Adakah selamat Ursi Uva bagi kucing? Mendapatkan fakta-fakta di sini

Adakah selamat Ursi Uva bagi kucing? Mendapatkan fakta-fakta di sini

Jika anda sedang mempertimbangkan menggunakan suplemen homeopati untuk menggalakkan kesihatan pundi kencing kucing anda, anda mungkin akan tertanya keselamatan yang biasa ramuan uva ursi, sering dipanggil bear’s berry.

UVA ursi herba adalah satu tambahan antibakteria, antiseptik dan diuretik yang diadakan untuk membantu membunuh mematikan kuman seperti e. coli yang menyebabkan jangkitan saluran kencing (UTI), kucing, dan pada masa yang sama menggalakkan berat dan kerap kencing, mencuci kuman ke dalam uretra dan keluar, dan pada masa yang sama memastikan air kencing yang sangat cair. Cair air kencing adalah kurang berkemungkinan untuk borang yang merengsa Kristal yang boleh mencederakan pundi kencing dan uretra, menyebabkan tersumbat dan pendarahan dan memberi luka yang terbuka di mana kuman boleh menyediakan penjagaan rumah kucing anda.

Tetapi uva ursi selamat untuk kucing? Di bawah keadaan biasa, dan apabila digunakan seperti yang dimaksudkan oleh pemberi homeopati tambahan, maka jawapan yang biasanya Ya, walaupun anda perlu menyemak dengan doktor haiwan anda untuk memastikan bahawa tidak terdapat kaunter yang kukuh bagi kucing anda.

Terdapat keadaan di mana herba ursi uva harus berhati-hati dipertimbangkan: Jika kucing anda telah menderita kerosakan ginjal (kerosakan buah pinggang) maka ia adalah tidak mungkin doktor haiwan anda akan mahu anda menggunakan agen diuretik yang mana-mana jenis tanpa kelulusannya dan pengawasan rapi. Tetapi bagi kucing mempunyai asas yang kukuh, dalam regimen bertujuan menggalakkan fungsi pundi kencing yang sihat, dengan pengetahuan doktor haiwan, harus ada tiada masalah apa-apa.

UVA ursi di dos Homeopati yang rendah telah digunakan dengan selamat pada kedua-dua manusia dan kucing. Ia adalah ubat yang dirasai berkesan di kedua-dua spesies, menyediakan tambahan ringan untuk menyokong fungsi-fungsi semulajadi dan menggalakkan sistem perlindungan kesihatan tubuh sendiri.

Perlu diingat bahawa homeopati amat tidak seperti dos gigih tinggi yang digunakan dalam rawatan perubatan yang standard penyakit. Idea homeopati adalah untuk menyediakan minit kesan bahan semula jadi seperti peringkat yang rendah yang banyak kali dan tempat-tempat di mana orang-orang yang jahil terhadap teknik halus mempunyai andaian jumlah boleh berbuat tidak baik.

Walau bagaimanapun kita tahu sekarang bahawa banyak aspek kesihatan adalah berdasarkan kepada jumlah paling bahan-bahan: jadi sedikit bahawa jumlah yang hadir hendaklah diberi dengan cara yang sangat cair. Kesan daripada selenium adalah perlu untuk kesihatan manusia: lebih daripada sebarang kesan yang boleh membawa maut. Dengan cara yang sama homeopati cuba memberi tahap kesan tambahan, memastikan fungsi yang sihat tetapi tidak cuba untuk bergaduh atau letupan sistem ke dalam bekerjasama. Pada tahap ini sudah berimpak rendah uva ursi herba tidak biasanya berbahaya dan boleh digunakan dengan keyakinan dan rasa kawalan.

Anda mahu bertindak dalam kepentingan terbaik anda kucing. Untuk mencapai matlamat yang anda perlu semak asas-asas, termasuk sama ada suplemen tersebut sebagai uva ursi adalah selamat untuk kucing, dan semak yang tertentu dengan doktor haiwan bahawa ia adalah selamat untuk kucing anda. Tetapi setelah dilakukan disebabkan ketekunan, ia adalah selamat untuk meneruskan ilmu formula Homeopati yang anda pilih itu mungkin akan selamat dan bermanfaat.

Jadi Adakah uva ursi selamat untuk kucing? Benar, selagi ia digunakan dengan betul. Berunding dengan doktor haiwan anda supaya dia boleh mengesan kucing anda kemajuan dengan pendekatan jenis ini.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *