Adakah Sauna yang benar-benar membantu anda membakar kalori atau ianya mitos?

Adakah Sauna yang benar-benar membantu anda membakar kalori atau ianya mitos?

Nampaknya ada banyak kontroversi yang berlaku sekitar akhir-akhir ini tentang sama ada atau tidak sauna akan membantu anda untuk membakar kalori dan menurunkan berat badan. Sesetengah orang berfikir bahawa itu adalah hanya mitos, dan sesetengah orang bersumpah dengan ia.

Banyak syarikat-syarikat pembuatan sauna akan memberitahu anda bahawa sauna yang pasti membantu anda menurunkan berat badan dan kalori, tetapi maklumat ini bukanlah sebagai Akuan datang dari seseorang yang ingin menjual sauna mereka! Beberapa laman web syarikat-syarikat ini juga telah jadi dipanggil “doktor” yang akan menjawab sebarang soalan yang anda mungkin mempunyai kira-kira sauna mereka, tetapi orang-orang yang diambil bekerja oleh Syarikat, dan masih hanya cuba untuk menjual anda sauna mereka.

Duduk dalam sauna panas pada bila-bila masa akan membuat anda berpeluh. Berpeluh keluaran cecair daripada tubuh. Lagi lama anda berpeluh, lebih banyak cecair anda akan kehilangan dan kehilangan bendalir ini adalah benar-benar kehilangan berat badan sahaja yang anda lihat dari penggunaan sauna. Sebaik sahaja anda selesai dengan sauna untuk hari tersebut, ia amat disyorkan bahawa anda minum banyak air selepas anda telah disejukkan. Ini pada dasarnya meletakkan cecair hilang betul kembali di dalam badan anda.

Banyak syarikat-syarikat sauna berani menyatakan bahawa hanya dua puluh atau tiga puluh minit di dalam sauna mereka akan membakar mana-mana daripada tiga ratus ke seribu kalori. Ini adalah semata-mata tidak mungkin. Orang ramai sentiasa mencari cara yang lebih mudah untuk membakar kalori daripada bersenam, tetapi senaman adalah cara hanya berkesan untuk benar-benar menghilangkan kalori. Duduk dalam sauna selama tiga puluh minit sudah boleh membakar sehingga tiga ratus kalori, tetapi pembakaran kalori jenis ini tidak akan mempunyai kesan yang sama pada badan anda seperti kalori yang dibakar semasa senaman.

Kalori dibakar sedang duduk dalam sauna hanya kalori yang dibakar. Terdapat tiada otot yang membina, lemak tidak menumpahkan, tidak selepas rakaman (sangat penting!) dan otot tidak menguatkan atau toning. Apabila anda memilih untuk membakar kalori melalui senaman, anda bukan sahaja membakar lebih banyak kalori, tetapi anda juga membina dan nada otot anda dan anda menyingkirkan lebihan lemak pada badan anda. Jika anda memilih jenis senaman aerobik yang betul, anda juga akan mendapat keuntungan yang ditambah selepas rakaman. Selepas rakam apa badan tidak Setelah selesai bersenam. Selepas pembakaran boleh membakar kalori sehingga empat belas jam selepas anda telah berhenti bersenam. Jika satu-satunya alasan yang anda sedang menggunakan sauna adalah untuk menurunkan berat badan, Terdapat banyak perkara-perkara baik yang anda boleh lakukan untuk mencapai matlamat anda.

Sauna yang besar untuk semua jenis perkara-perkara lain walaupun, dan mereka juga boleh membantu anda untuk berasa lebih baik mengenai diri anda. Mereka akan memperbaiki kulit anda, kesihatan anda dan badan anda. Jika ia digunakan dengan betul dan selamat, Sauna akan melakukan banyak untuk anda. Saya cadangkan anda menggunakan satu sekurang-kurangnya dua atau tiga kali seminggu, dan saya juga mengesyorkan rutin latihan yang baik, setiap minggu bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *