Adakah produk-produk Macuhealth benar-benar berkesan merawat degenerasi makular berkaitan umur?

Adakah produk-produk Macuhealth benar-benar berkesan merawat degenerasi makular berkaitan umur?

Degenerasi merupakan salah satu gangguan penglihatan terkemuka yang seseorang boleh mendapatkan dalam seumur hidup mereka. Gangguan ini memberi kesan kepada individu-individu yang berumur 40 tahun umur lebih tua. Itulah sebabnya mengapa ia juga sering dirujuk sebagai degenerasi Age-Related.

Kebanyakan orang yang menghidap penyakit ini mempunyai apa yang dikenali sebagai degenerasi makular yang kering. Ini jenis penyakit boleh dirawat dengan pembedahan laser mata atau Macuhealth produk. Walau bagaimanapun, kedua jenis penyakit ini dikenali sebagai degenerasi makular yang basah boleh menyebabkan kebutaan mata.

Di belakang retina mata anda adalah apa yang dikenali sebagai makula. Seseorang dengan degenerasi akan memperoleh Perkhidmatan membina sisa di sebalik makula yang dikenali sebagai drusen. Berdasarkan jumlah drusen yang membentuk makula secara langsung akan menjejaskan Visi pusat orang kerana ia boleh menjejaskan retina. Berdasarkan keterukan degenerasi Age-Related, kehidupan keseluruhan seseorang boleh benar-benar boleh diubah oleh penyakit ini. Bilakah seseorang kehilangan penglihatan Sentral mereka atau Bilakah ia menghalang mereka mungkin tidak dapat menonjolkan muka orang-orang, mengenali lokasi, membaca, menulis, atau memandu.

Masalah dengan degenerasi adalah bahawa tidak ada cara bahawa isu berkaitan umur wawasan ini dapat dielakkan. Terdapat pelbagai faktor dalam kehidupan seseorang yang boleh membawa kepada mereka yang menghidap masalah penglihatan ini.

Pilihan gaya hidup seperti merokok dan mengambil dadah boleh mempunyai kesan buruk pada visi seseorang secara langsung. Di sisi lain, sistem imun yang lemah dan keadaan perubatan seperti penyakit kencing manis adalah satu lagi punca biasa degenerasi Age-Related. Di samping itu, penyakit ini dianggap keturunan. Oleh itu, jika orang lain dalam keluarga anda telah didiagnosis dengan Age-Related degenerasi maka ada kemungkinan bahawa anda juga boleh mendapat gangguan ini pada masa akan datang.

Sekiranya anda didiagnosis dengan degenerasi doktor anda boleh menggalakkan anda untuk menjalani pembedahan laser mata. Walau bagaimanapun, ini adalah satu langkah yang sangat drastik dan proses. Oleh itu, anda perlu berhati-hati mempertimbangkan pilihan ini. Perlu juga dinyatakan bahawa masa pemulihan daripada pembedahan visi yang jenis ini sering kali boleh berat dan ditarik keluar. Selain daripada itu, apa-apa jenis pembedahan mata adalah biasanya sangat mahal. Oleh itu, jika anda tidak mempunyai wawasan insurans kemudian opsyen ini mungkin pilihan terbaik untuk anda.

Itulah di mana produk-produk Macuhealth sangat berguna. Ini adalah suplemen yang boleh diambil secara lisan yang memberikan Mata vitamin yang berfungsi untuk membetulkan masalah penglihatan. Tambahan Macuhealth menyediakan mata dengan nutrien bahawa mereka perlu untuk menangkis drusen yang sudah di tempat dan juga menghalang drusen lebih banyak daripada terbentuk.

Macuhealth tambahan yang agak berpatutan dan boleh dibeli tanpa preskripsi. Ini membuat pilihan terbaik untuk individu-individu yang tidak mempunyai insurans wawasan atau yang bekerja dengan bajet yang terhad.

Tiada lebih AMD adalah sumber dalam halaman talian yang anda boleh menggunakan untuk belajar semua ada tahu mengenai degenerasi Age-Related, apa yang menyebabkan ia, dan bagaimana ia boleh mudah dirawat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *