Adakah Sunblock bahaya untuk kesihatan anda?

Adakah Sunblock bahaya untuk kesihatan anda?

Ah, indah musim musim panas elok di sudut. Anda perlu suka aroma daripada “cooling off” selepas matahari pancuran mandian, tomato segar dari Taman, klorin dari kolam renang dan sudah tentu, sun blok turapan yang panas! Ramai di antara kita bersedia tubuh pantai dan perancangan percutian keluarga kami. Mungkin anda begitu teruja mengenai percutian, anda sudah membuat senarai keperluan untuk membawa anda ke pantai tahun ini. Apa anda mungkin tidak tahu bahawa salah satu produk musim panas yang paling popular yang anda gunakan pada diri sendiri dan anak-anak anda mungkin berbahaya kepada kesihatan anda. Saya tidak hanya bercakap tentang semburan pepijat.
Orang awam telah menjadi lebih sedar tentang bahaya kanser kulit sepanjang dekad yang lalu dan ramai orang merasakan bahawa memakai sun block adalah bentuk perlindungan terhadap sinaran UVA dan UVB yang merbahaya. Apa yang ramai orang tidak menyedari adalah bahawa anda biasa kedai jenama sun blok boleh melakukan lebih banyak kerosakan daripada kebaikan. Persoalannya ialah, tidak ia mengalahkan tujuan rub sesuatu ke atas seluruh tubuh anda yang bertujuan untuk melindungi anda daripada bahaya apabila produk itu sendiri adalah berbahaya dengan cara lain?

Anda mungkin berfikir bahawa saya overreacting dan bahawa saya akan paling ketara apabila saya menyatakan bahawa matahari purata anda menyekat bahaya. Anda mungkin fikir saya sungguh-sungguh loony untuk membuat kenyataan sedemikian. Selain itu, tidak bertanggungjawab ke atas kita untuk melindungi diri kita, lebih penting lagi anak-anak, dalam tempoh yang lama di bawah matahari keluar? Sudah tentu ia tidak. Dengan segala cara, melindungi kulit anda dan pastikan anda melakukan perkara yang sama untuk anak-anak anda, terutamanya jika anda merancang untuk berada di luar untuk lebih lanjut bahawa 10 atau 15 minit dalam cahaya matahari langsung. Saya hanya mencadangkan bahawa anda menggunakan pendekatan yang lebih semula jadi. Pasti, anda telah gunakan sun block untuk tahun dan anda masih hidup dan anda tidak sakit, Jadi apakah masalah besar jika anda sukan beberapa bahan kimia pada kulit anda untuk hanya salah satu musim yang empat? Juga, anda mungkin berubah fikiran; sekurang-kurangnya saya berharap anda akan, selepas membaca ini.

Kebenaran adalah bahawa anda mempunyai peluang yang lebih untuk membangunkan metastatik malignan apabila anda menggunakan sebahagian daripada jenama yang paling popular sun blok. Pasti ia melindungi terhadap dua jenis Karsinoma tetapi tidak baik apa yang lakukan jika ia boleh memberi anda bentuk kanser kulit yang paling teruk? Terakhir kali aku menyemak, sun blok adalah bertanggungjawab ke atas 75% kematian disebabkan oleh kanser kulit. Tujuh puluh lima peratus daripada orang-orang masih mungkin hidup hari mereka memilih alternatif yang semula jadi.

Salah satu bahan kimia yang ditemui dalam kebanyakan jenama sun blok adalah propelin glycol. Hanya nama bahan kimia ini membuat saya marah kerana aku sentiasa menulis tentang bagaimana toksik ini dan saya letih membaca label di kedai dan melihat remeh ini disenaraikan dalam bahan-bahan. Inilah masih kimia yang biasa digunakan dalam hampir mana-mana produk yang datang dalam bentuk krim kerana ia menyediakan konsistensi yang licin. Sampah ini juga didapati dalam cecair antifreeze dan brek namun ia masih digunakan secara meluas dalam banyak produk-produk kecantikan dan sebahagian daripada makanan yang anda mungkin membeli setiap hari di kedai runcit. Dapatkan ini kimia daripada produk kami!
Risiko kesihatan:
Buah pinggang, kerosakan hati, masalah Gastro-usus, ruam, kulit kering, sakit kepala dan muntah-muntah.

Kimia #2: Sodium lauril sulfat (SLS). Akan anda rub mengurangkan minyak enjin atau lantai bersih yang dibuat untuk konkrit seluruh badan anda? Jika jawapan anda adalah ya, maka jangan buang blok matahari yang biasa anda. Bahan kimia ini membantu mewujudkan Basahkan supaya ia tidak hanya mudah ditambah untuk blok matahari anda, tetapi juga untuk sabun dan ubat gigi anda. Sebagai yang diperuntukkan, jika anda telah mendapatkan canker kudis, anda mungkin mahu pergi dengan ubat gigi yang semulajadi seperti di Jason kuasa tersenyum (saya dapati bahawa ia juga Serikan gigi saya lebih baik).
Risiko kesihatan:
Menghalang pembentukan sihat mata kanak-kanak, pertumbuhan rambut Impairs Deteriorates protein dan menyebabkan keradangan kulit. Bahan kimia ini menjadi karsinogen yang apabila ia berinteraksi dengan produk-produk lain yang termasuk nitrogen.

Kimia #3: DEA. Mari kita hanya menyerah ini satu singkatan daripada mengambil semua ruang itu dalam senarai bahan-bahan. Lagipun, pengguna tidak akan dapat menyebut diethanolamine juga dan ini hanya kelihatan lebih baik. Jadi, apakah misteri ini kimia? DEA digunakan dalam pemprosesan tekstil dan cecair diperluas. DEA yang alkanolamine dan alkanolamines mengandungi nitrogen. Ingat nitrogen + sodium lauril sulfat = berita buruk, tetapi berguna kerana ia adalah, ia juga ejen basah dan mencipta buih yang menyenangkan, jadi Mari kita membuangnya di blok matahari. DEA juga didapati dalam pemakanan ubat, syampu, hidangan dan detergen dobi dan kosmetik.
Risiko kesihatan:
Banyak kanser termasuk kanser perut dan pundi kencing, perkembangan otak Inhibits, hati kerosakan, buah pinggang kerosakan, darah dan testicular ketoksikan.

Kimia #4: Parabens. Ketika saya masih kecil saya selalu fikir bahawa parabens adalah apa yang membuat saya bau syampu cukup. Ia adalah sentiasa di dalam senarai bahan-bahan pada botol saya cuba dibaca semasa mengambil mandi dan sesuatu perkataan dibunyikan menenangkan. Jadi, apa yang ini boleh? Parabens adalah bahan kimia yang digunakan sebagai pengawet yang cepat diserap oleh kulit kita.
Risiko kesihatan:
Boleh menyumbang kepada kanser payudara kerana ia meniru estrogen (19 daripada 20 wanita dengan kanser payudara telah didapati mempunyai parabens dalam tumor mereka, mengikut persekitaran bekerja Kumpulan). Parabens juga mengganggu sistem endokrin kami.

Jadi, hanya kerana anda tidak jatuh sakit serta-merta daripada menggunakan blok matahari, tidak semestinya bermakna bahawa anda daripada bahaya. Saya mohon anda kegunaan blok matahari semulajadi. Sila. Sekarang bahawa anda tahu anda boleh meletakkan diri anda dalam bahaya, ia kelihatannya tidak masuk akal ke tidak? Untuk berfikir bahawa kita memilih untuk tidak membeli beberapa produk organik semata-mata kerana mereka kos dolar satu atau dua lebih banyak daripada norma seolah-olah bodoh Bilakah kita mengkaji faedah-faedah akan kimia percuma dan mempunyai sekeping dalam fikiran bahawa kami akan mengambil tanggungjawab bagi kesihatan dan kesejahteraan kami sendiri. Botol satu 8 oz. Coppertone $9,99. Botol satu 4 oz. Aubrey organik Sun blok $5.50. Mengetahui bahawa anda tidak akan slathering antifreeze ke badan Lily sedikit? Tidak ternilai.

Oleh: Francis David

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *