Adakah sistem tangki septik dan Jangan di dan penyelenggaraan

Adakah sistem tangki septik dan Jangan di dan penyelenggaraan

Sistem tangki septik seperti mana-mana mesin yang memerlukan penggunaan yang teratur dan penyelenggaraan. Artikel ini menyediakan maklumat yang betul
penjagaan dan penggunaan tangki septik dan Drainfield “Sistem septik” anda. Setidaknya, tangki septik perlu dipam keluar setiap tiga hingga lima tahun.
Jika anda memutuskan untuk tidak mengekalkan sistem tangki septik anda berikut adalah apa anda boleh melihat ke hadapan untuk:

1. Sistem septik yang jatuh boleh menjadi ancaman kepada kesihatan keluarga anda dan alam sekitar, terutamanya anda baik untuk bekalan air minuman anda atau berhampiran perairan Tasik rekreasi.

2. Mengurangkan nilai hartanah dan mempunyai pengalaman yang negatif dengan jiran-jiran anda.

3. Sistem septik adalah mahal untuk membaiki dan mungkin memerlukan berterusan mengepam tangki septik, pemasangan possibl yang
Kereta kebal, atau mungkin anda boleh perlu bergerak keluar daripada rumah anda sehingga pembaikan yang mahal adalah lengkap.

4. Messy back-up kumbahan ke dalam rumah (merosakkan kayu atau permaidani anda) atau bau gas-gas kumbahan di rumah anda.

Amaran tanda-tanda bahawa anda mungkin mempunyai masalah dengan Drainfield sistem septik anda:

* Kumbahan air permukaan ke atas drainfield, penapis pasir atau mound.
* Lambat mandi, singki dan tandas, kerap back-up, dan Saliran air ke atas tudung tangki septik.
* Lush rumput hijau dan basah untuk tanah yang tepu ke atas drainfield. Bau bau dan gas kumbahan.

TIDAK MELAKUKAN PERKARA-PERKARA INI

* Tambah bahan kimia caustic yang berlebihan ke sistem. Pembersih rumah biasa dalam jumlah yang sederhana tidak akan merosakkan sistem septik anda, tetapi bahan-bahan kimia yang toksik atau pekat boleh membunuh bakteria baik dalam sistem septik.

* Adakah tidak memandu kereta atau jentera, tempat letak kereta atau jentera ke atas kawasan tangki septik atau Drainfield.

* Jangan letakkan minyak masak, lemak babi, lemak atau greases ke dalam sinki longkang. Ini lemak dan greases boleh atau bekas yang berasingan dan membuangnya dalam sampah sebagai sebahagian daripada sampah isi rumah anda.

* Adakah bilik mandi tidak menengah seperti bilik mandi kedai atau garaj, motorhomes atau anda downspouts longkang ke dalam sistem tangki septik.

* Jangan letakkan lampin bayi atau kain Lap dapur, feminen produk atau bahan-bahan lain yang mengandungi bahan-bahan biodegradable ke dalam tangki septik. (walaupun bayi wipes mengatakan flushable!! Ini adalah untuk rumah-rumah di BETUNG sahaja)!

* Adakah tidak sisa air dengan meninggalkan pili lama tempoh masa sementara menunggu ia memanaskan.

* Jangan gunakan kelantangan Quality air pada hari yang sama. Tersebar kelantangan yang tinggi penggunaan air, gunakan sepanjang minggu. Dalam erti kata lain tidak mencuci semua pakaian anda pada hari Sabtu dan
Ia adalah lebih baik untuk menjalankan mesin cuci pinggan mangkuk dan mesin basuh pakaian pada hari berasingan.

* Menanam pokok ke atas atau berhampiran tangki septik atau kotak Drainfield, Mound sistem atau Sandfilter. Akar boleh menceroboh ke dalam tangki septik dan sesekat dan menyumbat atau kerosakan kotak agihan dan paip-paip drainfield.

* Kebanyakan timel, tangki septik bahan tambahan tidak diperlukan untuk sistem septik perumahan dan produk-produk ini tidak perlu menggantikan tangki septik penyelenggaraan rutin mengepam Jadual. Kebanyakan masa, ini dipanggil pembersih akan menyebabkan lapisan scum dan enapcemar untuk dipecahkan kepada zarah-zarah cukup halus yang mereka akan ditolak keluar ke drainfield, yang menyebabkan garisan drainfield untuk menjadi tersumbat.

* Tidak mematikan tangki ATU (Unit Rawatan aerobik), walaupun anda akan pergi bercuti.

** Amaran ** tidak percaya orang-orang jualan untuk enzimes tangki septik Kering! Mereka akan memberitahu anda bahawa jika anda menggunakan produk mereka, anda akan tidak perlu pam tangki septik anda lagi… Hakikatnya bahawa produk ini akan memecahkan pepejal dalam tangki dan mereka kemudian dihantar ke drainfield itu. Anda mungkin tidak perlu pam tangki septik anda seberapa kerap, tetapi anda perlu menggantikan drainfield yang sebaliknya! Ini adalah tidak baik perdagangan luar. Mengepam anda septik Tank setiap 3 tahun pada kira-kira $400.00 atau mempunyai sistem septik anda digantikan bagi $10K? Bertanggungjawab dan pam tangki septik setiap 3 tahun!

MELAKUKAN PERKARA-PERKARA INI!

* Mempunyai pelan penyenggaraan dengan tangki septik mengepam profesional anda (www.LillySeptic.com) – Jika anda mempunyai sesekat ditapis keluar, Jadual profesional penyelenggaraan sistem anda septik bersih skrin pada asas tahunan. Ini akan menghalang skrin disekat menyebabkan sandaran tidak kemas ke rumah.

* Dengan betul menggunakan dan menyelenggara sistem ini, yang termasuk mengepam tangki septik, pemeriksaan sistem septik, memberus laterals dalam botol (apabila disyorkan oleh krew mengepam tangki septik anda (www.LillySeptic.com), dan lain-lain barangan penyelenggaraan yang disyorkan oleh juruteknik Perkhidmatan sistem septik anda.

* Melencongkan air permukaan dan air larian bumbung dari tangki septik dan kawasan drainfield.

* Iinstall aliran rendah tandas dan mesin basuh dobi dan lain-lain peranti pemuliharaan air.

* Menjalankan mesin cuci pinggan mangkuk dan mesin basuh penuh muatan sahaja dan tersebar pakaian sepanjang minggu. Adalah lebih baik untuk
Jalankan masakan dan Perkhidmatan Dobi berkali-kali dalam minggu ini daripada melakukan semua pakaian pada hari Sabtu. Tiada hari BASUH lebih banyak!

* Mengekalkan rekod anda mengepam tangki septik, tangki septik tudung dan lokasi drainfiled, pemeriksaan sistem septik (melukis AS-Built), penyelenggaraan dan pembaikan yang dilakukan kepada sistem.

* Elakkan pembinaan bangsal atau tempat letak kereta di kawasan di kawasan drainfield. Mengelakkan ternakan dalam tangki septik atau drainfield kerana mereka boleh merosakkan garis.

* Membuat pasti bahawa penggera berfungsi dengan betul untuk pam dan/atau Sandfilter bagi sistem pengagihan tekanan dengan penggera visual dan boleh didengar memberi isyarat kepada anda kepada masalah.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *