Adakah Protein Bar benar-benar bekerja topik Sains yang adil

Adakah Protein Bar benar-benar bekerja topik Sains yang adil

Sebuah perjalanan cepat ke lorong pemakanan sukan di kedai runcit tempatan anda dengan cepat membawa kepada cahaya berapa banyak produk yang dijual untuk meningkatkan prestasi sukan dan kesihatan. Setiap produk yang telah direka khas untuk melakukan sesuatu untuk badan anda. Sesetengah produk yang direka untuk mengisi electrolytes anda selepas senaman berat walaupun orang lain akan direka untuk membantu membina semula otot selepas senaman berat. Namun, Pernahkah anda terfikir jika tuntutan yang dibuat oleh produk-produk ini adalah tepat? Ini adalah sesuatu yang anda boleh menguji dengan projek saksama Sains anda.

Bar protein

Bar protein dipasarkan kepada dua demografi tertentu, orang-orang yang ingin menurunkan berat badan dan orang-orang yang ingin membina otot. Bar protein yang dipasarkan kepada orang-orang yang cuba untuk menurunkan berat badan yang mendakwa mampu membendung selera makan anda dan untuk membekalkan tubuh anda dengan protein tanpa lemak untuk membantu menggalakkan penurunan berat badan. Bar protein yang dipasarkan kepada orang-orang yang cuba untuk membina otot mendakwa bahawa mereka memberikan sumber protein berkualiti yang akan membolehkan orang untuk membina otot yang lebih banyak.

Topik-topik yang tidak saksama Sains

Ada beberapa sudut yang boleh anda ambil apabila membangunkan tajuk ini ke dalam satu projek Sains yang saksama. Sudut pertama adalah untuk memberi tumpuan kepada tuntutan kehilangan berat badan dan pilihan kedua ialah memberi tumpuan kepada otot yang membina sifat-sifat Bar. Jika anda memilih tuntutan kehilangan berat badan untuk menguji maka anda akan perlu untuk memilih orang-orang untuk menguji yang cuba untuk menurunkan berat badan dan jika anda memilih otot bangunan tuntutan maka anda akan perlu bereksperimen dengan orang-orang yang sudah latihan untuk membina otot.

Tuntutan kehilangan berat ujian

Arah pertama yang boleh diambil dalam protein bar Sains adil projek adalah untuk melihat bagaimana berkesan itu membantu dalam penurunan berat badan. Bermula dengan anda perlu mengambil kedua-dua Kumpulan daripada pelaku Diet. Kumpulan pertama adalah kumpulan kawalan anda. Mereka akan mengikuti pelan diet yang sihat, seperti zon, tetapi mereka tidak akan menyokong bahawa diet dengan Bar protein. Kumpulan yang kedua akan menjadi Kumpulan ujian. Mereka akan mengikuti pelan diet yang sama seperti Kumpulan kawalan, Walau bagaimanapun, mereka akan menambah Bar protein diet mereka sebagai Snek sekali sehari.

Untuk memulakan percubaan kedua-dua Kumpulan akan ditimbang dan diukur. Mereka kemudian diberi diet dan senaman arahan. Mereka akan diberi sebuah jurnal diet untuk memastikan setiap hari. Jurnal ini akan merangkumi apa yang mereka makan, berapa banyak mereka dilaksanakan dan bagaimana mereka rasa. Pada akhir minggu 1, 2, 3 dan 4 Kumpulan akan ditimbang dan diukur. Selepas Timbang 4 dalam data akan dianalisis untuk menentukan jika Bar protein membantu dalam penurunan berat badan daripada Kumpulan ujian.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *