereka. Salah satu yang terbaru adalah sebuah produk yang disebut susu otot yang dipromosikan oleh orang-orang seperti Adrian Peterson yang kononnya telah dicipta untuk menjadi sama seperti susu manusia. Ideanya adalah bahawa sejak bayi yang makan susu membesar begitu cepat, dewasa boleh mendapat manfaat daripada produk yang telah dicipta untuk meniru ia. Walau bagaimanapun terdapat bahan yang berbahaya dalam susu otot. Artikel ini akan menerangkan bahaya, bagaimana anda boleh mengelakkan ia dan bagaimana anda dengan mudah boleh membina otot dengan diet semula jadi tertentu.

Pertama sekali perkara ini tidak akan berhujah bahawa susu otot tidak berfungsi. Ia boleh menjadi berguna dalam membantu tubuh untuk membina otot. Masalahnya ialah bahawa ia menyebabkan kesan-kesan sampingan yang berbahaya dan bahawa keputusan yang sama boleh diperolehi dengan makanan asli seperti yang diterangkan kemudian.

Susu otot mengandungi MSG (mono-natrium glutamat), dan ini adalah neuro-toksin. Kini glutamat adalah neurotransmitter yang biasa dalam otak kita dan secara semula jadi berlaku. Glutamat melampirkan dirinya kepada neurotransmitters dan menarik mereka supaya mereka boleh berfungsi dengan baik. Tetapi jika neurotransmitters anda terlalu teruja maka anda akan mendapat kerosakan yang berlaku dalam otak anda.

MSG biasanya ditambah makanan yang diproses untuk membuat ia rasa lebih baik. Walau bagaimanapun apabila anda menggunakannya dan menyebabkan ia overexcite neurotransmitters anda mereka akhirnya mati. Itulah mengapa ia dikenali dan excitotoxin kerana ia benar-benar membunuh otak anda dengan overexciting neurotransmitters tersebut.

FDA mempunyai peraturan bahawa jika satu ramuan adalah kurang daripada 99% tulen glutamat mereka MSG tidak perlu mendengar pada label. Kini, Terdapat beberapa bahan-bahan yang mengandungi MSG untuk contoh hydrolyzed protein sayur-sayuran, hydrolyzed protein, protein tumbuhan hydrolyzed, ekstrak protein tumbuhan, caseinate natrium, kalsium caseinate, yis ekstrak, hydrolyzed gelatin, bunga hydrolyzed oat dan banyak lagi. Ini adalah semua bentuk tersembunyi hantarkan otot susu mengandungi beberapa bahan-bahan ini termasuk caseinate kalsium, natrium caseinate hydrolyzed gelatin. Ia juga mengandungi bahan-bahan lain yang baik untuk kesihatan anda seperti Sirap jagung, perisa tiruan, minyak sayuran, minyak biji kapas, minyak sawit sebahagiannya terhidroksida (trans-lemak). Jadi jika anda melihat bahan-bahan dalam produk ini anda boleh melihat bahawa kos Kesihatan jauh melebihi manfaat kesihatan.

Jadi apa yang anda lakukan jika anda mahu untuk mendapatkan otot dengan cara yang sihat dan mampan. Untuk itu kita perlu kembali dalam masa, beribu-ribu tahun sebelum ciptaan pertanian kembali ke era palaeolithic (zaman batu). Walaupun orang-orang di zaman batu yang tinggal secara purata kehidupan yang singkat ini disebabkan mati dalam pertempuran atau semasa acara mencari karun dan dari haiwan liar. Sebaliknya mereka berada dalam bentuk yang luar biasa. Hanya Lihatlah bagaimana mengumpulkan pemburu yang masih makan dalam melihat cara tradisional. Sebagai contoh, Masai di Kenya, mereka tidak mengalami obesiti, kanser, penyakit jantung, mereka semua kelihatan tona dan otot.

Hakikatnya adalah bahawa manusia berkembang untuk hidup daging, ikan, buah-buahan, telur, sayur-sayuran dan kekacang. Itulah, diet yang optimum untuk badan kita dan bersama-sama dengan senaman akan membawa kita ke satu tona dan otot badan. Roti, nasi, pasta dan semua makanan berasaskan bijirin dan diproses bahan-bahan penyebab obesiti dan penyakit. Jika anda ingin tona dan otot dan mengelakkan penyakit-penyakit seperti Alzheimer, barah, penyakit jantung, penyakit celiac dan IBS maka ini adalah cara yang optimum untuk makan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *